V neděli 1. května 2016 se od 10,00 hod. hrál v Mochtíně zdařilý turnaj mladších přípravek, ve kterém dominovaly především "A" týmy SK Klatovy a FK Horažďovice, rovnocený souboj pak byl mezi Mochtínem a Hrádkem. Bylo se na co koukat, nechyběla ani početná divácká kulisa.

Dopoledne pak naši dorostenci odehráli v Nýrsku okresní derby Krajské soutěže s místní Okulou (a byli úspěšní !), odpoledne pak naše béčko mužů ve vyrovnaném souboji těsně prohrálo (1:2) v Janovicích s místní zálohou Dukly.

... KS dorostu Okula Nýrsko - Sokol Mochtín   2 : 5 (0:2). Náš dorost odjel k derby bez několika svých opor (Hadáček, Burian, Nebeský a další), přesto to naši kluci zvládli, přivezli zasloužené 3 body po dobrém výkonu. Čistým hatrickem se prezentoval náš nový kapitán Jarda Pretzelmayer, ale pochvalu zaslouží všichni za kolektivní a bojovný výkon. Rozhodoval Zdeněk Hájek, hráno slušně, bez karet, 30 diváků. Sestava Mochtína : Kolář Matěj, ؘeřicha Tomáš, Šot Ondřej, Lorenc Pavel, Šafránek Jan, Peleška Jiří, Šveňha Patrik, Velek Tomáš, Peleška Petr, Rašek Josef, Pretzelmayer Jaroslav, branky : Jar. PRETZELMAYER - 3, Jiří PELEŠKA, Josef RAŠEK - po 1.  Tabulku stále vede zcela jasně Dynamo H.Týn, 2. je Chodov, 3. příčku drží Sokol Mochtín s 25 body a skorem 50:27.

III.třída mužů - Dukla Janovice "B" - Sokol Mochtín "B"   2 : 1 (1:1). Naše záloha se musela obejít bez řady hráčů (dospěláků), se kterými trenér J.Kolárik do sestavy počítal (R.Troch, J.Potužník, V.Nováček, M.Zajíc, O.Sukovatý - byl dopředu omluven) a tak muselo opět naskočit do hry 5 dorostenců, kteří měli již dopolední zápas v Nýrsku v nohou a protože se omluvili i golmani, musel do branky Michal Kloupar (a zachytal spolehlivě). I v tomto složení náš tým bojoval, s domácí zálohou odehrál vyrovnanou partii. Škoda jen zranění našeho mladíka Tomáše Řeřichy, který musel ze hry odstoupit již ve 21.minutě a citelně týmu chyběl. Vedení se ujali domácí v 16. minutě, na 1:1 srovnal náš Martin Škoda ve 39. minutě a měl i další šance na goly. Rozhodnutí přišlo v 52.min., kdy po levé straně unikl našim hráčům domácí R. Diviš a jeho prudký centr před bránu umístil do sítě jeho spoluhráč St. Kotlan. Stanovil konečný výsledek 2:1, který se již našim klukům nepodařilo změnit v remisu. Rozhodčí Petr Bala, hráno bez karet, 60 diváků. Sestava Mochtína : Kloupar Michal, Bláha Lukáš, Madera Radovan, Lorenc Pavel, ؘeřicha Tomáš (21. Bouzek Václav), Šot Ondřej, Podráský Jiří, Reitmaier Michal, Rašek Josef, Pretzelmayer Jaroslav, Škoda Martin, branka : Martin ŠKODA.

TRENINKY mužů budou v úterý a pátek od 18,00 hodin

TRENINKY dorostenců budou v úterý a ve čtvrtek od 18,00 hodin

Jen připomínám, že   .....

..v pondělí 2.května 2016 se hraje v Mochtíně na hřišti (od 8,00 hod.) okrskové kolo v minifotbalu MC Donald s Cup 2016 ve kterém budou startovat i dva týmy ZŠ Mochtín a v nich řada našich kluků z ml. i st. přípravky

.. v pátek 6. května 2016 pořádá naše TJ již 44. ročník Mochtínského přespolního běhu !!! Startují všechny věkové kategorie od 4 let až po veterány a já předpokládám, že i účast z našich členů, hlavně dětí a žactva bude co největší ! Prezentace a přihlášky v den konání závodu od 15,15 do 16,15 hod., zahájení v 16, 20 hod.

       Dovoluji si požádat o pomoc při značení tratí, při organizaci dopravy a parkování, dohled na křižovatkách a o pořadatelskou službu při jednotlivých závodech. Hlaste se mi průběžne v týdnu, rád Vás pověřím nějakým úkolem - děkuji předem - 605 357370 (K.Šot)