Hodnocení soutěžního ročníku 2023 – 2024

Máme za sebou první společnou sezónu ve spolupráci s SK Klatovy 1898. Tento společný nápad vznikl na základě poptávky na naše hráče, kteří na sebe upoutali dobrými výkony v kategorii přípravek.

 My jsme chtěli u nás pokračovat v nastaveném trendu a přihlásit do Mochtína tým mladších žáků. Vzhledem k malému počtu dětí jsme se rozhodli pro spolupráci s klatovským družstvem. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako správné. Máme k dispozici 28 hráčů, kteří reprezentují náš oddíl. Přihlášeny byli do dvou soutěží a to Divize U12 a Okresní přebor + někteří hráči ročníkem 2013 nastupovali ještě v Krajském přeboru starších přípravek. Divizní zápasy se převážně hrály na domácím hřišti v Klatovech, ale také u nás v Mochtíně. Okres jsme odehráli všechny zápasy na mochtínském hřišti. Tréninky probíhaly společně 2x Klatovy , 1x Mochtín. Na tréninkových jednotkách se podíleli všichni trenéři ( Rajalová Markéta, Pytel Jiří, Fišr Michal, Kolář Zdeněk, Cihlář Jaroslav ml). Divizní zápasy byly pro nás všechny velkou školou a nutno dodat, že jsme nastupovali proti týmům, kteří byli ve většině případů až o 2 roky starší. Naši hráči se v podzimní části  především s touto soutěží seznamovali. Největším rozdílem pro nás bylo zjištění, že všichni týmy mají dvě vyrovnané sedmičky a jejich samotná kvalita je na vysoké úrovni. V okresním přeboru jsme odehráli velmi dobré zápasy ve kterých jsme dokázali zúročit své fotbalové dovednosti. Nesmíme zapomenout na dívky, které ve svých řadách máme. Naše dvě dívky patří k oporám a vysloužili si pozvánku do okresního výběru dívek U14 kam jezdí pravidelně ( Kubaňová Kateřina, Janošťáková Katarina). Příprava na novou sezónu začne 03.07.2024  týdenním soustředěním v Kolinci.

Do nového ročníku 2024 – 2025 opět máme přihlášenou divizi a okresní přebor. Na závěr bych chtěl všem dětem poděkovat za vzornou reprezentaci naší TJ a popřát jim hezké prázdniny a nám trenérům poklidnou letní přestávku a načerpání sil do nového soutěžního ročníku.