V sobotu 9. 3. 2024 odehrály svoje turnaje v rámci 4. kola zimní ligy mini, mladší i starší přípravka, mini přípravka hrála od 10:00 hodin na turnaji v Nýrsku, mladší přípravka se zúčastnila turnaje od 12:00 hodin v tělocvičně Gymnázia Sušice za účasti 4 týmů (Sušice, Hrádek, Strážov a Mochtín), hrálo se systémem každý s každým, 4 + 1, po 25 minutách. Po skončení turnaje mladších přípravek pak odehrála ve stejné tělocvičně svůj turnaj i mochtínská starší přípravka (Sušice, Nýrsko a Mochtín).


Mladší přípravka

    Ve městě známém jako brána Šumavy jsme odehráli poslední halový turnaj v rámci zimní ligy. Byla pro nás připravena hala místního gymnázia s velmi kluzkým povrchem, opět kvalitními soupeři a jsem velice šťastný, že jsme se před jarními prázdninami sešli téměř kompletní a že kluci (a dívka) z Mochtína potvrzují vzrůstající výkony a vítěznou formu.


Mochtín – Strážov    2:1

     Soupeř, kterého jsem mylně označil za nejlehčího protivníka. Strážov se prezentoval stejným stylem hry jako my. Hrál se vyrovnaný bojovný fotbal ze zabezpečené obrany a urputné souboje se většinou odehrávaly ve středu hřiště s útočnými výpady na obou stranách. Rozdíl byl v tom, že nás jistil výborný brankář a naše šance většinou byly zakončené mimo soupeřovu branku. Dokázali jsme získat výhodu a vstřelit úvodní branku, ale obraz hry to nezměnilo. V polovině zápasu Strážov vyrovnal. Touha našich hráčů zvítězit přinesla na naši stranu mírnou převahu, kterou jsme dokázali zužitkovat vítěznou brankou v samém konci zápasu.  

   Branky: Kraus Kryštof, Baštář Karel


Mochtín – Hrádek u Sušice    6:2

     Velmi ambiciózní tým ve stínu Sušice nepředvedl to, na co jsem hráče upozorňoval. Hráči Mochtína soupeře hned zatlačili na jeho polovinu a drali se do střeleckých šancí. Naši útočníci poctivě a těsně hlídali hráče soupeře a hned v zárodcích aktivním přístupem rozbíjeli rozehrávku. Získané míče, které vybojovali naši útočníci, sebírali naši jistí obránci a vraceli je hned před bránu soupeře. Takový vývoj zápasu pochopitelně s sebou nesl i námi vstřelené góly. Když se povedlo Hrádku snížit na 1:3, tak jsem trochu znejistěl, aby se soupeř vstřelenou brankou nezvedl, ale hráči Mochtína potvrzovali svoji dominanci, dál dávali góly, fotbalem se bavili. Soupeř už jen v závěru dokázal snížit na 2:6.    

    Branky: Baštář Karel 3, Kryštof Kraus, Podráský Jiří, Král Tomáš

 
Mochtín – Sušice    3:7

     Hned po dohrání zápasu s Hrádkem jsme bez přípravy nastoupili proti Sušici. Měli jsme vítězné rozpoložení a v tomto duchu jsme chtěli „přejet“ i Sušici. A divte se, opravdu se nám to dařilo. Hra se vším všudy: aktivní napadání, souboje, bojovnost, náběhy, šance a také zákroky brankářů. Z toho všeho vyjmenovaného se naši fotbalisté propracovali k úvodní brance. Sušice byla velmi nebezpečná a začínala se tlačit přes střed hřiště do samostatných úniků, z jednoho takového vyrovnala. Hráči Mochtína dřeli dál a opět strhli vedení na svoji stranu. Sušice nadále využívala k přechodu střed hřiště, kde přestávali stíhat naši menší útočníci a naše obrana byla pod velikým tlakem. Obránci se museli zdvojovat, aby zabránili střelám na brankáře. Tím se otevírala druhá strana pro náběhy a střely sušických hráčů, náš brankář dlouho držel naše naděje, ale všechno pochytat nešlo a Sušice opět srovnala stav zápasu. Po inkasovaném gólu překvapil tvrdou střelou hned z rozehrávky všechny hráče Sušice, včetně domácího brankáře, Honzík Kubalík a naposledy v tomto zápase pro nás získal vedení. Pak jsme inkasovali jeden laciný gól, náš obránce si odřel loket a při střídaní jsme inkasovali znovu, hra se nám sesypala, a soupeř otočil výsledek až na stav 3:7. Pak jsme se ještě zkoncentrovali a tým Sušice zatlačili, ale skóre zápasu už se nezměnilo.  

    Branky: Kubalík Jan 2, Baštář Karel

 
Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Král Tomáš, Vlk Dominik, Podráský Jiří, Vaisová Nina,

útok: Příbek Matěj, Kubalík Jan, Doležal Martin, Kraus Kryštof, Baštář Karel (nový hráč na zkoušku

omluveni: Kraus Tadeáš (nemoc), Toman Matyáš (zápas za mini přípravku SK Klatovy 1898)


Trenér:
 Kraus Roman


- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky


Starší přípravka

   O víkendu hrála starší přípravka svůj poslední turnaj zimní ligy. Turnaj se odehrál v Sušici v hale místního gymnázia. Účastnily se tři týmy – Sušice, Nýrsko a Mochtín.

   První utkání jsme odehráli proti domácí Sušici. Zapas jsme celou dobu měli pod kontrolou a soupeře jsme do ničeho nepustili. Kdybychom se ještě polepšili v koncovce, tak by zapas skončil ještě větším rozdílem. Ve druhem zápase proti mužstvu z Nýrska to byl úplně jiný zápas. Na úvod zápasu to bylo vyrovnané, ale postupem času nás soupeř z Nýrska přehrával a utkání dovedl do vítězného konce. Nám v tomto utkání chyběl klid v koncovce a lepší kombinace.

Výsledky:

Mochtín – Sušice          11:0

Mochtín – Nýrsko           3:9


Sestava:
Kubaň David – Ryneš Ondřej, Toman Vojtěch, Ulrich Jakub, Bauerová Zuzana – Němeček Jakub, Plášek Radek, Kraus Kryštof, Pořický Štěpán

 
Trenér: Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky