V úterý podvečer odehrálo naše áčko, po třítýdenní pauze zaviněné dvěma odloženými zápasy z důvodu nezpůsobilého terénu a jedním velikonočním víkendovým volnem vzhledem k odhlášení Přeštic B ze soutěže, odložený mistrovský zápas na půdě Žákavy. Jednalo se o velice důležitý souboj v boji o záchranu dvou sousedů v tabulce, a tak byl očekáván vyrovnaný souboj. Bohužel naše áčko po ostudném výkonu schytalo obrovský debakl. Výsledek utkání hovoří za vše, více není třeba dodávat, snad jen, že můžeme být rádi, že po inkasovaném 8 gólu již v 55. minutě domácí tým značně prostřídal sestavu, čímž se jejich nápor alespoň částečně otupil, a tak utkání neskončilo ještě hrůzostrašnější, pro soutěž kvality I.A třídy nedůstojnou dvojcifernou ostudou. Doufejme, že tento výprask naše hráče probudí a ještě zkusí zabojot v dalších zápasech o záchranu.

FK Žákava - TJ Sokol Mochtín 8:0 (6:0)

První poločas začali aktivněji naši hráči, drželi více míč na svých kopačkách a vytvořili si i dvě střelecké příležitosti., To však platilo jen do 7. minuty, kdy se po trestuhodném neporytí hostujících hráčů v pokutovém území ujali domácí vedení 1:0. Hned v 11. minutě přišla obrovská hrubice našeho stopera, který na obranné polovině při kličce ztratil balon a domácí hráč po samostatném úniku zvýšil na 2:0. Toto rychlé dvou brankové vedení dalo domácímu týmu křídla a od té doby bylo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo. Domácí byli pohyblivější, rychlejší, důraznější a náš tým absolutně nestíhal. Když se k individuálním chybám přidalo ještě katastrofální bránění, skončil již první poločas debaklem 6:0. Z naší strany stojí za zmínku pouze neproměněná penalta Honzi Žiaka ve 43. minutě.

Druhý poločas pokračoval náporem domácích, kteří během prvních deseti minut přidali další dvě branky, a tak byl již v 55.minutě stav utkání 8:0. Následně dali domácí šanci užít si z jejich strany naprosto pohodové utkání také hráčům z lavičky, jejich tlak opadl a utkání se prakticky už jen dohrávalo, a tak utkání nakonec neskočilo hrozícím dvouciferným výsledkem. Náš tým mohl přidat alepoň čestný střelecký úspěch, avšak ani tři samostatné úniky Honzi Žiaka v závěru utkání golem neskončily.  

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Čeleda Jiří, Novák Zdeněk (66. Strejc Stanislav), Bejvl Jakub, Blažek Petr (66. Prokop Marek), Gajdušek David, Lysek Jakub, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan (83. Švátora Petr), Pretzlmayer Jaroslav

Další mistrovské utkání odehraje naše áčko v neděli 23.04.2023 na domácí půdě, kde od 17:00 přivítá tým Malesic.

b_150_100_16777215_00_images_kava_-_Mochtn.jpg