V neděli 01.09.2024 odehrálo naše áčko své druhé mistrovské utkání 7. Plzeňské krajské fotbalové ligy na půdě Losiné. V herně relativně vyrovnaném utkání doplatilo zejména na hrubé individuální chyby v rozehrávce a neefektivní útočnou fázy a zakončení, a tak je konečný výsledek utkání pro naše hráče docela krutý.

TJ Sokol Losiná – TJ Sokol Mochtín 4:0 (2:0)

Začátek utkání přinesl herně vyrovnanou partii a náznaky šancí na obou stranách. Náš tým si vypracoval minimálně dvě slibné příležitosti po akcích po krajích hřiště, bohužel však finální přihrávka ve vápně nenašla adresáta. Největší šanci na otevření skóre utkání měli naši hráči zhruba ve 20. minutě, kdy po rychlém přečíslení tři na dva a přihrávce od Honzi Žiaka nedokázal skórovat Zbyněk Smolík. Domácí měli také několik slibných náznaků šancí, zejména pak několik rohových kopů. Rozhodující pro vývoj utkání byla 35. minuta, kdy po zranění a odstoupení ze hřiště našeho stopera Jirky Čeledy vypadl náš tým úplně z koncentrace a „odměnou“ mu byly dvě obdržené branky v rozmezí dvou minut. Nejprve po rozehrávce od vlastní branky chyboval před pokutovým územím Kuba Bejvl a domácí Eger tak neměl problém poslat domácí celek do vedení. Ihned po rozehrávce pak na vlastní polovině přišel o balón Honza Žiak, domácí poslali z pravé strany před naši branku hezký centr, na který si na hranici malého vápna mezi naše tři bránící hráče naskočil domácí Tobrman a hlavou navýšil skóre utkání na 2:0.

Do druhého poločasu nastoupil náš celek se změnou v rozestavení a s cílem otočit vývoj utkání. Bohužel se ale nedařila kombinace a zejména řešení útočných situací před vápnem soupeře bylo často zbrklé a nepřesné, a tak si náš celek v podstatě nevypracoval žádnou vyloženou šanci na korekci stavu. V 75. minutě navíc přišla další individuální chyba v rozehrávce, když tentokrát těšně před obraným vápnem přišel o balón Jirka Dolejš a domácí Hrach pohodlně zvýšil na 3:0 pro domácí. Následně se utkání již v podstatě jen ve velkém dusnu dohrávalo a v samotném závěru přidali domácí zásluhou Kozáka další branku po hezké kombinační akci po pravé straně.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Mareš Daniel, Blažek Petr, Čeleda Jiří (38. Kapusta Matěj), Lysek Jakub, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Bejvl Jakub (69. Rašek Josef), Dolejš Jiří, Sedláček Ondřej (83. Höfler David), Pretzelmayer Jaroslav (46. Kovařík Pavel)

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v neděli 08.09.2024 od 17:30 na domácí půdě proti Švihovu.   

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky