O pouti v Mochtíně se v neděli 8.6.2014 hrály dva mistrovské zápasy. V předzápase porazili naši žáci Strážov 5:2 a po jeho skončení převzali stříbrné medaile za konečné 2.místo v tabulce Okresního přeboru. V pozápase se pak od 17,00 hod. střetla v derby zápase I.A třídy mužů fotbalová áčka So Mochtín a FK Svéradice. Golů se fanoušci nedočkali, v penaltovém rozstřelu ale byli úspěšnější naši fotbalisté, kteří ho vyhráli 5:3, do tabulky si tak připsali 2 mistrovské body.

..I.A tř. mužů - Sokol Mochtín - FK Svéradice  0:0, na pok. kopy 5:3 

Nepříjemné vedro provázelo toto derby utkání, přesto oba týmy předváděly fotbal solidní úrovně. Šancí bylo na obou stranách dost, ale do branky se netrefil ani jeden hráč, zápas skončil bezbrankovou remisou. Na řadu tak přišel penaltový rozstřel, ve kterém byli úspěšnější naši fotbalisté.            V úvodu utkání měli více ze hry hosté. Ve 12.min. zblokoval golové zakončení J.Bejvl, o dvě minuty později další tvrdou střelu zblíska zblokoval na rohový kop V.Špindler. Ve 27. a 28.min. měli naopak štěstí hosté a to při střele T.Babky i následnem rohu, kdy Svéradická obrana vykopávala míč z brankové čáry. Ve 31. min. byli po dlouhém výkopu znovu v šanci hosté, ale náš golman byl připraven. Minutu před poločasem mohlo udeřit opět na druhé straně, ale střelu J.Cihláře z VPK vytlačil golman hostů nad břevno své branky. Začátek druhého poločasu patřil Mochtínu, který se tlačil do ofenzivy, ale zakončení chybělo. Ve 47.min. měl golovku P.Staněk, ale golman Svéradic Michal Soukup své mužstvo podržel. O tři minuty později utekl po pravé straně T.Babka, dostal se do vápna, ale jeho zpětnou přihrávku na spoluhráče hosté zblokovali. V 53.min. se na druhé straně dostal do velké šance na gol hostující Jiřinec, ale jeho střela kolem vyběhnuvšího golmana Mochtína  jen těsně minula levou tyč branky. Pak se více "žlutilo" než-li hrálo. V 53. min. obdržel ŽK hostující Herout, v 58. náš T.Babka , v 69. J.Cihlář a v 70. J.Žiak (všichni So Mochtín), vrcholem hráčské neukázněnosti bylo vyloučení našeho golmana Michala Rišky v 76.minutě za nesportovní chování. Hosté mohli v přesilovce skorovat v 80.minutě, ale Jakub Vlček jen těsně minul, Mochtín však i v deseti hrál rovnocenou partii, v závěru měl dokonce více ze hry a i šanci. To když Jiří Dolejš v 92.minutě vystřelil z hranice velkého vápna, golman hostí byl na místě. V 93.minutě rozhodčí zápas ukončuje, následuje penaltový rozstřel. Při něm byl již v brance náš osvědčený golman Petr Rajtmajer (šel do branky po vyloučení Rišky v 76.min., ze hry musel být stažen Zd. Plánička) a svůj tým podržel ! Chytil soupeři jednu penaltu ( nedal ji Roman Kába) a to rozhodlo. Naši hráči (Jiří Dolejš, Jaroslav Cihlář, Tomáš Babka, Jiří Flodr, Petr Švátora) se ani jednou nemýlili, odměnou jim za to byl druhý, bonusový bod. Hlavním rozhodčím byl Tomáš Černý z Plané u M. Lázní (jen cestovné za 1300,- Kč !), asistenti Karel Maroušek (Blatnice), Jaroslav Majerčák (Tachov), delegátem PKFS byl Zdeněk Bartošek (Klášter - dalších 350,- za cesťák !), ŽK 4:3, ČK 1:0 (Riška), přes 100 diváků, platících však hodně pod 50. Sestava Mochtína :  Riška (do 76.min.), Staněk, Bejvl, Cihlář, J.Žiak, Babka, Špindler (72. Švátora P.), Flodr, Šťastný, Dolejš Ji., Plánička (76. Rajtmajer).

..OP st. žáků - Sokol Mochtín - SK Kovodružstvo Strážov  5:2 (2:0). I tento zápas se hrál za úmorného vedra, naši kluci byli favority. Svoji roli potvrdili, potřebovali vyhrát a to se jim povedlo, když 3 branky vsítil Tomáš Novák, 2 přidal Jan Šafránek. Rozhodčí Petr Švátora, ŽK 0:1, 50 diváků ! Po skončení utkání naši kluci převzali od předsedy TMK OFS Klatovy pana Václava Zahradníka stříbrné medaile za 2.místo v Okresním přeboru a my jim k tomu blahopřejeme !  Blahopřání i poděkování zároveň patří trenérské dvojici Tomáš Kapusta, Milan Žiak ml., která se o kluky starala.  

.. OP ml. žáků - TJ Žichovice - Sokol Mochtín  3:7 (2:4). Naši mladšíci si nedělní zápas předehráli v Žichovicích již v pátek 6.6.2014 a domů si přivezli všechny tři body. Střelecky byl nejúspěšnější Radek Mužík, autor 5 branek, po brance přidali Petr Pretzelmayer a Ladislav Potužník. V týmu hraje řada kluků věkem ještě ze starší přípravky a tak "až" 9.místo není neúspěchem. Zisk 26 bodů a skore 61:72 je naopak pěkným úspěchem.

 TRENINKY   - dorostu pokračují v Mochtíně v úterý a čtvrtek od 17,30 hodin,  treninky mužů budou v tomto následném týdnu opět v úterý a pátek od 18,00 hodin.

Již dnes upozorňuji na to, že na  pátek 20.6.2014  připravujeme VALNOU HROMADU TJ Sokol Mochtín, která se uskuteční v zasedačce OÚ v Mochtíně v podvečerních hodinách (začátek ještě upřesníme). Počítejte prosím s tímto termínem ! Zváni jsou členky a členové oddílu kopané a odboru Sport pro všechny (dorost a dospělí) i příznivci. Upřesňující pozvánku ještě zveřeníme na tomto našem webu. Sledujte ho.