V sobotu 27.8. 2022 odehrálo naše béčko mužů smolný domácí zápas se So Hartmanice. Opět skončil hokejovým výsledkem, všechny 3 body si ale domů odvezli hosté, kteří o těsné výhře rozhodli těsně před koncem utkání po brejkové akci.

.. 27.8.2022 - III.třída mužů mistrovsky - Sokol Mochtín "B" - Sokol Hartmanice  4:5 (3:2) 

Náš tým odehrál dobře 1.poločas, ve kterém si vypracoval řadu golových příležitostí, ale lepší zakončení chybělo. Hosté sice od 15.minuty vedli 0:1, ale vzápětí srovnává na 1:1 Jar. Pretzelmayer, náš tým získává převahu a navyšuje skore. Ve 36. minutě vede naše záloha již 3:1 a má další příležitosti. Škochova branka na 4:1 ve 37.min. však není uznána, z protiútoku hosté Vlasákem snižují na 3:2 - škoda, zde se lámal chleba tohoto duelu.
      Po přestávce měl další šanci na navýšení skore náš Jar. Pretzelmayer, ale hosty svým zákrokem podržel vytáhlý golman. O pět minut později Hartmanice srovnávají na 3:3 laicným golem Gerčáka, který střelou ze 28 m překvapil našeho golmana a jsou na koni. V 56.min. trefuje po brejku hostující Sládek tyč naší brány (!), stejný hráč vše ale vzápětí napravuje, lehce prochází přes naší levou obranu a s přehledem zvyšuje na 3:4 pro své mužstvo. Náš tým v této době nehraje dobře, naštěstí brzo srovnává střídajícím Potužníkem na 4:4, ale dalších šancí na gol již moc nemá. Hráčům obou týmů ubývá sil, vypadá to na dělbu bodů. Hosté ale jdou v 76.min. do deseti (po 2 ŽK je vyloučen Gerčák), náš tým toho chce využít, hrne se do ofenzivy, chce dát vítězný gol. Hosté ale závěr utkání zvládají takticky na jedničku. Přežili několik závarů po rohových kopech, i VPK z 18 m, poctivou obranou drží nerozhodný stav. A v 87. min. udeřili ! Nehlídaný kanonýr Sládek převzal na půlce míč po dlouhém odkopu, utekl po pravém křídle a přesnou přihrávkou našel na levé straně spoluhráče Šimka, který brejk zakončuje golem na 4:5 - je rozhodnuto. Náš tým se snaží ještě o vyrovnání, ale to se nedaří. Naopak, v nastaveném čase jdou hosté opět do smrtícího brejku, ze kterého střílí další braku, která však pro ofsjad neplatí.Přesto si Hartmanice z Mochtína odváží nečekaně všechny 3 body. Rozhodoval Radim Koura, ŽK 0:3, ČK 0:1 (76. Gerčák po 2 ŽK), 60 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Smolík Radek, Jarabica Stanislav, Švátora Petr, Žiak Milan (Šup Ondřej), Podráský Jiří, Kutka Marek (Potužník Ladislav), Sádlík Martin (Pavlík Jaroslav), Švátora Jiří, Škoch Matěj, Švátora JIří, Pretzelmayer Jaroslav , branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 2, PROKOP Daniel (z pok. kopu), POTUŽNÍK Ladislav - Sládek Petr - 2, Vlasák,Gerčák, Šimek

Další mistrák III.třídy sehraje náš "B tým mužů v sobotu 3.9. od 16,00 hod. v Rabí s FK Budětice. Společný odjezd auty z Mochína bude ve 14,25 hod.