3. KOLO podzimní ligy mladší přípravky  
Sobota 21. září 2024 - Bolešiny
V sobotu odpoledne za slunného počasí jsme se sešli v Bolešinech v hojném počtu, který nám trenérům umožnil poskládat 3 čtveřice + brankář. Váhali jsme jestli udělat jednu čtveřici silnou až po nejslabší, nakonec jsme zvolili tři vyrovnané čtveřice a podle vývoje zápasů jsme měli možnost nějakou čtveřici popř. posílit. Před námi byly jen dva zápasy po 25minutách nejdříve s Železnou Rudou a pak s domácími Bolešiny, tým z Horažďovic se na poslední chvíli odhlásil. 
Do prvního zápasu jsme vstoupili v dobrém aktivním tempu, ale brzy se projevila nezkušenost našich nově příchozích hráčů z minipřípravky. Zatím za velmi krátkou dobu co s námi trénují ještě nedosahují takové úrovně aby dokázali plnit své úkoly na 100%. I když jsme si vytvářeli gólové šance, nedokázali jsme je kvalitně zakončit nebo si dát finální nahrávku, která by vedla k zakončení. Hodně branek jsme inkasovali z rychlých protiútoků, které jsme nebyli schopni eliminovat a tak jsme prohráli vysoko 2:10.
Z druhého zápasu jsem měl obavy aby jsme neodešli poraženi ještě větším skóre, ale naši hráči víc než překvapili. Zlepšili napadání, v soubojích byli urputnější a ještě více se tlačili do zakončení. Nebyli jsme lepším týmem a proto jsme dostávali hodně branek. Na druhou stranu jsme zahodili velké množství gólovek, alespoň pět branek jsme si za aktivitu zasloužili. Na vítězství to nebylo, ale vysledek 1:8 je zase moc krutý. 
MOCHTÍN 2 : 10 ŽELEZNÁ RUDA
branky Mochtína:  Král Tomáš, Kubalík Jan
  
MOCHTÍN 1 : 8 BOLEŠINY
branky Mochtína:  Toman Matyáš

Sestava:
B: Matějka Vít
O: Král Tomáš, Doležal Martin, Vaisová Nina, Tušek Adam
Ú: Truska Jaroslav, Rajtmajer Petr, Kubalík Jan, Kraus Tadeáš, Bauer Tomáš, Švátora Vítek, Toman Matyáš, Škodová Laura
Omluveni:  Vlk Dominik, Genov Arsentij, Zítková Terezka, Pavel Patlejch

autor článku: Roman Kraus - trenér MP


Starší přípravka

Po odloženém kole se opět hrály turnaje přípravek. Naše starší přípravka zavítala na hřiště do Železné Rudy. Hrálo se za krásného počasí, ale bohužel nedorazil soupeř z Bolešin, tak jsme odehráli jen dva zápasy.
K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácí Železné Rudě. Až na trochu rozpačitý úvod, jsme po celou dobu zápasu byli fotbalovějším týmem a utkání jsme dovedli do vítězného konce.
Ve druhém zápase nás čekal tým ze Sušice. Opět jsme měli více ze hry, ale postupem času jsme se místo kombinační hry, uchýlili k individuálním akcím, které neměly vždy úspěch. Spíše naopak a soupeř tyto naše ztráty trestal. Nicméně jsme zápas také zvládli.
Musím všechny pochválit za bojovnost a nasazení. Pokud bychom si ještě více vyhověli kombinační hrou a byli přesnější v zakončení, nemělo by to chybu.

Výsledky:

Mochtín - Železná Ruda = 11:1

Mochtín - Sušice = 9:5

Sestava:
Vais Filip - Troch Radim, Kubaň David, Bauerová Zuzka - Toman Vojta - Truska Jan, Zítek Jan, Kraus Kryštof, Pořický Štěpán, Toman Matyáš

autor článku: Petr Toman - trenér SP