O uplynulém víkendu odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v sobotu od 10:00 hodin další jarní turnaj tentokrát na domácím hřišti v Mochtíně, mladší přípravka se odehrála svůj turnaj v neděli od 10:00 hodin na hřišti v Sušici za účasti 4 družstev (Sušice B, Luby B, Janovice a Mochtín), již v sobotu od 10:00 hodin sehrála další turnaj na hřišti v Horažďovicích starší přípravka (Horažďovice, Luby A, Klatovy U11, Hrádek a Mochtín).

Mini přípravka

V sobotu 18. 5. 2024 se odehrál turnaj mini přípravek na domácím hřišti v Mochtíně. Ze začátku turnaje lehce „poprchávalo“, ale poté už bylo do konce turnaje krásné fotbalové počasí. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů ve starší skupině a 4 týmy v mladší skupině. Oba týmy Mochtína odehrály skvělý turnaj, a hlavně mladší děti předvedly skvělé výkony a zvítězily ve většině zápasu, kde daly i velké množství gólů.

Za celý turnaj patří dětem pochvala za velice dobrý výkon, bojovnost a nasazení!


Mladší skupina:
Mochtín, Klatovy, Sušice, Nalžovské Hory

V této skupině se hrálo formátem každý s každým dvakrát. Děti tedy odehrály 6 zápasů po 12-ti minutách.

Sestava:

Richard Troch, David Sádlík, Vítek Švátora, Matyáš Švátora

Trenéři: Milan Žiak ml., asistent Jiří Švátora

Starší skupina: Mochtín, Klatovy, Luby, Železná Ruda, Nýrsko, Strážov, Sušice, Horažďovice

V této skupině se hrálo formátem každý s každým jednou. Každý tým tedy odehrál 7 zápasů po 12-ti minutách.

Sestava:

Tereza Zítková, Petr Rajtmajer, Adam Tušek, Jaroslav Truska

Trenérka: Petra Doležalová


- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky

 

Mladší přípravka

   „Namlsaní“ dobrými výsledky z předešlých turnajů a vzrůstající formou týmu jsme v neděli vycestovali za dalším turnajem do Sušice, o které se říká, že je to brána Šumavy. Pro tento turnaj jsme měli nalosovány přijatelné soupeře, a tak jsme očekávali, že tomuto turnaji budeme vládnout a ukážeme kromě bojovnosti také více fotbalové krásy. Tyhle krásné představy se ale začaly už před turnajem pomalu rozplývat. Jak si vždy pochvalujeme silnou účast hráčů na turnajích, tak nyní se nám sešlo hned pět omluvenek. Kostra týmu zůstala více méně stejná, ale byli jsme schopni postavit jen jednu čtveřici s brankářem a na střídaní byl připraven jeden obránce a jeden útočník. 

   Chtěli jsme vstoupit a také jsme vstoupili do prvního zápasu proti domácí Sušici aktivně. Soupeř se nenechal zastrašit a oplácel stejnou aktivní hrou. Po jedné akci tým Sušice vstřelil vedoucí branku, což nás nezlomilo a hnali jsme se za vyrovnáním, které brzy přišlo. Hra byla vyrovnaná, ale veliké šance, které jsme si připravili, jsme bohužel nedokázali využít. Útočníci ve snaze dát gól zapomněli pomáhat obraně a přišel trest. Místo toho, abychom se dostali do vedení v zápasu, tak jsme znovu prohrávali a na naše hráče tzv. padla deka. Ztráta orientace a ztráta aktivity vedla k velkým chybám a faulům, které Sušice ze hry nebo z pokutových kopů trestala. Na všech postech jsme pohybově ztráceli a naši hráči a hráčka jako by už zápas chtěli jen dohrát, a tak jsme tento zapas Sušici v podstatě darovali a prohráli jsme 2:7.

   Zápas se Sušicí jsme však „hodili za hlavu“ a do druhého utkání proti Lubům B jsme nastupovali tzv. od začátku a doufali jsme ovšem v lepší výkon. Nebylo to ale ono, naši hráči mají sehrané čtveřice, které se vlivem omluvenek rozpadly, muselo se tak zasáhnout do rozestavení, což znamenalo, že si tak naši hráči na hřišti úplně „nerozuměli“. Nedokázali si pomoci a jako by hledali nějakého lídra, který by za ně udělal něco navíc. Od začátku zápasu jsme byli hned pod mírným tlakem, srážely nás individuální chyby, ale drželi jsme se, co to šlo. Na góly v naší síti jsme dokázali vždy odpovědět a nedovolili soupeři odskočit o více branek. Soupeřův tlak sílil a my jsme nedokázali najít protihru. Konec zápasu už jsme jen bránili, a i když jsme se proti předešlému zápasu zlepšili, na vítězství to stačit nemohlo a prohráli jsme 3:5.

   Poslední zápas s Janovicemi jsme si chtěli „užít“ a pokusit se vyhrát, protože „když jste jako motor bez benzinu, tak nemá cenu šlapat na plyn“. Zápas se rozehrál volněji, jako by nikdo nechtěl udělat chybu. Zase jsme jako první inkasovali, ale naše hráče to namotivovalo k lepšímu pohybu. Vyvinuli jsme tlak na soupeře a šli dokonce do vedení. Jenže tým Janovic byl nebezpečný a vedení si vzal zpátky.  Hra nabrala obrátky a šance se střídali na obou stranách. Hráči Mochtína chtěli zvítězit, ale prostě to nešlo. Do šancí jsme se dostávali, ale nedařila se střelba a klid v zakončení. Dokázali jsme výsledek jen vždy dorovnat, ale už jsme nebyli schopní jít do vedení. Sice s lepším pocitem po vyrovnaném průběhu zápasu, ale i tak jsme prohráli 6:7.

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Sušice B       2:7, Podráský, Kraus K.

Mochtín – Luby B         3:5, Podráský 2, Kraus K.

Mochtín – Janovice      6:7, Podráský 2, Kubalík 2, Kraus K., Vaisová

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vlk Dominik, Vaisová Nina

útok: Kraus Kryštof, Kubalík Jan, Příbek Matěj

omluveni: Bauer Tomáš, Doležal Martin, Král Tomáš, Kraus Tadeáš, Toman Matyáš

Trenéři: Podráský Jiří, Kraus Roman

- autoři článku Roman Kraus (Jiří Podráský), trenéři ml. přípravky


Starší přípravka

   V sobotu dopoledne odehrála starší přípravka svůj další jarní turnaj na hřišti v Horažďovicích, kde odehrála 4 zápasy s kvalitními soupeři, kterými byly Hrádek, Klatovy U11, domácí Horažďovice a Luby B. Tentokrát jsme se bohužel nesešli v optimální sestavě, neboť některé tradiční opory byly omluveny, a tak přišli z mladší přípravky pomoci Kryštof Kraus do útoku a Jirka Podráský do obrany.

   V prvním zápase jsme nastoupili proti velmi dobře hrajícímu Hrádku, který se se prezentoval vyspělým kombinačním fotbalem a po našem nadějném začátku nás doslova „smetl“ konečným výsledkem 0:13 z našeho pohledu.

   Ve druhém zápase po vyrovnaném průběhu zápasu nás nakonec výsledkově přetlačili klatovští fotbalisté a zvítězili 3:1.

   Ve 3. zápase jsme bohužel nestačili na velmi dobře hrající domácí Horažďovice, a nakonec jsme prohráli 3:8.

   V posledním, 4. zápase, proti Lubům B jsme celý zápas byli lepší svého soupeře a zaslouženě jsme zvítězili 4:1.

   I přes inkasované branky je potřeba pochválit především všechny obránce (Radim Troch, Kuba Ulrich i Jirka Podráský), na středu hřiště celkem dobře zahráli oba střeďáci, útočníci se celkem snažili, ale mohli předvést ještě lepší výkon. Přesto je třeba poděkovat všem hráčům Mochtína za jejich reprezentaci TJ Sokol Mochtín na tomto turnaji.

Výsledky:

Mochtín – Hrádek u Sušice       0:13

Mochtín – Klatovy U11              3:4

Mochtín – Horažďovice             2:8

Mochtín – Luby B                      4:1

Sestava: Truska Jan (4. zápas Kubaň David) – Ulrich Jakub, Troch Radim, Podráský Jiří – Plášek Radek, Kubaň David – Zítek Jan, Dresler Nicolas, Pořický Štěpán, Kraus Kryštof, 4. zápas Truska Jan

Trenéři: Troch Roman, Podráský Jiří


autor článku Jiří Podráský


Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.

Další turnaje následující víkend: 

MP – sobota 25. 5. 2024 od 14:00 hodin na domácím hřišti v Mochtíně přeloženo kvůli nepříznivému počasí na středu 29. 5. 2024 od 18:00 hodin

SP – sobota 25. 5. 2024 od 13:00 hodin v Nalžovských Horách – odhlášeno pro nedostatek hráčů