neděli 19.04.2024 nastoupilo naše áčko opět na půdě soupeře a opět v dalším derby utkání, tentokrát v Klatovech s místní rezervou divizního áčka. Naše mužstvo si z oboustranně málo pohledného utkání nakonec odvezlo po dvou předchozích porážkách všechny tři body. Ty jsou však jedinou náplastí na jinak opět herně velice špatném výkonu našeho áčka.

SK Klatovy 1898 B - TJ Sokol Mochtín 0:3 (0:2)

První poločas nabídl málo pohledný fotbal, když se hra odehrávala převážně od vápna k vápnu a v podstatě bez brankových příležitostí. Našemu mužstvu opět chybělo více pohybu, často chybovalo v rozehrávce a zejména vůbec neplnilo taktické pokyny a herní vzorce z tréninků. Do vedení se naše áčko dostalo ve 37. minutě, kdy se přímo z rohového kopu z pravé strany trefil Zbyněk Smolík. Pojistku a gól do šatny přidali naši hráči ve 45. minutě, kdy se k ojedinělému zakončení z levé strany z velkého úhlu ve vápně dostal Jarda Pretzlmayer a prudkou střelou prostřelil matadora v domácí brance Honzu Hermana.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první a také nepřinesl žádný oslnivý fotbal. Domácí hráči se snažili o korekci stavu, nicméně naše áčko se soustředilo na defensivu v čele se spolehlivým výkonem našeho brankáře Vaška Opla, který dokázal s jistotou zlikvidovat všechny náznaky šancí a střelecké příležitosti domácích. Naše mužstvo se do zakončení moc nedostávalo a celkově pokračovalo v matném herním výkonu z poločasu prvního. Konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase v 92. minutě Honza Žiak, který se dostal do samostatného úniku, který s přehledem zakončil brankou na 3:0.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Smolík Radek (88. Podráský Jiří), Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Gajdušek David, Žiak Jan, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (70. Höfler David), Bejvl Jakub, Kapusta Matěj (46. Horský Michal), Pretzlmayer Jaroslav (80. Strejc Stanislav)

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v neděli 26.05.2024 od 18:00 proti Blovicím.


Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky