V sobotu 11.04.2024 nastoupilo naše áčko v dalším derby utkání ve Strážově. Papírově byl náš celek favoritem, nicméně naše áčko tentokrát předvedlo nevýrazný a matný výkon, a tak se zcela zaslouženě z výhry radovali domácí hráči. Omluvou k nepovedenému a laxnímu výkonu není ani, s ohledem na velice nabytý program našich hráčů vzhledem k dohrávkám našeho B týmu, kombinovaná sestava, ve které k tomuto utkání náš celek nastoupil. Navíc se musel obejít také bez Petra Blažka, který za své neomluvitelné a neakceptovatelné chování v předchozím domácím utkání po zásluze vyfasoval trest na pět utkání a bude tak v podstatě chybět až do zbytku letošní sezóny.

SK Kovodružstvo Strážov - TJ Sokol Mochtín 3:1 (2:0)

Od prvních minut byli domácí hráči bojovnější a pohyblivější. Naše mužstvo se prakticky do střeleckých příležitostí nedostávalo, vyjma několika rohových kopů. Domácí vládli zejména ve středu hřiště, kde dostávali až moc volného prostoru. Svou aktivitu dokázali domácí hráči přetavit v úvodní branku utkání ve 25. minutě, kdy naše obrana chybovala na levé straně, domácí útočník poslal přihrávku na střed velkého vápna, kam si naběhl nikým nehlídaný domácí záložník Souček a přesnou střelou z první pod břevno nedal našemu brankáři Vlastovi Hromadovi žádnou šanci. Na 2:0 navýšili domácí brankou do šatny ve 43. minutě, kdy tentokrát chybovali naši hráči na své pravé straně, do brejku se dostal domácí Kalivoda a opět nekompromisně propálil našeho brankáře.

Ve druhém poločase se domácí, vědomi si svého vedení, soustředili zejména na pečlivou defensivu a občasné protiútoky. Naši hráči tak byli více na balónu, nicméně bez potřebné efektivity, když si ve vápně domácích prakticky šance nevytvářeli. Naději na bodový zisk přinesla 70. minuta, kdy se do samostatného úniku po pravé straně dostal Radek Smolík a nekompromisním zakončením nedal domácímu brankáři šanci. Tato naděje však trvala pouze tři minuty, když hned v 73. minutě po zmatku v našem pokutovém území z malého vápna dorazil míč do naší branky nikým opět neatakovaný domácí kapitán Chaluš. Naši hráči se poté i nadále snažili o korekci stavu, ale protože jejich bezzubé útočné akce povětšinou končiliy před vápnem, pohlídali si domácí hráči zasloužené vítězství.

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil, Höfler David (46. Smolík Radek), Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Lysek Jakub, Sedláček Ondřej (46. Žiak Jan), Gajdušek David, Kutka Marek, Velek Tomáš (67. Kovařík Pavel), Smolík Zbyněk (46. Bejvl Jakub), Pretzlmayer Jaroslav (46. Kapusta Matěj)

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko opět na půdě soupeře a sice v neděli 19.05.2024 od 15:00 na umělé trávě v Klatovech, proti tamní rezervě divizního celku.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky