V úterý 24.09.2024 odehrálo naše áčko odložené utkání v Hrádku u Sušice. K zápasu odjel náš celek oproti minulému víkendovému zápasu bez dalších, z různých "důvodů" absentujících, hráčů a dával tak sestavu velice těžko dohromady. Do utkání navíc museli nastoupit i ne zcela fit hráči, kteří na rozdíl od ostatních nenechají tým ve štychu, jako např. nemocný Zbyněk Smolík. Na lavičce pak vypomohli matadoři Jirka Podráský a Petr Švátora. Náš tým nakonec odjel z Hrádku zaslouženě bez bodového zisku a nezbývá než doufat, že se náš kádr dá do dalších zápasů zdravotně brzy dohromady (a někteří si také sáhnou do svědomí, zda jejich současný přístup je v souladu s hodnotami týmového sportu) a začne sbírat doby do tabulky.

TJ Svatobor Hrádek - TJ Sokol Mochtín 2:0 (0:0)

Náš tým nastoupil s ohledem na stav kádru do utkání se značně defensivní taktikou, a tak měli domácí výraznou herní převahu celý první poločas. Na rozdíl od jiných zápasů se bohužel tentokrát našemu celku nedařil ani přechod do rychlých protiútoků, a tak naše áčko za celý první poločas, s výjimkou snad jedné nepřesné střely, téměř neohrozilo domácí branku. Na druhé straně se domácí snažili dobývat naši branku, ale úplně vyložené šance si také nevytvářeli. Jednu slibnou šanci jim pak výborným výběhem zlikvidoval náš brankář Dan Prokop. Nejvíce tak domácí hrozily zejména z četných rohových kopů.

Druhý poločas pokračoval ve zcela stejném duchu jako ten první. Bezbrankový stav držel náš celek do 54. minuty, kdy naši hráči ztratili balón na polovině hřiště, domácí vyslali průnikovou přihrávkou středem hřiště do šance svého útočníka Mášku a ten otevřel skóre utkání. Konečnou podobu výsledku utkání pak dali domácí v 69. minutě, kdy se dostali opět středem hřiště do vyložené šance ve vápně, Dan Prokop tento pokus ještě vynikajícím zákrokem dokázal vyrazit mimo tři tyče, ale na dorážku do prázdné brány od dobíhajícího Mášky už byl bezmocný. Následně se naši hráči snažili o korekci skóre a měli několik náznaků šanci, ale domácí celek už si výsledek utkání zcela bezpečně pohlídal.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Mareš Daniel, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Höfler David, Žiak Jan, Sedláček Ondřej, Smolík Zbyněk (69. Podráský Jiří), Dolejš Jiří, Horský Michal, Strejc Stanislav (79. Švátora Petr).  

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v neděli 29.09.2024 od 16:30 v Hradešicích.   

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky