V neděli 5.10.2014 pokračovalo rozehrané první říjnové kolo fotbalových soutěží. V něm se v Běšinech představilo naše béčko mužů, které tam ale neuspělo. Bojovalo, ale pak na něj rozhodčí Pastyřík písknul v závěru utkání penaltu (nepenaltu) a bylo hotovo.

Doma v Mochtíně odehrála svůj další podzimní turnaj mladší přípravka Sokola Mochtín. A vedla si velice dobře. Vybojovala dvě výhry, prohrála jen s áčkem TJ Sušice a obsadila tak 2.místo.

..OP mužů - Sokol Běšiny - Sokol Mochtín "B"  2:0 (0:0).  Náš tým měl potíže se sestavou, k dipsozici měl nakonec jen 11 hráčů + náhradníka Michala Kloupara ! Ten přišel po 1/2 roce po svém vážném zranění kolena pomoci, i když nebyl zatím ani na jednom treninku !

Domácí měli od začátku více ze hry a řadu šancí na vstřelení golu. Naši hráči ale bojovali, míč vepředu ale moc neudrželi a tak se spíše bránili. Naše branka ale byla pro Běšiny zakletá. Střely do branky skvěle vždy "zkrotil" náš mladý golman Petr Vítovec, další buď míjely tyče, nebo šly vysoko nad. Čas letěl, obraz hry se neměnil a již se zdálo, že náš tým dosáhne alespoň na remisu. Jenže, v 80.minutě přišlo zcela klíčové rozhodnutí hlavního rozhodčího Vl.Pastyříka, které zcela ovlivnilo výsledek tohoto duelu v neprospěch Mochtína. Odpískal penaltu pro domácí za souboj našeho stopera L.Bláhy, při kterém byl sám útočníkem Běšin faulován ! Marné byly protesty našich hráčů, penalta se kopala a z ní se domácí Zd.Kolář mladší nemýlil - 1:0. Naše béčko dohrávalo zápas znechuceno a tak domácí ještě v 89.min. přidali ještě druhý gol, vyhráli nakonec 2:0. Rozhodčí Pastyřík z Přeštic (až na vymyšlenou penaltu a zcela neodůvodněné prodloužení II.poločasu o 13 minut) řídil zápas s přehledem), ŽK 3:2, 30 diváků. Sestava Mochtína "B"  : Vítovec, Švátora P., Bláha, Žiak M., Zajíc, Peleška Ji., Křivánek (82. Kloupar), Reitmaier, Diviš, Sukovatý, Potužník.

.. turnaj mladších přípravek  v Mochtíně  - 5.10.2014  za účasti 4 družstev, včetně Sokola Mochtín, proběhl za pěkného počasí. Hrálo se systémem každý s každým, turnaj vyhrála Sušice, která neokusila porážku, So Mochtín byl druhý, když porazil Hrádek 3:1 a Horažďovice 4:1, se Sušicí Mochtín prohrál 1:4.

TRENINKY  dorostu i mužů zůstávají v platnosti. Dorost v úterý a čtvrtek od 18,00 hod., muži pak v úterý a pátek od 18,00 hodin.