V sobotu 21.09.2024 netradičně dopoledne odehrálo naše áčko po 14 denní pauze (zaviněné odloženým utkáním v Hrádku) opět na domácí půdě další mistrovské utkání, když do Mochtína přijela záloha divizních Přeštic. Náš tým, kterému vinou zranění stále chybí vetší počet hráčů širšího kádru, si konečně připsal první body do tabulky za vybojované vítězství proti velice kvalitnímu soupeři.

TJ Sokol Mochtín – TJ Přeštice B 3:2 (0:1)

Hosté přijeli do Mochtína s několika hráči divizního kádru svého A mužstva a svou kvalitu ukazovali od prvních minut prvního poločasu a v podstatě celý první poločas měli více ze hry a hrálo se tak převážně na naší polovině hřiště. Svůj úvodní tlak korunovali hosté již v 9. minutě, kdy po závazu v našem malém vápně a několika smolných odrazech otevřel skóre utkání hostující Kokoška. Po úvodní brance hosté nadále diktovali tempo hry, měli stále územní převahu, nicméně náš celek, soustředící se na poctivou defensivu, hosty do úplně vyložených šancí nepouštěl a co prošlo na naši branku, tak s přehledem zlikvidoval Vašek Opl. Další zásah do naší již tak okleštěné sestavy přišel ve 30. minutě, když po nešťastné a velice tvrdé srážce na půlce hřiště s hostujícím hráčem opustil hřiště na nosítkách Jirka Čeleda a musela být dokonce zavolána záchranná služba. Naštěstí však dle následných informací snad Jirka nemá žádné vážnější zranění. Do konce poločasu pak mohl náš tým z ojedinělého brejku srovnat vývoj utkání, bohužel však Honza Žiak při našem rychlém přečíslení prováhal jak přihrávku na zcela volného střídajícího Jardu Pretzlmayera, tak střelu na hostující branku.  

Ve druhém poločase se obraz hry výrazně změnil. I když měli hosté stále opticky více ze hry, náš celek si čím dál více začal vypracovávat nebezpečné situace na polovině soupeře. Hosté se snažili navýšit své vedení, nicméně jejich šance několika výbornými a spolehlivými zákroky zlikvidoval Vašek Opl, a tak důležitý moment utkání přišel na druhé straně v 63. minutě, kdy poslal z levé strany dlouhý centr z poloviny hřiště Dan Mareš, Jirka Dolejš jej hlavou prodloužil do hostujícího vápna, kde se špatně domluvil hostující stoper s vyběhnuvším brankářem, míč propadl za jejich záda a pro nabíhajícího Jardu Pretzlmayera již pak nebyl problém poslat balón do zcela odkryté branky a vyrovnat na 1:1. Vstřelená branka dodala našim hráčům sebevědomí a dá se říci, že od té doby se hrála vyrovnaná partie. Vyrovnávací brankou zaskočené hosty navíc náš tým zpražil ihned v 69. minutě, když se po průnikové přihrávce od Jardy Pretzlamyera dostal na hranici vápna ke střele Zbyněk Smolík a utaženou střelou k pravé tyči nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a poslal tak náš tým do vedení. Opět srovnáno však bylo v zápětí v 74. minutě, když se do smolně odraženého balónu ze třiceti metrů opřel opět hostující Kokoška a nechytatelnou ranou, která zapadla pod břevno naší branky, srovnal na 2:2. Velkou šanci vzít si vedení zpět měli naši hráči v 78. minutě, když Honza Žiak prošel do hostujícího vápna a centrem hledal zcela volného Romana Trocha, který byl v tu dobu na hřišti pouze několik sekund a který za naše áčko nastoupil po více jak 7 letech s ohledem na velkou marodku (za co mu patří velké díky). Bohužel však Romanovi mezi penaltou a malým vápnem nevyšel krok poté, co byl centr těsně před ním mírně tečován hostujícím obráncem. Následně měli oba týmy několik příležitostí ke vstřelení vítězné branky, hosté nevyužili zejména šanci zahrávat přímý kop z velmi slibné vzdálenosti těsně za hranicí našeho vápna a na druhé straně po rohovém kopu pak Kuba Bejvl jen těsně minul břevno hostující branky. Když už se zdálo, že utkáno dospěje do remízového stavu dostal se v 90. minutě rychlím průnikem do vápna Honza Žiak, kterého hostující brankář zastavil jen za cenu faulu, a tak se kopala penalta, kterou zcela bezpečně proměnil Dan Mareš a poslal náš tým opět do vedení. O to mohl však ještě v nastaveném čase přijít, když náš stoper nedokázal odkopnout jednoduchý balón do bezpečí a svou chybu řešil jen za cenu faulu 2 metry před pokutovým územím. Naštěstí však hosté darovanou možnost nevyužili a přímý kop z ideální vzdálenosti poslali jen nad branku Vaška Opla.

Náš celek si tak po odbojovaném výkonu připsal první a velmi důležité body do tabulky a nutno dodat, že proti velice kvalitnímu soupeři. Pochvalu a poděkování za předvedený výkon tak zaslouží všichni hráči.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Mareš Daniel, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Žiak Jan, Sedláček Ondřej, Smolík Zbyněk, Dolejš Jiří, Horský Michal, Strejc Stanislav (78. Troch Roman), Čeleda Jiří (32. Pretzelmayer Jaroslav)

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v již toto úterý 25.09.2024 od 16:30 v odloženém utkání v Hrádku u Sušice.  

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky