Oba dva naše týmy dospělých bojovaly o mistrovské body v neděli 26.4.2015 shodně odpoledene.

ÁČKO hrálo doma se Žákavou a po výhře 4:1 si upevnilo 3.místo v tabulce I.B třídy, sk.B.

BÉČKO hrálo v M.Boru se soupeřem, který se také zachraňuje. Po vyrovnaném průběhu však body přece jen zůstaly domácím, kteří byli lepší v zakončení, vyhráli 2:0. Mochtín "B" tak opět klesl na poslední 14.místo tabulky OP.

Ještě jsme Vám dlužni páteční výsledek našich mladších žáků, kteří potřebovali v Klatovech nad místní zálohou vyhrát, aby měli jistotu postupu ze 4.místa své skupiny "A" do finalové skupiny "O přeborníka okresu".  Bohužel, to se jim nepovedlo. V poločase sice vedl Mochtín nečekaně 4:1, ale ve II.poločase domácí výsledek otočili ve svůj prospěch - vyhráli nakonec  6:4 ! A protože Bolešiny v neděli dokázaly přivézt ze Strážova 2 body, tak postupují, protože mají o 1 branku lepší vzájemný zápas s Mochtínem . Velká škoda pro naše mladíky, kteří v průběhu 1.části soutěže OP zbytečně prohospodařili několik bodů. Takto budou hrát ve skupině o konečné 9. - 16. místo. Doufáme, že se "poperou" s novými soupeři o co nejlepší výsledky a umístění !

.. I.B třída mužů Sokol Mochtín - FK Žákavá  4:1 (3:0). Souboj sousedů v tabulce vyzněl vítězně pro náš tým, kterému se povedl především 1.poločas. Střelecky se dvěma slepenými goly prosadil ve 14. a 15.min. náš útočník Jiří Čeleda, pro snaživého soupeře to byl šok ! Ten první zavěsil do sítě Žákavé hlavou po rohovém kopu Ji. Flodra, o minuto později se dostal Jiří do 60 metrového soloúniku, který proměnil ve druhý gol. Hosté měli blízko ke golu v 18.minutě, ale ze závaru před Mochtínskou brankou a několika střel nic nevytěžili. Ani další šanci (ve 38. min.) nevyužili a tak pro ně přišel trest. Ji. Čeleda utekl po křídle, přesně nahrál před branku Ji. Flodrovi a ten nezaváhal, zvýšil 3:0 pro Mochtín.  Hosté ale o přestávce vyměnili golmana a po přestávce vlétli do zápasu ve velké stylu. Byli hodně útočně naladěni, šli za vyrovnáním. Již ve 49.min. snížili  Smazalem na 3:1. Ale i Mochtín chtěl zápas definitivně rozhodnout. Šanci na to měl především Ji.Čeleda v 52.minutě, ale golman hostů ho vychytal. V 55. min. měli golovku na druhé straně také hosté, naštěstí ji neproměnili. Velké dvě příležitosti Mochtína vzápětí zlikvidoval nový golman Žákavé. Tu první za cenu ŽK, když zlikvidoval (úmyslnou rukou mimo vápno) solový nájezd našeho kapitána Ji. Dolejše, druhou pak po pěkné střele P.Staňka, když míč bravurně vyrazil na roh. Pojistka 3 bodů přišla v 80.minutě a to z kopačky Tomáše Dolejše, kterému na gol nezištně přihrál těsně před brankou hostů střídající Zd. Plánička ! Žákava pak měla v 85.min. ještě jednu brankovou příležitost, ale lob přes našeho vyběhnuvšího golmana skončil těsně vedle tyče. Rozhodčí Petr Ježek z Plzně, ŽK 1:2, 70 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer P., Staněk P., Cihlář Jar., Žiak J., Švátora P., Šťastný J., Dolejš T., Bejvl J. (81. Peleška Ji.),Dolejš Ji., Flodr Ji., Čeleda Ji. (57. Plánička Zd.), branky :  ČELEDA Jiří 2, FLODR Jiří, DOLEJŠ Tomáš

.. OP mužů Sokol Malý Bor  - Sokol Mochtín "B"  2:0 (0:0). Náš tým, hojně doplněný dorostenci, odehrál v Malém Boru vyrovnanou partii, ale na body nedosáhl. V 1.poločase byli fotbalovější domácí, v tom druhém pak naši hráči, ale nestačilo to. Domácí byli produktivnější v zakončení, do vedení šli lacinou brankou ve 47.min., kdy ne příliž prudká, ale umístěná střela ze 25 m zapadla k tyči našeho mladého golmana J.Hadáčka. Ten sice vzápětí chytil tutovku z 5 metrů, ale v 65.min. již nestačil na golovou střelu domácího útočníka - 2:0. Náš mladý tým se ale do koncovky moc nedostával, domácí vyhráli a posunuli se do středu tabulky. Náš tým naopak klesl na poslední 14.místo tabulky. Rozhodčí Javorský Jos. z M.Vísky, sestava Mochtína : Hadáček J., Sukovatý O., Bláha L., Kašpar L., Podráský Ji., Kotlan D. (76. Šot O.), Burian D., Rašek Jos. (46. Pretzelmayer Jar.), Kolárik L., Potužník J., Reitmaier M. (85. Velek T.).