V sobotu 14.6.2014 zakončili naši muži "A" své učinkování v I.A třídě v Nýřanech. Prohráli tam sice 0:1, ale rozhodně svým výkonem nezklamali. Nic to však nemění na skutečnosti, že po ročním učinkování v I.A třídě se Mochtín vrací zpět do I.B třídy.

Své poslední klání mají za sebou i naši starší žáci. Ti hráli v Hartmanicích a po dobrém výkonu tam zvítězili 4:2, upevnili si tak 2. místo v konečné tabulce Okresního přeboru. Bohužel, do příštího soutěžního ročníku své družstvo nepřihlašuje nejen Mochtín, ale ani ostatní kluby a tak se OP st. žáků v okrese Klatovy hrát vůbec nebude !!! Nevídaná situace, která naznačuje, s jakou malou základnou mladých hráčů se na našem okrese pracuje ! Naši kluci, věkově st. žáci, však hrát budou a to v sousedních klubech a to krajské soutěže v Lubech a Klatovech, řadu z nich navíc bude používat i trenér našeho dorostu Jar. Pavlík do svého týmu. Doufám, že si toho budou kluci vážit a pro svůj další sportovní růst udělají maximum. Budeme je potřebovat následně do našeho týmu dorostu, který i v dalším ročníku bude startovat v Krajské soutěži !

... I.A třída mužů DIOSS Nýřany - Sokol Mochtín  1:0 (1:0). K zápasu odjelo naše družstvo bez řady hráčů (chyběli Babka, Šťastný, Špindler, Plánička, Schejbal), přesto náš tým domácího favorita hodně potrápil. Hlavně v 1.poločase byli naši fotbalisté evidentně lepší, měli i řadu šancí na skorování, žel, bez využití. Největší pak P.Staněk, kdy hlavou trefil břevno domácí branky, či St. Jarabica, jehož lob vyhlavičkoval z prázné branky domácí obránce a nebo 3x zakončení Zb. Smolíka jehož střely vždy na poslední chvíli zblokovala domácí obrana. Rozhodnutí přišlo ve 43.minutě, kdy byl Mochtín v tlaku. Domácí se ubránili dlouhým odkopem, založili rychlý protiútok, který přesnou střelou k tyči zakončil Tomáš Voráček - 1:0. A stejný stav zůstal až do konce, i když šance byly na obou stranách, větší však měli domácí, kteří poslali do hry průběžně 4 odpočaté hráče (měli jich 7 na střídání, Mochtín jednoho - 16 letého Jar. Pretzelmayera) a to bylo znát. Mochtínu nepomohlo v závěru utkání ani zariskování, kdy se dopředu vysunul i stoper P.Staněk. Nýřany získaly potřebné 3 body k jistotě, že se zachrání, Mochtín odjížděl s těsnou porážkou, ale s pocitem, že odvedl maximum, i když v koncovce se opět trápil.Patnáct minut si I.A třídu zahrál také náš mladíček - teprve 15 letý Jarda Pretzelmayer a to by mělo být pro něj další velké povzbuzení do další sportovní kariéry. Rozhodčí Bureš Michal ze Švihova, ŽK 2:1   Sestava Mochtína : Rajtmajer, Staněk, Žiak J., Švátora P., Žiak M., Flodr,  Bejvl, Jarabica (75. Pretzelmayer Jar.), Smolík, Dolejš Ji., Cihlář, 

.. OP st. žáků  - Sokol Hartmanice - Sokol Mochtín  2:4 (1:1). V poločase to bylo nerozhodně, ale po přestávce naši kluci jasně ukázali, kdo je favoritem. Přidali další 3 goly, vyhráli zaslouženě. Tři goly vsítil Jan Šafránek, 1 přidal Petr Pretzelmayer.