V neděli 11. 8. 2024 odehrálo naše „B“ mužstvo přípravný zápas, který byl zároveň generálkou před startem podzimní částí nového soutěžního ročníku 2024/2025 III. třídy na hřišti v Bolešinech, kde se utkalo se zálohou místního klubu. Konečný výsledek byl 2:2, když naše béčko sehrálo velmi dobrý zápas, pohořeli jsme však v proměňování vyložených brankových příležitostí, neboť jinak by musel být výsledek zápasu minimálně 7:3 v náš prospěch. Všichni naši hráči podali dobrý výkon, doufejme, že stejně tomu bude i v následujících mistrovských zápasech o body do tabulky III. třídy.

11. 8. 2024 – přípravný zápas – SK Bolešiny B – TJ Sokol Mochtín B 2:2 (1:0)

K tomuto zápasu se nás nakonec sešlo pouze 12, z různých důvodů chybělo několik stálých hráčů, takže složit sestavu nebyl až takový problém, otazník visel jen nad složením stoperské dvojice, jinak je kostra sestavy již vyzkoušená a všichni hráči, kteří nastoupili, mají s danými posty již patřičné zkušenosti. Na lavičce zůstal jen nestárnoucí Jarda Pavlík, který si opět našel čas a přišel si zahrát, za což mu patří dík.

Od začátku zápasu se hrál v poli vyrovnaný zápas, hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou. Již v průběhu 1. poločasu ale naše béčko začalo být více na míči než domácí a začalo si vytvářet šance. Bohužel udeřilo na druhé straně hřiště, když jsme domácím trestuhodně „namazali“ a zkušený domácí kanonýr Dominik Vraný uklidil míč za záda našeho brankáře Dana Prokopa, to běžela zhruba 10. minuta zápasu. Od této chvíle jsme byli na hřišti dominantnější, ovšem naše šance končili buď na domácím gólmanovi, nebo naši hráči své příležitosti řešili špatně, jinak jsme mohli skóre zápasu otočit na naši stranu již v průběhu 1. poločasu. Bohužel se nám proměnit žádnou gólovou příležitost nepodařilo, rovněž domácí hráči již neskórovali, a tak se k poločasové přestávce odcházelo s výsledkem 1:0 pro domácí.

Do 2. poločasu jsme nastoupili ve stejné sestavě a ve stejném rozestavení jako v poločase prvním. I ve 2. poločase jsme si dokázali připravit výrazné množství šancí, bohužel však bez kýženého gólového efektu, když i domácím fotbalistům a jejich fanouškům přišlo až groteskní, co se nedá proměnit. V tomto směru nejvíce vynikal náš útočník Jarda Pretzelmayer, ale rovněž další hráči se předháněli v zahazovaní vypracovaných „tutovek“. A tak přišel trest, kdy se potvrdilo známé fotbalové pravidlo „nedáš – dostaneš“, opět po chybě v naší obranné činnosti se dostal do úniku střelec 1. gólu a zkušeně přehodil našeho brankáře a zvýšil už na 2:0 pro domácí, čemuž ale vůbec neodpovídal vývoj zápasu. V 75. minutě zápasu se na hřiště dostal na post podhrotového hráče Jarda Pavlík, když vystřídal Martina Sádlíka, na jehož post se přesunul Pavel Kovařík, a začali se dít věci. V 82. minutě zápasu konečně snížil ze své „patnácté“ šance Jarda Pretzelmayer, o 3 minuty později se znovu prosadil tento náš útočník a srovnal na konečných 2:2, přestože výsledek mohl a měl být jednoznačný v náš prospěch.

Všichni hráči zahráli velmi slušné utkání, bohužel se opět projevila naše přetrvávajíc slabina, kterou je proměňování vytvořených šancí. Všichni naši mladíci prokázali zlepšenou výkonnost a pokud se stejným výkonem budeme prezentovat i v nadcházejících mistrovských zápasech, tak doufejme, že nezopakujeme mizernou loňskou podzimní část sezóny.

Zápas rozhodoval domácí Daniel Kaiser, na lajnách mu za nás asistoval Pepa Rašek mladší.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef (od 75. minuty Kovařík Pavel), Smolík Radek, Švátora Jiří, Bauer Adam – Horský Michal, Strejc Stanislav – Sádlík Martin (od 75. minuty Höfler David Josef), Kovařík Pavel (od 75. minuty Pavlík Jaroslav), Sedláček Ondřej – Pretzelmayer Jaroslav

Branky: Vraný Dominik 2 – PRETZELMAYER Jaroslav 2

1. mistrovský zápas podzimní části sezóny 2024/2025 III. třídy odehraje náš "B" tým na hřišti nováčka této soutěže v Žichovicích, a to v sobotu 17. 8. 2024 od 15:00 hod.

Odjezd z Mochtína ve 13:30.