Nedělní zápas (20.10.2019) se Sokolem Kralovice se našemu áčku vůbec nevydařil. Soupeř ze spodku tabulky v Mochtíně překvapil, vyhrál 4:1, odvezl si hodně cenné 3 mistrovské body ! Náš tým musí zabojovat příští sobotu (26.10.) v Kaznějově, kde začíná utkání již ve 14,30 hod. a jede se na něj mikrobusem !!!

20.10.2019 - I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Sokol Kralovice  1 : 4 (0:2).
Soupeř se před tímto utkáním krčil v tabulce až na 14.místě se ziskem pouhých 7 bodů, ale v Mochtíně se mu zápas mimořádně povedl. Svoji taktiku postavil na nesmírné bojovnosti a důrazu, kterým vyhrával většinu soubojů s našimi hráči a to prakticky rozhodlo. 
     První šanci utkání měl Mochtín již ve 3.minutě, ale střelu T.Velka ze 20 m. hostující golman stačil vyrazit na RK. Pak následovala vyrovnaná pasáž a to až do 13.minuty, kdy Mochtín ztrácí míč na vlastní polovině, hosté jdou do přečíslení a pohotově Pánkem zakončují - 0:1. A stejná chyba přichází o pouhých osm minut později ! Hosté opět lehce získávají míč, jdou do brejku a v zakončení se opět nemýlí - Bulínem navyšují skore na 0:2 ! Mochtín se oklepal, zkouší se prosadit v ofenzivě, ale hosté hrají v obraně s přehledem, do zakončení pouští jen JI. Čeledu ve 25.min., ale jeho střela bránu stejně netrefuje. Naopak na druhé straně mají hosté v závěru poločasu další velké příležitosti skorovat a jen díky bravurních zákroků našeho golmana Matyáše Blahníka se skore nemění.
      Do II.poločasu vstoupil náš tým s odhodláním rychle vstřelit kontaktní gol a se zápasem pak následně něco udělat. Soupeř byl zatlačen do defenzivy, bránil se však úspěšně, dopředu hrál jen na brejky. V 53.min. se hosté po delší době dostávají opět před naší branku a ze zcela nevinné šance opět skorují ! Autorem golu ze skrumáže na 0:3 je Lavička. Kralovice jsou na koni, Mochtín v totálním útlumu. Toho hosté využívají, v 56.min. trefují břevno naší brány a v 64.min. (v době, kdy je náš tým zrovna v tlaku) upravují z dalšího brejku na 0:4 střídajícím Dušičkou ! Na "bura" měli hosté zaděláno v 77.min. po další rychlé, brejkové akci zakončují zblíska, ale náš golman zázračně střelu ze 7 m vyráží mimo nebezpečí ! Mochtín se pokouší alespoň o čestný úspěch a to se mu daří až v samotném závěru zápasu, kdy se hlavou prosazuje (po centru od T.Velka) Jiří Dolejš, v 89. min. upravuje na konečných 1:4.  Rozhodčí Fanfule Adam, AR Fanfule Ladislav, Štěpán Zdeněk, DS Churý Petr, ŽK 1:0, 60.diváků. Sestava Mochtína :  Blahník Matyáš, Žiak Jan, Gajdušek David (82. Švátora Petr), Vichr Tomáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, , Strejc Stanislav (60. Osvald Jaromír), Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam (61. Šafránek Jan), Čeleda Jiří, branka : DOLEJŠ Jiří

TRENINKY  mužů zůstávají v platnosti i pro tento týden - v úterý a pátek od 18,00 hodin.


Zápasový program na další víkend :

SOBOTA  26.10.2019

.. od 14,30 hod. v Kaznějově - I.A třída mužů FK Bohemia Kaznějov - TJ Sokol Mochtín. POZOR ! K tomuto utkání se jede mikrobusem a to s odjezdem z Mochtína již ve 12,05 hod., z Klatov ze zastávky MHD na Plzeňské třídě (před hotelem Beránek), ve 12,15 hod.

NEDĚLE 27.10.2019

.. od 10,00 hod. ve Strážově - TURNAJ ml. přípravek, za účasti družstev : Strážov, Kolinec, Mochtín a Luby. Jde o poslední letošní venkovní turnaj, tak držíme našim nejmenším fotbalistům palce, aby se jim povedl !  Pokyny k dopravě a následné "dokopné" v Mochtíně podají treníři týmu na trenincích, které jsou stále v pondělí a ve čtvrtek od 17,30 hod. v Mochtíně !  Od 4.11.2019 pak začíná přípravka trenovat v tělocvičně Gymnázia v Klatovech a to vždy od 17,00 do 18,00 hod.

.. Od 14,30 hod. v Mochtíně - OP mužů TJ Sokol Mochtín "B" - SK Kovo Strážov


 
přijďte se podívat, přijďte povzbudit naši rezervu v boji o mistrovské body se silným soupeřem !