Sobota 7. června 2014 přinesla našim dorostencům i mužům "B" výhry na hřištích svých soupeřů. Hlavně vítězství dorostenců v Chotěšově má velkou cenu, protože je udrželo před posledním kolem na 1.místě tabulky Krajské soutěže, sk. B ! Svoje postavení ale musí ještě příští neděli doma potvrdit proti kvalitní Kdyni. 

..III. třída mužů - ARBO Velhartice - Sokol Mochtín "B"  1:3 (1:1). Zápas se hrál v nepříjemném horku a v prvním poločase měli více ze hry i šancí na gol domácí fotbalisté. Ty v záloze dirigoval nám dobře známý M.Tykal (hrával za Nýrsko i v Mochtíně I.B tř.), společně s T.Faltýnem, který hrál též v Mochtíně za dorost a nyní ještě ve Strážově I.B třídu. Našim fotbalistům chyběl lepší pohyb bez míče a hlavně, přesnější přihrávka. Ve 27.min. se ale odhodlal k velkému solu náš krajní obránce Jan Žiak, obešel několik protihráčů a ze 30 m tvrdě vypálil přesně k tyči - 0:1. Domácí přidali, ve 35.min. měli blízko k vyrovnání, M.Žiak v poslední chvíli střelu z blíska zblokoval. O tři minuty  později ale přišel do našeho vápna centr, na který si naběhl nehlídaný Poledník a hlavou srovnal na 1:1. Po přestávce ale Mochtín svoji hru zpřesnil, začal mít jasnou převahu a také brankové šance. V 53.min. St. Jarabica poslal přesnou přihrávkou do šance Michala Reitmaiera a ten nezaváhal - 1:2. Další střely našich hráčů se již neujaly a tak domácí vycítili šanci na vyrovnání. Snažili se, ale v koncovce byli bezzubí. V 70.min. měl velkou šanci na vyrovnání domácí Faltýn při špatném vyběhnutí našeho golmana, ale z úhlu jen těsně minul bránu. Pojistka vítězství přišla v 82. minutě, kde se po závaru před domácí brankou nejlépe zorientoval střídající Jar. Pavlík, zblíska upravil na konečných 1:3. Zápas řídil r. Josef Javorský z M.Vísky, ŽK 0:3, 70 diváků. Sestava : Kloupar, Bláha, J.Žiak, Sukovatý, M.Žiak, Zimermann (75. Pavlík), Jarabica, Reitmaier, Nováček (63.Strejc), Matoušek, Pretzelmayer jar. , branky :  ŽIAK Jan, REITMAIER Michal, PAVLÍK Jaroslav - po 1.

..KS dorostu - TJ Chotěšov - Sokol Mochtín  1:2 (0:0). I bez Zbyňka Smolíka (je v trestu) naši dorostenci důležitý zápas v Chotěšově zvládli a to je dobrá zpráva. V 1.poločase měli sice více ze hry domácí hráči, ale vyložené příležitosti si nevypracovali. Po přestávce náš tým výrazně přidal, měl převahu, kterou goly vyjádřili Jar. Pretzelmayer a Daniel Kotlan. Domácí pak stačili ještě dát kontaktní gol, ale na víc neměli. Naopak, výhru mohl ještě potvrdit golem J.Bejvl, ale po dlouhé solo akci již neměl sílu přesně zamířit. I tak těsná výhra v Chotěšově drží náš dorost na čele tabulky Krajské soutěže, konečné vítězství je na dosah. V posledním kole ale musí Mochtín ještě zdolat Kdyni a to je reálné. Budeme držet palce ! Branky : Jaroslav PRETZELMAYER, Daniel KOTLAN. Hráno slušně, bez karet.

Zítra, v neděli 8.6.2014 

je v Mochtíně pouť a také fotbalový program, na který Vás všechny srdečně zvu. Od 14,30 hod. se hraje zápas OP st. žáků So Mochtín - SK Strážov, od 17,00 hod. pak derby zápas I.A třídy So Mochtín - FK Svéradice.