Áčko mužů So Mochtín absolvovalo ve dnech 21.2. - 22.2.2014 krátké zimní soustředění v Blatné. Zúčastnilo se ho 15 hráčů + trenér Jiří Toman, všichni byli maximálně spokojeni nejen se stravou, ale i s celým průběhem.  

Naši fotbalisté v Blatné absolvovali dva kvalitní treninky a jedno přátelské utkání s místní TJ Blatná, která má hodně silný kádr - s velkou převahou vede po podzimu 2013 tabulku I.B třídy Jihočeského kraje.

- 21.2.2014 - přát. utkání TJ Blatná Sokol Mochtín  3 : 3 (2:1). Zápas se hrál od první minuty ve velkém tempu, naši fotbalisté předváděli pěkný kombinační fotbal a zaslouženě šli do vedení po VPK Jirky Flodra. Směrem dopředu to Mochtínu šlo, byl hodně nebezpečný, ale děravá okénka měl v obraně a toho soupeř využil, do poločasu vedla Blatná 2:1. I po přestávce se hrál oboustranně pěkný, rychlý fotbal, nic na tom neměnilo ani prostřídání hráčů. Nakonec z toho byla smírná remisa, když se za Mochtín ještě trefili do černého Jiří Dolejš a Zbyněk Smolík. Sestava Mochtína : Rajtmajer, Dolejš T., Cihlář, Plánička, Švátora P.(46.Burian), Kul (50.Schejbal), Babka, Flodr, Smolík, Špindler (65. M.Žiak), Dolejš Ji. Branky : Jiří FLODR, Jiří DOLEJŠ, Zbyněk SMOLÍK

Vše bylo v Blatné OK, jedinou špatnou zprávou je , že náš Jakub Šťastný (i on se účastnil) musí tento týden na operaci malíčku, který si zlomil hned v úvodním, lednovém zápase v Sušici na zimním turnaji. Přejeme mu brzské uzdravení

TRENINK mužů je v tomto týdnu v úterý 25.2. od 18,00 hod. v Mochtíně a očekáváme na něm hojnou účast nejen mužů "A", ale i dalších hráčů (mužů "B"), na které již v sobotu 1.3.2014 čeká první přípravné utkání v Zavlekově od 10,00 hod. ! Ve čtvrtek 27.2. bude trenink v Mochtíně již od 17,00 hod. a to pro dorost a muže "B".

"A" tým mužů So Mochtín totiž ve čtvrtek 27.2.2014 zajíždí do Sušice k utkání TJ Sušice - Sokol Mochtín, které má stanovený začátek v 18,00 hod. Jedná se o dohrávku posledního zápasu finalové skupiny Zimního turnaje "O pohár starosty města Sušice". K utkání se jede auty, společný odjezd z Mochtína bude v 16,45 hodin !

Naše fotbalisty čeká v Sušici hodně těžký soupeř (přední tým KP), v neděli 2.3.2014 pak zajíždí naše Áčko mužů k poslední herní přípravě do Horšovského Týna, kde sehraje na hřišti s umělou trávou přátelský zápas se Sokolem Mrákov.

V neděli 9.3.2014  se již v Mochtíně hraje od 14,30 hod. 1. jarní mistrovský zápas I.A třídy - Mochtín - Město Touškov !!!

"B"muži So Mochtín začínají mistráky o 14 dní později, než-li áčko, tuto sobotu 1.3.2014 ´již odehrají svůj 1. jarní přípravný zápas a to v Zavlekově s místním Sokolem a to od 10,00 hod.

Pro dorost se pokouším ještě sehnat na neděli dopoledne (2.3.) také přípravný zápas. Pokud to vyjde, doplním to zde v průběhu týdne. Mám rozjednané Hradešice, mají se ozvat v úterý večer.