b_150_100_16777215_00_images_Obrazky_clanky_test_DSC_0122.JPG

Na podmáčeném trávníhu bylo odehráno v neděli 22. října další mistrovské utkání I.A třídy mužů. Sokol Mochtín v něm porazil Sokol Křimice přesvědčivě 4:0 a opět se vrátil na 2.místo tabulky před Horažďovice, které "padly" na Bolevci 4:3.

... I.A třída mužů Sokol Mochtín - Sokol Křimice   4 : 0 (2:0).

b_150_100_16777215_00_images_Obrazky_clanky_test_DSC_0124.JPGNaši fotbalisté rychle zapoměli na porážku v Tlumačově z minulého kola a v domácím prostředí opět bodovali na 100 %. Škoda jen, že v noci před zápasem hustě pršelo, mochtínský trávník byl hodně podmáčený a kluzký. Přesto na něm byl odehrán kvalitní zápas, zásluhou obou týmů se hrál rychlý, otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Více ze hry i šancí  na gol měl náš tým, hosté byli nebezpeční především při brejkových akcích. V úvodní patnáctiminutovce měl Mochtín tři šance na gol, ale ujala se jen penalta (faul na Zb.Smolíka), kterou v 10.minutě proměnil Jarda Cihlář - 1:0. Hosté mohli srovnat v 15.min. Kovačičem, ale vychytal ho náš golman Kodeš. V dalším prběhu utkání měli navrch opět naši hráči, jen to zakončení vázlo. Zasloužené navýšení skore na 2:0 přišlo až ve 33.min. po rohovém kopu, kdy JI.Dolejš zakončuje  hlavou, do sítě míč tečuje, v té době hodně agilní Tomáš Velek. Vzápětí mohl na 3:0 zvyšít Ji.Čeleda, ale místo zakončení volí (nepřesnou ) přihrávku a to byla škoda. Těsně před poločasem totiž znovu unikl naší obraně hostující Kovačič, mohl skorovat, ale "Kody" byl opět proti ! Druhý poločas začali lépe hosté, kteří střelou ze 16 m ohrozili znovu našeho golmana, ale pak zbytek utkání patřil jen a jen Mochtínu. Naši hráči zlepšili kombinaci, tlačili se do ofenzivy, měli spoustu šancí na gol. Golově se ale prosadil již jen Tomáš Dolejš po centru JI.Čeledy  v 58.minutě  a Jiří Čeleda, který po průniku zleva upravuje  v 72.min. na konečných 4:0. Nejblíže dalšímu golu byli Zb. Smolík, ale také střídající Pavel Staněk, který v 75.min. trefuje z 18 m břevno hostující brány. Na "bura" mohl upravit pět minut před koncem i Tomáš Dolejš, ale jeho hlavičku (opět po přesném centru Ji.Čeledy) zblíska, mladý golman hostů  Zach chytá, změnu skore nepřipouští. Rozhodčí Kulhánek Milan, AR Kašpar Zdeněk, Škarda Jiří, DS Havránek Václav, ŽK 1:3, 80 diváků.
Sestava Mochtína : Kodeš Petr,  Žiak Jan, Gajdušek David (68. Staněk Pavel), Cihlář Jaroslav, Dolejš Jiří, Pretzelmayer Viliam, Velek Tomáš (61. Pretzelmayer Jaroslav), Dolejš Tomáš, Smolík Zbyněk, Čeleda Jiří, branky : CIHLÁŘ Jaroslav (p.kop), VELEK Tomáš, DOLEJŠ Tomáš, ČELEDA Jiří

TRENINKY mužů a dorostu budou v tomto dalším týdnu v úterý a pátek od 18,00 hod. !!!

Treninky
minipřípravky,  ml. a st. přípravky pak dle pokynů trenérů


Jen pro informaci -  příště se bude hrát :

v sobotu 28.10. v Mochtíně -  od 14,00 hod. TURNAJ starších přípravek

od 14,30 hod. v Horažďovicích - zápas I.A třídy mužů FK Horažďovice - So Mochtín A

V neděli 29.10.
v Mochtíně od 14,30 hod. - zápas III.třídy mužů Mochtín B - Nezamyslice