1. KOLO podzimní ligy mladší přípravky  
Sobota 7.září 2024 - Pačejov
     Po letních prázdninách jsme vycestovali na první turnaj do Pačejova. Až na několik omluvenek jsme se sešli v obstojném počtu, který na, umožnil sestavit dvě hrací čtveřice. Za pěkného pošasí nás čekali tři soupeři a hrálo se každý s každým 25 minut zápas.
    První zápas jsme začali vyrovnaně a po první námi vstřelené brance jsme převzali iniciativu, poctivě jsme bránili a přidávali branky. Zaslouženě jsme vyhráli. Ve druhém zápase jsme narazili na těžšího soupeře se kterým jsme ještě na úrovni mladší přípravky nikdy nehráli. Do zápasu jsme vstoupili s velkou intenzitou napadání a za naši odvahu a bojovnost jsme byli odměněni vstřelenou brankou. Žichovice přidali a vyrovnali hru, ale přesto jsme měli stále více ze hry a dostali jsme se do vedení už 3:1. V posledních 5 minutách přišel náš kolaps, soupeř zápas otočil a vyhrál. V posledním zápase proti domácímu Pačejovu jsme vyšpiónovali, že domácí mladí přípravka s fotbalem začíná a je to jejich vůbec první turnaj. Po ztraceném zápase s Žichovicemi jsme začali velmi opatrně a postupně jme začali vice dovolovat směrem k soupeřově bráně. Dali jsme pár gólů a když jsme vycítili, že soupeř nemá protihru vytvořili jsme si drtivý tlak, který je vidět na konečném skóre zápasu.   
    První turnaj se nám nad očekávaní vydařil, nutno ale říci že jsme měli nalosované lehčí soupeře a pořádné fotbalové bitvy nás teprve čekají. Po odchodu několika tahounů do starší přípravky zabudováváme do týmu nové fotbalisty z mini přípravy a je chválihodné, že se na turnaji nebáli hrát a ukázali svoji fotbalovost, i tak máme hodně práce před sebou aby jsme na konci sezony mohli vyhrát zase nějaký pohár.  

MOCHTÍN 6 : 1 LUBY U8
branky Mochtína:  Kraus T. 2, Kubalík J., Vaisová N., Král T., Vlk D.

MOCHTÍN 4 : 5 ŽICHOVICE
branky Mochtína:  Král T. 3, Rajtmajer P. 

MOCHTÍN 14 : 1 PAČEJOV
branky Mochtína:  Král T. 5, Kubalík J. 3, Vlk D. 3, Vais F., Vaisová N. Rajtmajer P.

Sestava:
B: Vais Filip
O: Vlk Dominik, Král Tomáš, Doležal Martin, Vaisová Nina
Ú: Truska Jaroslav, Rajtmajer Petr, Kubalík Jan, Kraus Tadeáš, Bauer Tomáš

Omluveni:
  Tušek Adam, Matějka Vít, Genov Arsentij, Zítková Terezka, Švátora Vítek 


1. KOLO podzimní ligy starší přípravky  
Sobota 7.září 2024 - Luby
    V sobotu odpoledne jsme se zúčastnili prvního turnaje podzimní ligy v Lubech. Odehráli jsme tři zápasy proti týmům Klatovy U10, Luby ,,B,, a Kolinec. V prvním zápase jsme od začátku trochu ztráceli. Klatovy byly fotbalovější využívaly celý prostor hřiště a dostali se dvougólového vedení. Vyrovnali jsme hru ale prostor před brankou Klatov byl zahuštěný a dlouho jsme se nemohli prosadit. Klatovy se snažili přidat další branku a z toho jsme se jednoduchou hrou dostávali do samostatných úniků a dokonce jsme vyrovnali stav zápasu. Začala se hrát vyrovnaná partie ve které jsme bohužel jen dorovnávali stav a i když jsme více chtěli vyhrát nebylo nám přáno a zápas jsme prohráli. Proti domácímu týmu jsme začali aktivně, ale nepohlídali jsme si rychlé brejky soupeře a brzy jsme prohrávali 3:0. Zlepšili jsme hru odzadu, ale pořád jsme měli fotbalovou převahu a brzy jsme zápas vyrovnali.  Hrálo se na obě brány, ale hráči Mochtína hýřili aktivitou a zaslouženě strhli vedení na svoji stranu. V posledním zápase proti Kolinci jsme se nemohli dostat do tempa. Dokonce jsme prohrávali. Povedlo se nám zlepšit hru, šli jsme do vedení a druhou polovinu zápasu jsme jen kontrolovali a navyšovali skóre. Tento zápas jsme zaslouženě vyhráli. Je třeba poděkovat hráčům za bojovnost i ve velkém horku přímo na slunci odevzdali na hřišti pro úspěch Mochtína všechny síly a toho si jako trenér moc cením.

MOCHTÍN 4 : 6 KLATOVY U10
branky Mochtína:  Plášek R. 2, Kubaň D., Zítek J.

MOCHTÍN 7 : 5 LUBY B
branky Mochtína:  Kubaň D. 3, Kraus K., Toman V., Zítek J., Plášek R. 

MOCHTÍN 9 : 2 KOLINEC
branky Mochtína:  Toman V. 3, Plášek R. 2, Zítek J. 2, Kubaň D. 2 

Sestava:
B: Vais Filip
O: Troch Radim, Bauerová Zuzka, Podráský Jiří
Z: Kubaň David, Toman Vojta, Plášek Radek
Ú: Zítek Jan, Kraus Kryštof


autor článků: Roman Kraus - trenér MP a zaskakující kouč SP