V sobotu 7.března 2015 bylo zahájeno mistrovské jaro 2015. Kromě soutěží mužů (divize, KP a I.A třída), do něj vstoupili 1.jarním kolem i dorostenci Sokola Mochtín, hrající Krajskou soutěž Plzeňského kraje. Svůj zápas odehráli v Mrákově a dle očekávání přivezli všechny tři body za výhru 2:0.

V sobotu 7.3. odpoledne pak naši muži "B" odehráli ve Vrhavči svůj přípravný zápas s místním Sokolem Vrhaveč. Náš tým měl značné potíže se sestavou, přesto odehrál ve Vrhavči dobrý zápas a nečekaně zvítězil 3:2.

.. KS dorostu Sokol Mrákov - Sokol Mochtín  0:2 (0:0).

V úvodním kole jara 2015 na sebe narazil poslední Mrákov a vedoucí Mochtín a proto se očekávalo jasné vítězství našeho celku. Ten odjel k utkání s početným kádrem 17 hráčů, během celého utkání měl Mochtín jasnou, někdy až drtivou převahu, ale v zakončení se doslova trápil. Naši hráči měli míč pod svoji kontrolou, soupeři ho mnokráte nepůjčili, ale předháněli se v zahazování šancí. Nakonec sice vyhráli 2:0, když úvodní gol vstřelil po přestávce Jarda Pretzelmayer a po něm ještě Jan Žiak, ale čekalo se vyšší skore.

.. muži přátelsky Sokol Vrhaveč - Sokol Mochtín "B"  2:3 (0:2).

Náš tým měl potíže se sestavou a tak museli zaskočit i někteří dorostenci, kteří již měli něco odehráno v dopoledním zápase v Mrákově, zahráli si navíc i trenéři Jar. Pavlík a v závěru i St. Bejvl. Ani domácí Vrhaveč však nebyla kompletní, dala dohromady jen 11 lidí, přesto byl k vidění docela solidní fotbal. Mochtín byl domácím nečekaně minimálně vyrovnaným soupeřem a nakonec i zaslouženě vyhrál 3:2. Opíral se o kvalitní výkon golmana Petra Rajtmajera, solidně hrála obrana, v záloze patřili k nejlepším ostřílení borci L.Kašpar, J. Křivánek, P.Staněk a O. Sukovatý, v útoku se dvakrát golově prosadil J.Rašek a navíc jeho střela trefila i břevno domácí branky. Ve 12.min. byli v šanci domácí, ale P.Rajtmajer vyráčí míč na roh. v 19.min. se dostal do šanceš J.Rašek a nezaváhal - 0:1. Ve 25.min. se dostal lacino do golové šance náš J.Pretzelmayer, kterému  špatným odkopem nahrál míč domácí golman O.Pressl. Jarda se ale šance lekl, jeho zakončení do prázdné branky skončilo těsně vedle tyče. Ve 37. min. však přišel přesný centr zprava, na který si naběhl náš Pavel Staněk a hlavou skoroval - 0:2 ! Pak měli šanci domácí, ale střílí vedle, náš J.Rašek vzápětí trefuje z polostřely (centru) břevno. Vrhavč měla v samotném závěru poločasu možnost skorovat, ale náš golman na 2x likviduje jejich střely zblíska. V 50.min. ale již byl bezmocný proti střele Mundla z úniku - 1:2. Domácí hru vyrovnali, chtěli srovnat, ale Mochtín je do šancí nepustil, naopak, v 69.min. se dostal do průniku a k zakončení opět Jos. Rašek a skoroval - 1:3. Vrhaveč dala kontaktní gol na 2:3 v 74.min. a v 82. min. měla šanci na vyrovnání, ale trefila jen tyč. Poslední golovku měl šest minut před koncem opět Mochtín, ale domácí zachraňovali na brankové čáře úspěšně. Hráno bez karet, slušně a ohleduplně, přesně rozhodoval Karel Lažánek z Klatov.

Sestava Mochtína "B" : Rajtmajer P., Bláha L., Burian D., Strejc St., Kašpar L., Křivánek Jos., Sukovatý O., Staněk Pa., Illetško J., Rašek j., Pretzelmayer Jar., střídali : Pavlík Jar., Bejvl Stan. a postupně i další hráči. Branky : RAŠEK Josef 2, STANĚK Pavel 1.

TRENINKY dorostenců

budou v nastávajícím týdnu v úterý  10.3. od 18,00 hod. v Mochtíně společně s muži, ve středu 11.3. od 20,00 hod. v tělocvičně ZŠ Čapkova v Klatovech (samostatný) a v pátek 13.3. od 18,00 hod. v Mochtíně  opět společně s muži.

TRENINKY mužů

budou již jen v Mochtíně a to v úterý, středu a pátek - vždy od 18,00 hodin.

                   Účast na nich je hodně důležitá, blíží se též zahájení mistrovského jara dospělých v okresním přeboru i I.B třídě ! Dorostence navíc čekají další dva mistrovské zápasy a to opět na hřištích svých soupeřů !

-x-x-x-x-x-x-x-x-