Poslední prázdninový víkend se rozběhli okresní soutěže žáků. Do nového ročníku vstupujeme  se dvěma týmy žáků spojené opět s  Klatovami. Jeden tým žáků bude hrát okresní soutěž a druhý tým bude hrát 2.česká liga U12 ( loni divize ). 
V sobotu 31.09.2024 zajížděli žáci U12 k druhému mistrovskému utkání do Písku. V neděli 01.09.2024 dopoledne jsme zajížděli k prvnímu mistrovskému utkání do Lub. Luby jsou spojené družstvo s Bolešinami a do této soutěže přihlásili dva týmy.

Luby/Bolešiny B 3 : 3 KT/Mochtín  ( 3 : 1 )

branky : 31 a 73 min Kolář Tobias
               58 min Kubaň Tomáš

Na tento zápas jsme měli k dispozici celkem 9 hráčů do pole. Soupeř po celé utkání střídal dvě kompletní sedmičky.
Od první minuty se hrálo ve velkém tempu. Soupeř byl v první polovině utkání nebezpečnější a vytvořil si hned tři brankové příležitosti a jednu z nich dokázal proměnit. Nám se po inkasované brance povedlo hru vyrovnat a díky rychlé kombinaci si postupem času vytvářet  další brankové příležitosti, které většinou buď zlikvidoval domácí brankář a nebo skončili na brankové konstrukci. My jsme dali kontaktní branku vedenou po levé straně se do zakončení dostal Kolář a nekompromisní dělovkou k pravé tyči snižuje na rozdíl jedné branky. Do konce prvního poločasu po naší nepřesné rozehrávce soupeř vstřelil třetí branku.
Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním minimálně hru alespoň vyrovnat a to se nám v posledních 30 vteřinách povedlo. Jinak druhá půle byla stejně kvalitní jako celé utkání. Kontaktní branku jsme vstřelili po rohovém kopu, kdy náš kapitán Kubaň Tomáš se nejlépe zorientoval v pokutovém území a prostřeluje domácího brankáře. V posledních 5min. hry jsme vrhli všechno do útoku za vyrovnáním. Když jsme v poslední minutě zápasu  netrefili prázdnou branku, tak to vypadalo na prohru. Nicméně celé mužstvo se přeci jenom vyrovnání dočkalo, když jsme zachytili rozehrávku a přesnou přihrávkou jsme se dostali před gólmana a krásnou kličkou jsme zápas vyrovnali. Po vstřelené brance zavládla v našem týmu obrovská radost.
Všem hráčům a hráčce patří velké poděkování za předvedený výkon. Jenom doufám, že takovéto výkony budeme předvádět pokud možno pravidelně. Samozřejmě pochvalu zaslouží i domácí tým. Nakonec si myslím, že remíza je spravedlivá.

Sestava : Matějka Marek ( hráč KT )
                Ryneš Ondřej, Kubaň Tomáš, Kubaň David, Kubaňová Kateřina, Kolář Tobias, Němeček Jakub ( hráči MO )
                Křišťa Jindřich, Michálek Marek, Isopencu Sebastian ( hráči KT )
Trenér : Cihlář Jaroslav ml.

Písek 27 : 1 U12

branka : 58 min Hanzlík Daniel

k zápasu nastoupili z různých důvodů jenom tři mochtínský hráči - Kubaň Tomáš, Kubaň David a Kubaňová Kateřina

Tréninky v příštím týdnu ÚT od 16:30 hodin v Mochtíně
                                          ČT od 18:00 hodin Klatovy umělka

V sobotu 07.09.2024 od 10:00 hodin v Mochtíně přivítáme tým Švihov/ Nýrsko B.

V neděli 08.09.2024 od 10:00 hodin v Klatovech přivítáme tým SKP České Budějovice.