Hodně nepříjemnou porážku museli skousnout naši fotbalisté v derby souboji o důležité mistrovské body do tabulky I.A třídy s TJ Žichovice. Mochtín nejen vysoce prohrál, ale ztratil i několik klíčových hráčů ! Velkou a nepříjemnou ztrátou je především vážné zranění našeho mladého a šikovného obránce Jana Žiaka, který se srazil s golmanem hostí a je pravděpodobně vyřazen ze sportovní činnosti do konce soutěžního ročníku.

      Náš tým navíc dohrával bez tří vyloučených hráčů, kteří budou disciplinárně potrestaní (!) a to je pořádná ostuda pro náš fotbalový klub ! Osobně jsem podobnou situaci nezažil za celých 45 let činnosti fotbalu v Mochtíně a je mne z toho stydno. Nedisciplinovanost našich hráčů soupeř dokázal tvrdě potrestat, vyhrál hokejovým způsobem 7:2, posunul se do klidných vod středu tabulky, Mochtín si naopak "zavařil" - je v pásmu sestupu!

I.A třída mužů - Sokol Mochtín - TJ Žichovice   2 : 7 (2:3).

Zápas Mochtínu vůbec nevyšel. Již ve 2.minutě chybuje náš golman při odkopu malé domů. Odkop se mu nepovedl, k míči se dostal hostující Rót a Žichovice vedly 1:0 ! Náš tým naštěstí srovnal na 1:1 Tomášem Babkou v 18.min., když vrátil do sítě míč odražený od tyče, kterou před tím nastřelil agilní Jiří Čeleda. Jenže, ve 23.min. hosté opět vedli, tentokráte z penalty, kterou rozhodčí nařídil za faul našeho J.Bejvla. O pouhou minutu později však bylo vyrovnáno. Zb. Toman ideálně vysunul do průniku našeho kapitána Jiřího Dolejše a ten šikovně obstřelil golmana Žichovic, srovnal na 2:2 ! Ve 29.min. přichází smolná srážka našeho J.Žiaka s golmanem soupeře v souboji o centrovaný míč. Oba toho mají dost, ale J.Žiak v utkání končí, musí s poškozeným hleznem do nemocnice, střídá ho Zd. Novák. Hodně vzruchu přináší nastavení 1.poločasu o tři minuty. Hosté se dostávají do brejku, naši obránci reklamují ofsajd, ale hraje se dál a zkušený Róth zvyšuje na 3:2 pro Žichovice ! Přichází nejen nepříjemný gol "do šatny", ale i vyloučení Zbyňˆka Tomana (2 ŽK za kritiku rozhodčího + ČK - bez hanlivých slov) ! Hosté začínají druhý poločas přesilovkou a hned po 4 minutách ji dokáží využít k navýšení skore na 2:4 ! Opět naší obraně unikl nejlepší kanonýr hostů Róth (hrával ligu, reprezentoval i Maďarsko), v průniku ve vápně ho fauloval náš Karel Šlechta - kopala se penalta, Šlechta byl navíc za zmaření brankové šance vyloučen ! Mochtín dohrával zápas od 50.minuty v 9 lidech, hosté jsou na koni, mají hru pod kontrolou. Naši hráči se snaží, bojují, podnikají občas nějaký ten brejk, ale síly ubývají. V 62.min. přichází další rána pro Mochtín, jejím autorem je Tomáš Babka, který se nechává také zbytečně vyloučit a to společně s hráčem soupeře, se kterým se dostal do vzájemné strkanice. Třicetiminutový souboj 8 versus 10 jasně vyzníval pro hosty, kteří postupně navýšili své vedení až na 2:7, v konečném účtování 6 branek hostů vsítil Mochtínu 38 letý Ferenc Róth, který je největší jarní posilou Žichovic. Zápas končí, jako hlavní ho odřídil Karel Maroušek, AR1 Roman Bína, AR2 Miroslav Pena, DS Ladislav Lecjaks, ŽK 3:3, ČK 3:0 - Zbyněk Toman, Karel Šlechta, Tomáš Babka, 60 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Cihlář Jaroslav, Švátora Petr, Bejvl Jakub, Žiak Jan (29. Novák Zdeněk), Šlechta Karel, Toman Zbyněk, Smolík Zbyněk (76. Velek Tomáš), Dolejš Jiří, Babka Tomáš, Čeleda Jiří, branky : Tomáš BABKA, Jiří DOLEJŠ   -  po 1.

                                           -x-x-x-x-x-x-x-

V NEDĚLI 1.května 2016

.. v 10,00 hod. začíná v Mochtíně TURNAJ mladší přípravky za účasti 4 družstev

.. v 10,30 hod. v Nýrsku se hraje zápas KS dorostu Okula Nýrsko - Sokol Mochtín

.. v 17,00 hod. v Janovicích začíná zápas III. třídy mužů Dukla Janovice "B" - Sokol Mochtín "B"

 

              přijďte se podívat, povzbudit naše fotbalisty !!!