V neděli 08.09.2024 odehrálo naše áčko na domácí půdě mistrovské utkání proti Švihovu. Náš tým, kterému vinou zranění chybělo šest hráčů širšího kádru, podal proti favoritovy soutěže statečný a bojovný výkon, který bohužel nakonec na bodový zisk nestačil, a to i vinou neproměnění vyložených šancí, kterých si paradoxně vypracoval více než fotbalovější soupeř.

TJ Sokol Mochtín – FC Švihov 0:0 (0:1)

Hosté přijeli do Mochtína v roli favorita a svou kvalitu zejména v útočné fázi hry předváděli od prvních minut, byli více na balónu, ale do vyložených šancí se úplně nedostávali. Náš tým spoléhal zejména na defensivu a brejkové akce. Dvě takové předvedl v prvních dvaceti minutách, když po dlouhých přihrávkách od Zbyňka Smolíka šel sám na hostujícího brankáře Honza Žiak, bohužel v obou případech selhal v zakončení. Stejně dopadl následně i Michal Horský, který šel také v podstatě sám na hostující branku po hlavou prodlouženém výkopu od Míry Osvalda. Hosté svůj územní tlak a herní převahu řešili zejména před vápnem nepřesně a výsledem tak bylo v podstatě pouze několik jejich nebezpečných rohových kopů. Do vedení se však mohli dostat těsně před poločasem, ale prudký střílený centr z pravé strany dokázal před brankovou čárou odhlavičkovat nad branku Jirka Dolejš.

Ve druhém poločase se obraz hry moc neměnil, hosté byli více na balónu, dokázali si však již také vypracovat několik vyložených šancí. V největší z nich hlavičkoval hostující útočník po hezkém a prudkém centru z levé strany pouze nad naši branku, při dalších bylo zakončení hostujících hráčů nepřesné nebo byl na místě náš spolehlivě chytající brankář Vašek Opl. Na druhé straně mohl pak skóre utkání otevřít opět Honza Žiak, který bohužel ani tentokrát nedokázal tváří v tvář překonat hostujícího brankáře po svém úniku z levé strany. Následně dokázali již hostující hráči rozvlnit síť za zády našeho brankáře, naštěstí náš celek zde ještě zachránil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. O výsledku utkání nakonec rozhodla 79. minuta a velká chyba v naší defensivě, kdy prudkou střelu hostů dokázal ještě výborným zákrokem vyrazit Vašek Opl, bohužel naše defenziva přestala hrát v domnění, že se vyražený balón dostal k hostujícímu Aiznerovi do ofsajdové pozice, pro kterého už pak nebyl problém vstřelit vítěznou branku tohoto utkání.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Mareš Daniel, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Žiak Jan, Sedláček Ondřej, Smolík Zbyněk, Dolejš Jiří, Horský Michal (82. Kovařík Pavel), Strejc Stanislav (82. Höfler David), Osvald Jaromír

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 14.09.2024 od 17:00 v Hrádku u Sušice.  

Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže