V sobotu 24. 8. 2024 odjelo naše béčko nakonec v počtu pouhých 11 hráčů na Železnou Rudu. Z různých důvodů chyběla opět řada hráčů, takže jen díky tomu, že nám přijel do branky vypomoct Jirka Vláčil, tak mohl v útoku nastoupit Dan Prokop, a aby nás bylo na hřišti 11, tak musel navíc nastoupit ještě nedoléčený, tentokrát tedy opět hrající, trenér Jirka Podráský. Na hřišti se v dresu domácích objevil již jen jeden exligista, a to Martin Knakal, kolem kterého se však točila veškerá hra domácího mužstva. Střelec Ferenc Róth se na zápase byl pouze podívat, přestoupil totiž do Druztové. Náš tým měl od začátku zápasu herní převahu, bohužel jsme ji opět nedokázali proměnit v branky, navíc jsme po našich strašidelných chybách domácím darovali hned 3 branky jako na „zlatém podnosu“. Skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec jsme byli šťastnější my a odvezli jsme si ze Železné Rudy velmi cenné 3 body.

24. 8. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – SRK Železná Ruda – TJ Sokol Mochtín B 4:5 (2:3)

Na tento 2. venkovní zápas v řadě jsme měli k dispozici pouze 9 hráčů, spousta „kmenových“ hráčů béčka se totiž ze zápasu z různých důvodů bohužel omluvila. V brance po dlouhé době (skoro po roce), nastoupil Jirka Vláčil, kterému patří velký dík za to, že nás nenechal „ve štychu“, navíc ho v pondělí čekala operace zraněného kolena, takže mu tímto za celé béčko za zápas děkujeme a navíc mu přejeme brzké uzdravení. S ním nás již bylo 10. Jedenáctým hráčem měl být nestárnoucí Stano Jarabica, který ovšem na zápas nakonec nestihl přijet z pracovních důvodů. Nezbývalo tedy nic jiného, než aby do zápasu nakonec nastoupil Jirka Podráský, který měl být po svém svalovém zranění pouze připraven na lavičce. Sestava však nebyla nakonec vůbec špatná, neboť snad kromě jednoho hráče, všichni, co byli nominováni na lavičku na nedělní zápas áčka, odehráli tento sobotní zápas za béčko.  

Kostra sestavy mochtínského béčka zůstala v tomto zápase zachována, problémy však máme pořád se složením středu obranné čtveřice, kde nám chybí klasičtí stopeři. Na těchto postech zaskočili kapitán Petr Švátora a Radek Smolík. K zápasu jsme odjeli s tím, že vůbec nevíme, co můžeme od tohoto utkání očekávat, v jaké budou domácí sestavě a navíc my jsme museli v našem složení trochu improvizovat, když netradičně na pozici levého záložníka nastoupil Jarda Pretzelmayer, místo něj hrál v útoku již zmiňovaný brankář Dan Prokop, kterému patří rovněž pochvala, že podal slušný výkon na pro něj velmi nezvyklém místě v sestavě, na pozici pro něj rovněž netypické, a to podhrotového hráče, se pak „motal“ a alespoň znepříjemňoval rozehrávku domácích stoperů Jirka Podráský s nedoléčeným zadním stehenním svalem. Ostatní hráči hráli na pro ně obvyklých postech, takže sestavu jsme špatnou rozhodně neměli, pouze byl problém, že jsme hráli v poli v podstatě jen s 9 „normálně“ se pohybujícími hráči. Většina našich mladíků však absolvovala převážnou část letní přípravy s naším áčkem, takže fyzická kondice pro ně neměla být problém.

Od začátku zápasu jsme měli více ze hry, vypracovali jsme si rovněž šance, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Ve 12. minutě utkáni jsme se dočkali, když se poprvé v tomto zápase prosadil náš pravý záložník Pavel Kovařík. Ve 24. minutě zápasu se ovšem po naší velmi nepovedené přihrávce směřující z naší útočné poloviny zpět na obránce dostali domácí k centru do velkého vápna, kde si nerozuměli náš brankář s naším levým obráncem a domácí hráč tak hlavou pohodlně srovnal na 1:1. Do této doby si domácí žádnou vážnější příležitost sami nedokázali vypracovat. Mezi 30. a 35. minutou se ovšem na hřišti rozpoutala přestřelka, když nejdříve ve 32. minutě opět po naší neskutečné chybě skórovali domácí, hned o minutu později však okamžitě vyrovnal krásnou střelou z poza vápna Jarda Pretzelmayer a o 2 minuty později přidal po pěkné kombinační akci svůj druhý gól Pavel Kovařík. Do konce poločasu jsme kontrolovali hru, a i přes velké množství našich vypracovaných šancí, na nichž se podíleli oba agilní krajní záložníci, se nám již skórovat nepodařilo, a tak se k poločasové přestávce odcházelo za stavu 3:2 pro nás.

Po důrazném varování našeho trenéra, abychom se výsledkem poločasu neukolébali, a i nadále se snažili hrát naši hru, nebáli se zodpovědnosti, vyvarovali se neskutečných chyb nejen v defenzivě a proměňovali vytvořené brankové příležitosti, tak po nástupu do 2. poločasu jsme snad na 15 minut úplně ze zápasu vypadli a přenechali jsme otěže zápasu domácím borcům, jejichž hru režíroval zkušený Martin Knakal z pozice středního záložníka. Toho měli tzv. na starost naši defenzivní záložníci Standa Strejc, a především Michal Horský, který v rámci možností tohoto hráče celkem uhlídal. V 56. a 59. minutě zápasu však domácí obrátili skóre na svoji stranu a dostali se do vedení 4:3. Naštěstí jsme po vyburcování našich hráčů trenérem opět přidali, naši hráči začali plnit svoje úkoly a začali opět běhat a bojovat, což se nám vyplatilo v 70. minutě zápasu, když na 4:4 srovnal svým druhým gólem Jarda Pretzelmayer. Na konečných 5:4, opět po individuální akci Jardy Pretzelmayera z levé strany hřiště a následném prudkém centru před branku domácích, si smolně srazil míč do vlastní sítě domácí hráč. Poté se domácí hnali za vyrovnáním, my jsme se snažili držet výsledek a případně rozhodnout o výsledku nějakým povedeným brejkem, ale domácí nás zmáčkli, vypracovali si územní převahu. Štěstí při nás stálo po celý zápas při volných přímých kopech nejlepšího domácího hráče Martina Knakala, jemuž se ovšem ani jednou z VPK nepodařilo trefit mezi 3 naše tyče, ten poslední rozehrával těsně před koncem zápasu. Na úplném konci zápasu však měli domácí stoprocentní brankovou příležitost, když po rohovém kopu hlavičkoval úplně neobsazený hráč, naštěstí jen o kousek minul naši pravou tyč. Po tomto okamžiku hlavní rozhodčí ukončil zápas a my jsme mohli začít slavit 3 ubojované body do tabulky III. třídy.

Za výkon nakonec zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří bojovali za naše béčko v tomto mistrovském zápase, je nutné ale vydržet nastavené tempo hry, soustředěnost a disciplínu po celý zápas, pak se nebudeme muset strachovat o výsledek až do konce utkání, protože pokud bychom lépe řešili vypracované brankové příležitosti a nedopouštěli se chyb, které snad neudělá minižák, tak by bylo o výsledku zápasu dávno rozhodnuto před jeho koncem a mohli jsme zápas pouze dohrávat. Z toho je třeba si vzít ponaučení do dalších zápasů.

Zápas odřídila trojice rozhodčích ve složení Kýček Karel jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Toman Filip a jako AR2 Göndör Gabriel, delegát Petrželka František, hráno bez karet, 50 diváků.

Sestava Mochtína: Vláčil Jiří – Höfler David Josef, Smolík Radek, Švátora Petr (K), Bauer Adam – Horský Michal, Strejc Stanislav – Kovařík Pavel, Podráský Jiří, Pretzelmayer Jaroslav – Prokop Daniel

BrankyBalda Jaroslav, Büttner Marco Fabian, Lehečka Jakub, Loos Martin – KOVAŘÍK Pavel 2, PRETZELMAYER Jaroslav 2, vlastní

Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže


Další podzimní mistrovský zápas, 1. domácí v nové sezóně 2024/2025, odehraje náš "B" tým mužů na domácím hřišti v Mochtíně, a to v sobotu 31. 8. 2024 od 17:00 hodin proti tradičnímu soupeři, kterým jsou Janovice B.