V pátek 14.06.2024 odehrálo naše áčko své poslední mistrovské utkání letošního ročníku I.B třídy na půdě ambiciózního Švihova. Domácí favorit si nakonec připsal všechny tři body, nicméně náš tým podal i v tomto utkání velice kvalitní týmový výkon, který je velkým příslibem do příští sezóny, když se ve velmi dobrém světle opět ukázali mladíci v naší sestavě.

Náš tým zakončil sezónu nakonec v poklidném středu tabulky na 6. místě se ziskem 37 bodů a aktivním skóre 67:56, když na jaře získal 20 bodů se skóre 27:18. Oproti podzimní části sezóny, kterou náš celek zakončil na 7. místě tabulky se 17 body a skóre 40:38 tak pod novým trenérem Vladimírem Kudláčkem došlo ke zlepšení nejen obrané fáze hry, ale zejména v celkovém vystupování našeho áčka, což bylo, společně se záchranou našeho béčka ve III. třídě hlavním cílem jarní části sezóny. Za zmínku stojí také 3. místo v tabulce střelců pro našeho Jardu Pretzlmayera, který nasázel 25 branek (králem střelců se stal horažďovický Boček s 35 brankami).

FC Švihov – TJ Sokol Mochtín 3:0 (0:0)

Od prvních minut utkání měli více ze hry domácí hráči. Náš tým se soustředil na poctivou defensivu a spoléhal na rychlé protiútoky. Přes územní převahu domácích však naše defensiva v podstatě domácí do žádné šance nepouštěla. Jedinou velkou šanci domácích z blízka zlikvidoval výborným zákrokem náš brankář Vlasta Hromada. Na druhé straně si i náš tým vypracoval jednu velice slibnou příležitost, když hezká střela Kuby Bejvla skončila jen těsně vedle tyče domácí branky.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Domácí sice drželi více balón na svých kopačkách, ale do vážnější šance se nedostávali. Naopak do vedení mohlo jít naše áčko, když zcela sám na domácí branku šel Honza Žiak, bohužel však nedokázal prostřelit domácího brankáře. A tak se opět naplnilo pověstné nedáš dostaneš, když hned z protiútoku v 53. minutě prošel domácí záložník přes tři naše hráče, ve vápně nahrál na volného Aiznera, který dokázal prostřelit našeho brankáře a poslal tak domácí do vedení. V 68. minutě si pak domácí pojistili své vedení, když Toman přesně zakončil kombinační akci po naší ztrátě balónu na polovině hřiště. Následně se naši hráči snažili o korekci stavu, měli chvílemi územní převahu a vypracovali si i několik slibných šancí, nicméně vstřelit branku se jim nepodařilo (jednou dokonce síť domácích rozvlnili, nicméně branka nebyla pro ofsajd uznána). Na konečných 3:0 pro domácí zvýšil v nervózním závěru zápasu v nastaveném čase Cibulka střelou pod břevno naší branky.  

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil, Blažek Petr, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Žiak Jan, Strejc Stanislav (62. Osvlad Jaromír), Bejvl Jakub, Kutka Marek, Horský Michal, Sedláček Ondřej, Pretzlmayer Jaroslav

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky

Společnou letní přípravu zahájí naši fotbalisté v úterý 16.07.2024. Připraveny budou od víkendu 22.07.2024 čtyři přípravná utkání. První mistrovský zápas pak odehraje naše áčko o víkendu 24.08.2024.