O uplynulém víkendu odehrály svoje turnaje pouze mladší a starší přípravka, mladší přípravka hrála svůj další jarní turnaj v sobotu od 10:00 hodin opět na hřišti ve Strážově za účasti 4 družstev (Strážov, Klatovy B, Luby A a Mochtín), rovněž v sobotu od 10:00 hodin sehrála další jarní turnaj znovu na domácím hřišti v Mochtíně starší přípravka (Mochtín, Luby, Sušice, Nýrsko a Horažďovice).

Mladší přípravka

    V sobotu dopoledne jsme zavítali za dalším jarním turnajem opět do Strážova, kde jsme před 14 dny představili naši novou kolekci dresů. Díky rodičům, kteří s námi věrně cestují na turnaje, jsme se sešli na tento turnaj až na dvě omluvenky kompletní. Sestavili jsme dvě sehrané čtveřice, navíc jsme měli jednoho útočníka na střídání, který se pravidelně střídal s útočníky z obou čtyřek. Čekali nás tři zápasy se třemi soupeři, kterými byli domácí Strážov, Klatovy B a místo původně nalosované Železné Rudy přijely pro nás „snad už prokleté“ Luby A, se kterými máme dosud nelichotivou výsledkovou bilanci. Za příjemného počasí se hrály zápasy po 25 minutách.

    První zápas turnaje jsme se postavili proti domácímu Strážovu, kterému jsme chtěli oplatit dva týdny starou porážku. Hned po rozehrávce jsme začali hrát aktivně, ale houževnatý soupeř naše snažení dobře bránil a pokoušel se také o aktivitu směrem dopředu. Naše obrana však také zodpovědně bránila a rychle posouvala míče směrem na naše útočníky. Zaslouženě jsme se propracovali k vedoucímu gólu. Dlouho se hrál oboustranně vyrovnaný bojovný zápas. Podařilo se nám vsítit druhý gól, na který hráči soupeře rychle odpověděli. Po inkasovaném gólu jsme se dostali pod tlak soupeře, který hodně střílel a zahrával rohové kopy. V této chvíli naše vedení v zápase držel především náš brankář Filip Vais. Jak se hráči Strážova tlačili k naší bráně, zapomínali bránit a toho jsme dokázali využít a přidali jsme dva další góly. Soupeř byl ovšem i nadále nebezpečný, vstřelil druhý gól a stále bojoval. Naši hráči si ale vítězství nenechali vzít, svou bojovností přidali ještě dvě branky a vyhráli 6:2.

    Náš druhý soupeř, Klatovy B v nás budil respekt jednak svým jménem, ale i velikostí hráčů. Tušili jsme, že nás čeká těžký zápas, a tak jsme začali hrát velmi opatrně. S hráči Klatov jsme se o balony přetahovali ve středu hřiště a po jedné povedené akci jsme šli do vedení. Přetahovaná hra o míč pokračovala, ale od středu hřiště se přibližovala směrem k naší bráně a toho soupeř využil a vyrovnal. Naši hráči si uvědomili, že musí hráče Klatov držet co nejvíce od naší brány. Naše obrana výborně přistupovala k soupeři a tomu zbývalo jen nakopávat balony k naší brance. Tyhle nakopávané míče aktivně sebíral náš brankář a rychle rozehrával na útočníky. Tento styl hry nám vyhovoval, začali jsme více útočit a také jsme dávali góly. Vedli jsme už 4:1, ale nesměli jsme polevit, neboť hráči Klatov byli stále hodně nebezpeční. Naši hráči měli obrovskou chuť hrát fotbal, útočili „zleva i zprava“, soupeře jsme potom zlomili pátým gólem. Dokázali jsme přidat další 4 branky, a když píšťalka ukončila tento zápas, odcházeli jsme z tohoto utkání s naší vysokou výhrou 9:1.

    Po průběhu těchto dvou zápasů, a především po předvedených výkonech, jsme byli v takové euforii, že jsme věřili, že ve třetím utkání dokážeme porazit i soupeře z Lub. Do tohoto zápasu jsme nastoupili velmi nebojácně, soupeř takovou aktivitu z naší strany nečekal a brzy prohrával. Dlouho se Luby nemohly z našeho tlaku vymanit, ale byli vehementně hnaní trenérem zápas otočit. Ve středu hřiště se začaly odehrávat silové souboje o míč. Po jednom takovém prohraném souboji hráči Lub přehráli naši obranu a vstřelili vyrovnávací branku. Pro viditelnou ruku soupeře tato branka nebyla uznána, ale pro nás to bylo včasné varování, že takto prohrávat osobní souboje si s kvalitním protivníkem nemůžeme dovolit. Poučení si naši hráči nevzali, a tak jsme po dalším prohraném souboji inkasovali tentokrát již regulérní vyrovnávací gól. Ještě chvíli jsme drželi vyrovnanou partii, ale už jsme se nedostávali do šancí. Bojovalo se o střed hřiště, snažili jsme se hlavně o to, abychom nedovolili hráčům Lub hrát s míčem. To se však nedařilo, naši hráči přestali být aktivní, báli se naplno chodit do soubojů a z toho vznikaly individuální chyby, které soupeř trestal. V tomto zápase jsme přestali běhat, bojovat a zřejmě jsme asi nechtěli uhrát lepší výsledek. Nakonec jsme prohráli vysoko 2:8.

   Za první dva vítězné zápasy je potřeba všechny reprezentanty a reprezentantku TJ Sokol Mochtín pochválit, dojem si bohužel naši mladšíci pokazili předvedeným výkonem ve třetím zápase, takže je potřeba doufat, že si všichni naši hráči a hráčka uvědomili, že je stále na čem pracovat, jak v trénincích, tak samozřejmě v zápasech na turnajích.

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Strážov          6:2, Kraus K. 3, Kraus T., Toman, Vaisová

Mochtín – Klatovy B       9:1, Kraus K. 4, Toman 3, Král 2

Mochtín – Luby A           2:8, Kraus K. 2

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina – Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Toman Matyáš, Kubalík Jan – Kraus Tadeáš, Kraus Kryštof – Doležal Martin

omluveni: Příbek Matěj, Bauer Tomáš


Trenéři:
 Podráský Jiří, Kraus Roman

- autoři článku Roman Kraus (Jiří Podráský), trenéři ml. přípravky



Starší přípravka

   V sobotu dopoledne odehrála starší přípravka další turnaj. Po týdnu opět na domácí půdě v Mochtíně. Turnaje se ještě zúčastnily týmy z Lub, Sušice, Nýrska a Horažďovic. Celkově jsme odehráli čtyři zápasy. První zápas jsme nastoupili proti týmu ze Sušice. Zápas byl velice vyrovnaný, ale nakonec nás dostihlo neproměňování šancí a zápas jsme tak prohráli. Ve druhém utkání proti Nýrsku jsme byli dominantním týmem a zápas jsme vyhráli. Ve třetím zápase proti Horažďovicím jsme soupeře do ničeho moc nepustili a utkání jsme dovedli od vítězného konce. V posledním utkání proti Lubům jsme dobře začali, ale opět nás trápila koncovka, zápas jsme sice vyhráli, ale bylo to napínavé do poslední minuty.
   Je třeba všechny pochválit za předvedené výkony, nicméně je stále na čem pracovat.


Výsledky:

Nýrsko B – Horažďovice           3:5

Sušice – Luby B                       6:0

Mochtín – Sušice                    3:4

Luby B – Nýrsko B                    1:5

Horažďovice – Luby B              4:1

Nýrsko B – Mochtín                1:3

Sušice – Nýrsko B                    6:1

Mochtín – Horažďovice          4:1

Luby B – Mochtín                   3:4

Horažďovice – Sušice               0:4


Sestava:
Truska Jan – Ulrich Jakub, Troch Radim, Bauerová Zuzana – Kubaň David – Plášek Radek, Zítek Jan, Dresler Nicolas, Pořický Štěpán


Trenér:
 Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky


Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.

Další turnaje následující víkend: 

Mini přípravka – sobota 18. 5. 2024 od 10:00 hodin na domácím hřišti v Mochtíně

MP – neděle 19. 5. 2024 od 10:00 hodin v Sušici

SP – sobota 18. 5. 2024 od 10:00 hodin v Horažďovicích