V sobotu 22.2.2014 uspořádal náš FO TJ Sokol Mochtín dorostenecký turnaj v halové kopané. Proběhl ve velké sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech, za účasti 7 týmů, hrající krajský přebor, či krajskou soutěž  Plzeňského kraje.

Hrálo se systémem každý s každým, odehráno bylo 21 zápasů, ve kterých padlo 47 branek. Některé zápasy měly velmi kvalitní úroveň, celkové prvenství nakonec získali dorostenci FK Horažďovice, svěřenci trenéra Petra Jandy.

Naši kluci - Mochtín "A" měli našlápnuto na příčku nejvyšší, ale ta jim nakonce "utekla" v posledním zápase turnaje s FK Horažďovice. Oba soupeři měli 12 bodů, ale klíčové utkání vyhráli hosté z Horažďovic 1:0 golem Vachouška ve druhé části hry. Škoda, podobné šance na gol měli i naši hráči, tu největší pak J.Bejvl. I tak naši kluci, svěřenci trenéra Jaroslava Pavlíka, předváděli hodně kvalitní futsal, 2.místo je úspěchem. Na 3.příčku se vyhoupli mladíci ze Senca Doubravka, svěřenci trenéra Zbyňka Kočího. I oni získali 12 bodů jako Mochtín "A", ale měli  horší skore.Mužstvo hrálo v sestavě : Dominik Šít, Jakub Rubáš, Mirek Zajíc, Daniel Kotlan, Roland Diviš, Radovan Madera, Jakub Hadáček, Jan Žiak a Jakub Bejvl

Naši kluci - Mochtín "B" sice neuhráli ani bod, ale rozhodně nezklamali. Všechny své soupeře hodně potrápili, prohrávali většinou jen o jeden gol, často měli nakročeno k senzačnímu výsledku. Tým byl složen z mladších ročníků, i jemu patří uznání za přístup k zápasům i za výkony. Mužstvo hrálo v sestavě : Jakub Hadáček, Jaroslav Pretzelmayer, Stanislav Strejc, Pavel Lorenc, Vítězslav Matoušek, Jan Nebeský, Jiří Peleška, Petr Peleška, Josef Rašek - TR Jar. Pavlík

Výsledky turnaje : Mochtín A - Mochtín B 1:0 (Diviš), Luby - Horažďovice 0:5, Staňkov - Senco 2:1, Kdyně - Mochtín A 1:3 (Žiak J. 2, Kotlan), Mochtín B - Luby 1:2 (Rašek), Horažďovice - Staňkov 1:0, Luby - Kdyně 1:1, Staňkov - Mochtín B 1:0, Senco - Horažďovice 2:0, Mochtín A - Luby 2:1 (Bejvl, J.Žiak), Kdyně - Staňkov 2:0, Mochtín B - Senco 0:2, Staňkov - Mochtín A 2:3 (Žiak, Bejvl, Rubáš), Senco - Kdyně 0:3, Horažďovice - Mochtín B 1:0, Luby - Staňkov 1:2, Kdyně - Horažďovice 0:1, Mochtín A - Senco 0:1, Mochtín B - Kdyně 1:2, Senco - Luby 1:0, Horažďovice - Mochtín A 1:0.

Konečné pořadí turnaje : 1. FK Horažďovice  9:2  15 bodů, 2. Sokol Mochtín "A"  9:6  12 b., 3. SK Senco Doubravka  7:5  12 b., 4. SK Kdyně 1920  9:6  10 b., 5. FK Staňkov  7:8  9 b., 6. Start Luby  5:12  4 b., 7. Sokol Mochtín "B"  2:9  0 bodů.

Všechny týmy obdržely diplomy a věcné ceny, první tři navíc poháry ! Byly vyhlášeni a oceněni i nejlepší jednotlivci : nej. brankář Vladislav Ondrejíčka (Horažďovice), nej.obránce Zbyněk Kováč (Kdyně), nej.útočník Stanislav Staněk (Senco), nej. hráč turnaje Jakub Bejvl (Mochtín A), nej. střelci (se 4 goly) - Jan Žiak (Mochtín), Do Thanh Tung (Senco), Tomáš Výrut (Staňkov).

    Děkuji všem účastníkům za kázeň, pořádek i předvedné výkony a svým pomocníkům (St.Bejvl, J.Pavlík, Podráský) i rozhodčímu, kterým byl Zd.Říha z Velenova, za pomoc při organizaci této pěkné akce.

TRENINKY dorostu  budou tento následný týden takto : v úterý 25.2. od 18,00 hodin v tělocvičně Gymnázia Klatovy, ve čtvrtek 27.2. pak od 17,00 hod. v Mochtíně !  Očekáváme maximální zapojení  hráčů nejen dorostu, ale i dr. mužů "B"!

Muži  budou mít trenink v Mochtíně v úterý 25.2. od 18,00 hod. 

 ve čtvrtek 27.2. zajíždí muži "A"  k turnajovému utkání do Sušice, kde budou hrát od 18,00 hod. s místní TJ Sušice ! V neděli 2.3. je pak čeká v H.Týně od 14,00 hod. utkání se So Mrákov na hřišti s umělýžm povrchem.

Muži, kteří nebudou v nominaci na zápas do Sušice, budou mít ve čtvrtek 27.2. společný trenink s dorostem v Mochtíně, který začíná v 17,00 hodin ! Očekáváme co největší účast především našich mužů "B", protože již v sobotu 1.3.2014 na ně čeká v Zavlekově 1.přípravný zápas Zavlekov - Mochtín "B", který bude mít začátek již v 10,00 hodin.