Úvodní mistrák jara 2018 v I.A třídě mužů naši fotbalisté s Černicemi zvládli. Za mrazivého počasí ho odehráli na "domácím" hřišti ve Velkých Hydčicích v sobotu 17.března. Vyrované utkání skončilo remisou 1:1, Mochtín ale následně vyhrál penaltový rozstřel 4:3, do tabulky si připsal první dva body.

..I.A třída mužů  Sokol Mochtín - Sokol Černice   1 : 1 (1:1), pok. kopy 4:3
V noci na sobotu se citelně ochladilo, samotný dopolední zápas (hrálo se od 11,00 hod.) se však hrál na solidním terénu Hydčického hřiště. Po úvodní oťukávačce málem udeřilo v 15.min., kdy hosté zakončují po centru zprava jen těsně vedle naší brány. O dvě minuty později se ocitá na druhé straně v čisté golovce náš Jiří Dolejš, ale i on netrefuje bránu hostů. Ve 23.min. podržel Mochtín golman Kodeš, který po zahraném rohovém kopu vyráží  tvrdou střelu z 10 metrů. Ve 25.min je ale již bezmocný proti přesné hlavičce hostujícího kanonýra Stoilova, kterého našel volného přesným centrem jeho spoluhráč - 0:1. Z vedení se naštěstí hosté těšili jen pět minut. Po přesně zahraném rohovém kopu srovnává na 1:1 zblíska Jakub Bejvl. Hosté měli vzápětí další příležitost, ale Kody byl opět na místě, stejně tak i těsně před přestávkou. Mezi tím měl obrovskou šanci poslat Mochtín do vedení (ve 33.minutě) Zbyněk Smolík, který utekl svým strážcům, pkusil se zbavit i vyběhnuvšího golmana hostí, ale ten mu míč přece jen odebral. Černického brankáře pak ještě prověřil dělovou ránou z VPK ze 30 m i Jiří Čeleda, ale ten míč vyráží na rohový kop. Ve druhém poločase vyrovnaný souboj pokračoval, Mochtín měl více ze hry, ale hrozil prakticky jen ze standartek, převážně z rohových kopů. Hosté trpělivě bránili, v 80.min. se jim ale povedla brejková akce, šli do přečíslení, ale Stoilov jí naštěstí (opět zásluhou našeho golmana) nedokázal proměnit v gol. Hostující kanonýr naštěstí selhal i v následném pokutovém rozstřelu o bonusový mistrovský bod., stejně tak jako i další jeho spoluhráč (oběma penaltu Petr Kodeš chytil !) a protože naši fotbalisté Jiří Dolejš, Zbyněk Smolík, Jaroslav Cihlář a David Gajdušek penaltu bezchybně proměnili získal Mochtín 1 bod navíc !  Rozhodčí Jar. Rubáš, M.Kulhánek, Zd. Hájek, DS Vá. Havlík, ŽK 3:3, 30 diváků. Sestava Mochtína :  Kodeš Petr, Dolejš Tomáš, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Cihlář Jaroslav, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Šafránek Jan (60. Pretzelmayer Viliam), Pretzelmayer Jaroslav (83. Kašpar Lubomír), branky : BEJVL Jakub - STOILOV Petr

TRENINKY budou v příštím týdnu v úterý, středu a pátek od 18,00 hod.

        

Plánovaný
přípravný zápas mužů "B" v neděli 18.3.2018 od 13,00 hod. v Hrádku u Sušice

mezi Tatranem Dlouhá Ves vers. Sokol Mochtín "B"  se hrát bude. Odjezd auty z Mochtína od hřiště je v 11,45 hod.    (dle informace z Hrádku, tak hřiště stačili uválcovat, je hratelné).  Přesto - sledujte tyto naše webové stránky- případné zrušení zápasu (jen pro krajně nepříznivé počasí) zde oznámím v neděli 18.3. nejpozději do 10,00 hod. !  Jinak vše platí dle plánu.