V sobotu 13.6.2015 zakončili mistrovskou sezonu 2014/2015 naši muži "B", kteří doma hostili Sokol Velký Bor. Soupeř přijel v nekompletní sestavě, ale i náš tým měl v posledním utkání problémy se sestavou. Z pracovních důvodů nemohli na utkání přijet M.Žiak, P.Staněk, či M.Reitmaier, ze zdravotních důvodů se na poslední chvíli omluvil J.Křivánek (horečka), chyběli i golmani a tak opět museli zaskočit někteří dorostenci, včetně jejich trenéra Jar.Pavlíka.

       I v oslabené sestavě byl náš tým lepší svého soupeře, vyhrál jednoznačně 5:1, ale sestup do III. třídy ho nemine. Škoda, chyběly především body, kterých náš tým zbytečně ztratil v řadě utkáních, ale také lepší přístup k fotbalu u většiny hráčů tohoto mužstva. Především pak v účasti na trenincích.

       O tom, že v naší záloze šikovní fotbalisté jsou, víme. Věříme proto, že se opět dají dohromady a ve III.třídě budou opět patřit k těm lepším a budou dělat radost nejen sobě, ale i svému oddílu a věrným fanouškům !

.. OP mužů - Sokol Mochtín "B"  - Sokol Velký Bor   5 : 1 (3:0).

     V utkání oběma týmům o nic nešlo a tak se hrálo oboustranně bez většího nasazení a zarputilosti. Náš tým ale byl od počátku fotbalovější, lépe kombinoval a střílel i pěkné branky. Skore otveřel již v 15.minutě Luboš Kašpar, kterého po šikovné narážečce vyzval ke skorování O.Sukovatý. Na 2:0 zyšoval o pět minut později Ondra Sukovatý, kterého ukázkově přesnou přihrávkou poslal do šance Jar.Pavlík. Ondra se protáhl až před golmana hostů Václavíka, blafákem ho položil na zem, obešel ho a zavěsil. Ve 25.min. se vydal na výlet náš předstoper L.Kašpar (opět patřil k našim nejlepším hráčů a je škoda, že netrenuje, jinak by patřil k nejlepším i v áčku), ve vápně soupeře byl podražen a z nařízené penalty se nemýlil Daniel Kotlan - 3:0. Brzo po přestávce se dostal k vyraženému míči Dan Kotlan a z 25 m utaženou střelou k tyči zvyšuje na 4:0 pro naší zálohu ! Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se sice v treninkovém tempu, ale k vidění byly šance na pobou stranách. Jednu z nich využili hosté v 60.minutě, kdy po pravé straně utekl mladík hostů (junior) Beránek, přesně nahrál před naší branku a tam jeho centr zakončil golem Petr Vrána. Na druhé straně se několikráte mohl dostat do golového uniku náš Jan Potužník, ale většinou byl vždy v ofsajdu, takže z toho nic nebylo. Dočkal se až v 72.minutě, kdy ho pěkným centrem zprava našel naběhnutého před brankou V.Boru O.Sukovatý a Honzík pěknou hlavičkou zvyšuje na 5:1 pro Mochtín. Skore mohl ještě v 90.minutě změnit hostující P.Kodýdek, který prováděl VPK z 19 metrů, Jeho střelu přes zeď, ale náš mladý golman J.Pretzelmayer vyrazil, zápas pak byl následně ukončen. Hrálo se slušně, bez karet, rozhodčí Josef Košina z Nal. Hor, slabší návštěva - cca 30 diváků. Sestava Mochtína : Pretzelmayer Jar., Bláha L., Peleška Ji., Kašpar L., Strejc Stan., Podráský Ji., Pavlík Jar., Sukovatý O., Kotlan Dan., Potužník Jan, Rašek Jos., branky :  KOTLAN Daniel - 2 (z toho 1 z pok.kopu), KAŠPAR Lubomír, SUKOVATÝ Ondřej, POTUŽNÍK Jan - po 1.

V NEDĚLI 14.6.2015

se dopoledne v Mochtíně hraje poslední, ale moc důležitý zápas sezony Krajské soutěže dorostu. Naši dorostenci hostí silný Chotěšov a potřebují vyhrát ! Vyhrají-li, vyhrají opět tuto soutěž a bylo by to již potřetí v řadě ! Na klopýtnutí našich kluků čekají dorostenci Horažďovic, kteří již dnes v sobotu 13.6. doma porazili poslední Mrákov vysoko 8:1 a zatím vedou tabulku o 2 body před Mochtínem ! Remisa, ani dva body by Mochtínu v zápase s Chotěšovem nestačily, protože při rovnosti bodů mají Horažďovice s Mochtínem lepší bilanci (na skore). Proto je pro naše dorostence jediná cesta k vítězství - porazit Chotěšov !!! Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše kluky !

-.. utkání KS dorostu v Mochtíně od 10,00 hod. Sokol Mochtín - TJ Chotěšov

  Odpoledne pak bude odjíždět naše Áčko mužů k poslednímu zápasu této sezony do Plzně a to na hřiště vedoucí Košutky Plzeň, která má již zajištěn přímý postup do I.A třídy ! V utkání již půjde jen o prestiž, pořadí je již dáno.  Víme již, že po sobotních výsledcích je jistým sestupujícím do Okresního přeboru z naší I.B třídy Sokol Měčín . Naopak, o návrat do I.A třídy bude mít šanci zahrát si v baráži i Sokol Mochtín, jako již jistý druhý tým tabulky I.B třídy, sk.B !   Čeká ho někdo z těchto třech soupeřů z I.A třídy, kteří se umístili na 11. - 13.místě : Žihle, Stod, Senco Doubravka "B". Z blízkých klubů si postup do baráže o KP nakonec vybojovaly také Luby. Losování baráží proběhne již v pondělí 15.6. na PKFS v Plzni, předpokládá se, že barážové zápasy se budou hrát pravděpodobně ve čtvrtek a odvety v neděli (může to však být i jinak - necháme se překvapit).

.. zápas I.B tř. mužů v Plzni od 15,00 hod. Košutka - Sokol Mochtín . Jede se auty, spol. odjezd z Mochtína ve 13,00 hod., z Klatov od pošty ve 13,10 hod.. Přijeďte se podívat !