Posledním kolem byly v neděli 15.6.2014 zakončeny mistrovské okresní i krajské fotbalové soutěže - ročník 2013/2014. Jak dorost, tak muži "B" hráli doma, oba celky zakončily svoje učinkování vítězstvím.

Mochtínský dorostpotřeboval alespoň 1 bod k zisku celkového prvenství v Krajské soutěži, sk.B a to proti silné Kdyni. Nakonec z toho bylo vítězství a velká radost - Mochtín své loňské prvenství obhájil !

Muži "B" měli již postup zpět do Okresního přeboru zajištěn (ze 2.místa) a tak se jen čekalo na to, kolik "nasází" Nalžovkám (sestupují z posledního místa III.třídy do IV. třídy) golů.

.. KS dorostu - Sokol Mochtín - SK Kdyně 1920  4:2 (3:1). Hosté ze Kdyně přijeli do Mochtína náš dorost pořádně pozlobit. Hráli s velkým nasazením, bojovali nejen za sebe, ale i za dorostence z Chanovic, kteří je přijeli do Mochtína v hojném počtu povzbudit. Náš tým se ale nedal, šel jeednoznačně za vítězstvím a to si nakonec zaslouženě vybojoval. V 15.min. uvolnil Zb. Smolík D. Kotlana a ten otevřel skore - 1:0. O tři minuty později ale R.Madera fauloval ve vápně útočníka hostů, z penalty se Belanec nemýlil, srovnal na 1:1. Jenže po rozehrání se dostal do průniku znovu D.Kotlan a přízemní střelou znovu poslal Mochtín do vedení, které ve 43.min. navýšil již na 3:1 Jakub Bejvl. Kdyně mohla prohrávat do poločasu ještě výše, ale jejich golman čaroval, držel svůj tým nad vodou svými výbornými zákroky. A když ve 49. min. jeho spoluhráč Zb. Kováč dal kontaktní gol na 3:2, vypadalo to na drama. Mochtín ale znovu zapnul, byl jasně lepší, převahu vyjádřil golem na 4:2 David Burian, další golovky pochytal hostující brankář. I tak to Mochtínu stačilo, kluci obhájili loňské prvenství a my jim k tomu blahopřejeme ! Rozhodčí Zd. Říha z Velenov, 70 diváků (!), branky : Daniel Kotlan 2, Jakub Bejvl, David Burian po 1.

III. třída mužů - Sokol Mochtín "B" - Sokol Nalžovské Hory  7:0 (3:0). Utkání, ve kterém již o nic nešlo (náš tým měl zajištěn postup, hosté naopak sestupují do IV. tř.) se hrál oboustranně otevřený, útočný fotbal. Hosté měli ve svých řadách pár šikovných jednotlivců, ale jako celek byl lepší náš tým, který si dokázal lépe přihrát, zakombinoval si, pokoušel se často i o střelbu. Ta mu sice moc nevycházela, hodně toho také pochytal zkušený hostující golman Fr. Stulík, ale "sedmičce" nezabránil. Za příjemného počasí rozhodoval před 60 diváky Jos. Javorský z M.Vísky, ŽK 0:2, sestava : Kloupar, Bláha, Žiak M., Sukovatý, Šťastný, Staněk, Matoušek M., Nováček, Zimmermann (74.Burian), Potužník (46. Pretzelmayer Jar.), Smolík (46. Žiak J.), branky : Pavel STANĚK 2, Jan POTUŽNÍK, Jakub ŠŤASTNÝ, Milan MATOUŠEK, Jaroslav PRETZELMAYER, David BURIAN - po 1

V trenincích pokračují dorostenci, ale mohu se připojit i další zájemci z řad žáků či mužů !

V tomto následném týdnu budou treninky v úterý 17.6. a čtvrtek 19.6.  od 18,00 hod. 

Jen upozorňuji, že

v pátek 20.6.2014 proběhne v zasedačce OÚ v Mochtíně plánovaná VALNÁ HROMADA TJ Sokol Mochtín a to od 18,30 hodin !  Buďte dochvilní, sraz je již v 8,15 hod., po skončení následuje posezení, volná zábava, pro fotbalisty (dorost, muži) dokopná.

Jsou zváni  členové TJ So Mochtín (ženy - dorost - muži), rádi mezi námi přivítáme i naše příznivce !

Konkrétnější pozvánka s programem  je k nahlédnútí v předminulém článku, popř. na našem webu - červeně vpravo.