V neděli 14.6.2015 slavili naši dorostenci další skvělý úspěch. V dopoledním zápase porazili silný Chotěšov 5:0, získali potřebné tři body k tomu, aby se opět stali vítězi Krajské soutěže! Úspěch je to mimořádný, vítězství v této soutěži získali již potřetí v řadě, ale ten letošní titul byl nejnáročnější. Ve své skupině měli dalších 15 silných soupeřů, včetně klubů s velkou fotbalovou tradicí, jako např. Horažďovice, Sušici, Holýšov, Nepomuk, Luby, Nýrsko, Chotěšov, Blovice, atd. . Našim klukům, i jejich trenérům (Jar. Pavlíkovi a J.Bejvlovi) patří velké blahopřání a poděkování za vzornou reprezentaci TJ Sokol Mochtín, Obce Mochtín i celého okresu Klatovy !

Odpoledne pak naše áčko mužů hrálo svůj poslední zápas sezony v Plzni s Košutkou, která je již jasným vítězem a postupuje do I.A třídy. Náš tým měl jisté již 2.místo v tabulce sk.B I.B třídy a tím zaručen i postup do baráže a tak se v Plzni čekal vyrovnaný souboj dvou nejlepších týmů ročníku 2014/2015. Našim fotbalistům se ale utkání vůbec nevydařilo, odjelo z Plzně s pořádnou nakládačkou ! 

..KS dorostu Sokol Mochtín - TJ Chotěšov  5:0 (3:0). Od začátku do poslední minuty se hrál v Mochtíně kvalitní fotbal a to zásluhou obou týmů. Naši kluci měli míč více pod kontrolou, útočili však do dobře organizované obrany Chotěšova, nemohli se prosadit. Hosté poctivě bránili, ale také uměli nebezpečně zaútočit. Do 15.minuty se 2x po brejkových akcích dostali do vyložených golovek, které jim naštěstí zlikvidoval náš golman J.Hadáček ! V 19.min. se k zakončení ze 25 m odhodlal náš agilní Patrik Šveňha a jeho střela otevřela skore - 1:0! Na 2:0 pak ve 25.min. zvyšoval dorážkou Daniel Kotlan, stejný hráč pak z penalty ve 29.min. (kopala se za faul na Jos.Rašeka) uzavřel skore 1.poločasu. Mochtín vedl jednoznačně, ale průběh zápasu byl naprosto vyrovnaný, o to cenější to bylo. I po přestávce naši kluci šlapali naplno. Hned ve 48.min. byl ve velké golovce Vilém Pretzelmayer, ale přihrávku Ji.Pelešky v gol nepřetavil. V 52.min. to však již vyšlo. Zbyněk Smolík vystřídal jen k provedení VPK a levačkou to trefil přesně k tyči - 4:0. V 86.min. pak uzavřel skore na 5:0 opět Dan Kotlan, který završil svůj kvalitní výkon hatrickem. Mochtín ale zahrál výborně jako tým a také jako jeden tým po skončení utkání slavil společně celkové prvenství v soutěži ! Rozhodoval kvalitně Zd. Říha, ŽK 2:2, ČK 0:1, 30 diváků. Branky Mochtína : Daniel KOTLAN - 3, Patrik ŠVEŇHA, Zbyněk SMOLÍK - po 1.

..I.B třída mužů TJ Sokol Košutka - TJ Sokol Mochtín  8:0 (4:0).

K poslednímu zápasu odjel Mochtín nekompletní, přesto si na soupeře, kterého doma porazil, věřil. Za úmorného vedra byli naši fotbalisté v mírném tlaku úvodních 10 minut, ale bez přesného střeleckého zakončení. Domácí pozorně bránili a postupem času začali přecházet do ofenzivy. Již ve 12.min. těžili z nedorozumění našich stoperů a golmana, vedli 1:0. O sedm minut později zvyšují na 2:0 po snadném průniku z pravé strany a ve 28.min. již vedli 3:0, když při rohovém kopu nepokrytý kapitán Milan Primas přesnou hlavičkou usměrňuje míč za záda našeho bezmocného golmana.  Až pak se Mochtín znovu probudil, snažil se také o zakončení, ale střely Jar. Cihláře (z VPK), Jos. Rašeka a Tom. Dolejše pochytal domácí brankář, nebo šly vedle brány. Když už se zdálo, že se bude pískat konec poločasu, přišel další rohový kop domácích, při kterém opět naše obrana nepokryla domácího hlavičkáře a ten golem do šatny zvyšuje na hrozivých 4:0! Do II.poločasu nastoupil do brány M.Riška a místo Ji.Čeledy šel do hry mladíček Vil. Pretzelmayer, pro kterého to byla premiéra za Mochtínské áčko. Jenže obraz hry se na hřišti o proti I.poločasu nezměnil. Hra byla poměrně vyrovnaná, ale naše ofenziva byla naprosto  bezzubá, v defenzivě jsme byli k soupeři naopak velice štědří. Chybami v rozehrávkách i v bránění jsme domácím nabízeli spoustu možností k dalšímu navýšení skore. A oni jimi nepohrdli. Měli řadu brejkových akcí, ze kterých mohli skorovat, ale naštěstí nás v mnoha případech bravurními zákroky podržel střídající golman Michal Riška, další střely domácích skončily mimo naší bránu. Přesto další 4 branky Košutka přidala, vyhrála jednoznačným výsledkem 8:0 ! Zápas odřídila trojice rozhodčích Vl.Orlík - Vá.Reiprich, Ji. Šlouf, hrálo se slušně, přihlíželo 120 diváků.Sestava Mochtína : Rajtmajer Pe. (46. Riška M.), Švátora P. (80.Velek Tom.), Staněk P. (72.Pretzelmayer Jar.), Žiak J., Dolejš Tom., Flodr Ji., Cihlář Jar., Šťastný J. Dolejš Ji., Čeleda Ji. (46. Pretzelmayer Vil.), Rašek Jos.

Tato porážka však nemění nic na situaci, že muži "A" Sokola dosáhli v právě uplynulém soutěžním ročníku 2014/2015 na vynikající 2.místo v tabulce a tím se jim otevírá opět cesta přes následnou baráž k návratu (po roce) do I.A třídy !  Nebude to ale jednoduché, čekají silní soupeři z 11. - 13. místa tabulky I.A třídy. Kdo to nakonec bude, o tom se rozhodne již v pondělí 15.6.2015 kolem 16,45 hod. v Plzni na PKFS, kde se barážové zápasy o postupy a sestupy losují a to i za účasti našeho zástupce.

Přesnější informace zde na našem webu přineseme již v pondělí večer !

TRENINK mužů bude v úterý 16.6. od 18,00 hod. v Mochtíně, zváni jsou i dorostenci, kteří mají zájem !