V nedělním derby utkání (5.11.) I.A třídy mužů mezi Mochtínem a Svéradicemi bylo favoritem naše ÁČKO, které bylo zatím s 29 body na průběžném, skvělém 2.místě tabulky. Hosté se krčili s 10 body na 14.místě, ale v Mochtíně bojovali jako lvi, odvezli si 3 cenné body za výhru 3:2 ! Našim fotbalistům se naopak moc nedařilo, podali svůj nejhorší výkon sezony, přesto ještě šest minut před koncem utkání sahali minimálně po bodu.

... I.A třída mužů  - Sokol Mochtín - FK Svéradice   2 : 3 (1:1)
Zápas se hrál za chladného podzimního počasí na těžkém, podmáčeném terénu, který lépe "seděl" hostům. Od první minuty bylo evidentní, že Svéradičtí hráči bojují o každý míč s větším nasazením a důrazem, jsou rychlejší, bojovnější, hrají jednodušeji a účelněji, dostávají se do šancí. V prvním poločase si jich vypracovali minimálně sedm (!), naštěstí proměnili jen jednu. Naše záloha neudržela míč, obránci nestíhali, již v 9.minutě mohli hosté vyhrávat 3:0 ! Byli však zbrklí v zakončení, podržel nás i golman Kodeš. Na druhé straně se ve 20.min. dostává do průniku ve vápně hostů Zb. Smolík, je podražen, kope se penalta. Tu proměňuje (na 2x) Jarda Cihlář, Mochtín vede 1:0, ale soupeř "zlobí" dál. Ve 27. a 29.min. měli dvě čisté golovky na vyrovnání hosté (rychlonozí Hoch a Kába), ale neproměnili je. Ve 33. min. se znovu dostává na druhé straně hřiště do ideálního průniku před branku hostů náš Zb. Smolík, ale v navýšení skore mu vydařeným zákrokem zabraňuje hostující golman Soukup. Škoda, mohlo to být 2:0. Vzápětí se totiž dostávájí hosté do dalšího brejku a po centru zleva srovnává na 1:1 přesnou hlavičkou Karel Hoch. Ve 37. min. má hostující Kába další tutovku, Kody však opět "čaruje", vyráží míč na rohový kop, stejně tak drží Mochtín nad vodou těsně před přestávkou. Po ní se náš tým mírně zlepšil, byl aktivnější, ale kdo čekal, že hosté odpadnou kondičně, mýlil se. Bojovali jako lvi, navíc dokázali trestat i hrubky našich bránicích hráčů. Do vedení mohl jít Mochtín v 69.minutě, ale tutovku střídajícího Jar. Pretzelmayera (po ideální přihrávce Zb.Smolíka, který patřil k našim nejlepším hráčů) zblízka vyráží skvělý golman hostí Soukup ! Nedáš - dostaneš se naplnilo vzápětí. V našem trestném území ztrácí míč Vilda Pretzelmayer, lehce se k němu dostává hostující Kába a dělovkou do šibenice posílá Svéradice do vedení - 1:2 ! O minutu později mohl pojistit výhru hostů Hoch, ale "Kody" byl opět proti, vyráží míč na roh. Pak Mochtín zabral, chtěl vyrovnat a to se mu povedlo v 80.minutě. Jar. Pretzelmayer šikovně propasíroval míč mezi beky  naběhnutému Ji. Dolejšovi a ten prostřeluje golmana hostů, srovnává na 2:2. Mochtín chce vyhrát, je v ofenzivě, ale chybí mu přesnost ve finální přihrávce, vše nasvědčuje tomu, že zápas skončí smírnou remisou. Jenže, v 84. min. přichází brejková akce hostů, ve snaze odkopnout míč náš stoper Jar. Cihlář v bahně podkluzuje, hbitý Kába se dostává až před našeho golmana a střílí vítěznou branku Svéradic - upravuje na konečných 2:3. Rozhodčí Brůha Radek, AR Mazán Jan a Marek Pavel, DS Patyřík Vladimír, ŽK 2:1, 60 diváků.  Sestava :
Kodeš Petr, Žiak Jan, Gajdušek David, Cihlář Jaroslav, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Dolejš Tomáš, Pretzelmayer Viliam, Velek Tomáš (64. Pretzelmayer Jaroslav), Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří,  branky : CIHLÁŘ Jaroslav (pok.kopú, DOLEJŠ Jiří

TRENINKY mužů :  budou v úterý a pátek od 18,00 hodin