V pátek 20.6.2014 se uskutečnila Valná hromada TJ Sokol Mochtín a to v zasedací místnosti Obecního úřadu v Mochtíně. Zastoupení zde měl oddíl kopané, odbor SPV, odd.RS a st. tenisu.Mezi hosty byl i starosta Obce Mochtín pan ing. Jaroslav Kanta.

Hlavní zpráva hodnotila období roku 2012 - 2013. Vyzdvihla úspěchy na poli sportovním i budovatelském, nechybělo v ní poděkování všem, kteří se podíleli na dobré činnosti. Především všem dobrovolným funkcionářům, trenérům, rozhodčím a cvičitelkám, stejně tak i sportovcům za vzornou reprezentaci. 

Po hlavní zprávě o činnosti následovaly zprávy hospodářská a revizní, po nich pak ve slavnostní části VH se uskutečnilo ocenění zasloužilých členů TJ, za jejich výrazný podíl na rozvoji tělovýchovy v Mochtíně.

Jmenovitě  byli oceněni :

Marie Nováková - dlouholetá předsedkyně TJ So Mochtín, funkcionářka okresních i krajských tělovýchovných orgánů, cvičitelka mládeže. 

Jitka Pádecká - cvičitelka žen odboru SPV, obětavě dojíždí na cvičení z Klatov

Alena Virtová - obdržela za svoji dlouholetou cvičitelskou práci od ČASPV titul a odznak "Zasloužilá cvičitelka".

Věra Koláriková, Pavlína Pavlíková, Jana Dolejšová - patří k nejvěrnějším fotbalovým fanynkám So Mochtín, tolerantní manželky našich dlouholetých hráčů, trenérů a funkcionářů Jana, Jaroslava a Jiřího

Tomáš Kapusta - za dlouholetou a úspěšnou trenérskou práci s fotbalovou mládeží v Mochtíně

Stanislav Jarabica a Jaroslav Cihlář ml. - za mimořádný trenérský úspěch v r.2013, kdy s muži "A" vybojovali 1.místo ve fotbalové I.B třídě a tím i postup do I.A třídy

Jaroslav Pavlík a Stanislav Bejvl - za mimořádný trenérský úspěch s družstvem dorostu So Mochtín, které vyhrálo Krajskou soutěž v r.2012/2013 i v r.2013/2014 !

Josef Lorenc st. a Josef Lorenc ml. - otec je dlouholetým hospodářem TJ, jeho syn pak obětavým pracovníkem, který zajišťuje vzorně sekání sport. areálu v Mochtíně

Velké poděkování patří i všem dalším obětavcům na poli funkcionářském a trenérském, též také fanouškům So Mochtín !

Po zprávě mandátové komise následovala volba statutárních zástupců TJ Sokol Mochtín.

Na čtyřleté volební období byli zvoleni : Roman TROCH - předseda TJ, Karel ŠOT - tajemník TJ, Josef LORENC - hospodář TJ.

Byla zvolena i revizní komise ve složení : Josef ŠOT, Josef SMOLÍK, Petr ŠVÁTORA

Následovala volba Výboru fotbalového oddílu. Zvoleni byli : Karel ŠOT - předseda, Roman TROCH - místopředseda, Stanislav BEJVL - sekretář, členové : Jaroslav CIHLÁŘ ml., ing. Jiří DOLEJŠ ml. , Jaroslav PAVLÍK a Petr RAJTMAJER

Do Rady starších si z titulu předsedy dovoluji navrhnout tyto naše dlouholeté opory (hráčské i funkcionářské) Mochtínského fotbalu (dle abecedy) : ing. Jiří DOLEJŠ, Stanislav JARABICA, Jan KOLÁRIK, Josef ŠOT ing. Ladislav TROCH

V bodě 7 byl předložen VH návrh plánu činnosti na další období, návrh výše členských příspěvků a další podněty a návrhy, včetně podání přihlášky do MAS Pošumaví i schválení zástupce TJ ing. Jiřího Dolejše do této Místní akční skupiny.

V následné diskusi vystoupilo několik členů FO, starosta obce p.ing.Kanta, ale také paní Marie Nováková, která poděkovala řadě svých spolupracovníků, se kterými úspěšně vedla TJ Sokol Mochtín, za dlouholetou spolupráci a popřála nově zvoleným funkcionářům i všem sportovcům TJ do další jejich činnosti hodně zdaru.  

Schváleným usnesením byl program VH zakončen.