V sobotu 18. 5. 2024 od 17:00 hodin nastoupilo opět na domácím hřišti naše B mužstvo k dalšímu důležitému souboji o záchranu ve III. třídě proti tradičnímu soupeři z Velkých Hydčic, kterému jsme chtěli jednoznačně oplatit podzimní porážku 1:4 z jeho hřiště a přidat další důležité body do tabulky, což se nám nakonec podařilo včetně dosažení lepšího skóre ze vzájemných zápasů.

18. 5. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Tatran Velké Hydčice 6:1 (4:0)

Na tento důležitý domácí zápas se nás sešlo 15 s tím, že jsme měli k dispozici 2 brankáře, Dana Prokopa, který nakonec do zápasu nastoupil, ale jako hráč do pole na post útočníka místo Jardy Pretzelmayera, a Vaška Opla, který odchytal celý zápas, byl to jeho první start za mochtínské béčko, navíc nastoupil s kapitánskou páskou, a dokonce proměnil pokutový kop v 75. minutě zápasu, což byl pro Vaška velmi vydařený debut, který mu trošku pokazil pouze hostující kapitán, když proměnil nařízený pokutový kop. Do zápasu opět nastoupili Kuba Bejvl, Honza Žiak a také Zbyněk Smolík, tradičně začal v útok Jarda Pretzelmayer, rovněž nechyběli ani naši mladíci.

Na domácím trávníku jsme přivítali již tradičního soupeře, který se však do Mochtína dostavil v neúplné sestavě, což se nám samozřejmě hodilo. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího jsme se snažili co nejdříve rozhodnout o osudu tohoto zápasu. Soupeř, vědom si rozložení sil na hřišti, hrál „zanďoura“ a poctivě bránil. Naše mužstvo se však nedokázalo prosazovat, tak jak bychom chtěli. Po neproměněné penaltě naším tradičním exekutorem Jardou Pretzelmayerem jsme se dočkali první branky v hostující síti až v 19. minutě utkání, když se konečně trefil zmiňovaný kanonýr Jarda Pretzelmayer. O šest minut později po svém typickém úniku po naší levé straně hřiště naservíroval míč před branku Honza Žiak Pavlu Kovaříkovi, který nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a zvýšil na 2:0. Ve 33. minutě se tato akce opakovala jako přes „kopírák“, Honza tentokrát připravil míč pro Michala Horského, který zvýšil naše vedení na 3:0. Na konci poločasu, když rozhodčí nastavil 2 minuty, se prosadil ještě Zbyňa Smolík a upravil tak tzv. gólem do šatny na poločasových 4:0. Pokud bychom ovšem proměnili všechny naše vytvořené příležitosti, tak musel být poločasový výsledek v náš prospěch daleko vyšší.

Do 2. poločasu nastoupil na pravý kraj zálohy místo Pavla Kovaříka Ondra Sedláček, který slavil svoje 18. narozeniny a tudíž plnoletost. Na hřiště se také po delší odmlce kvůli zranění ruky dostal Standa Strejc a hned se v 53. minutě zápasu zapsal do střelecké listiny. Tempo hry opadlo, neboť o výsledku utkání bylo v podstatě rozhodnuto již po 1. poločase, svého soupeře jsme přehrávali, ovšem již se nám nedařilo přidat další branky na vylepšení našeho pasivního skóre. To se změnilo v 75. minutě, když se ke 2. penaltě v tomto zápasu postavil Vašek Opl a s přehledem ji proměnil a zvýšil na 6:0. Bohužel v 84. minutě nařídil rozhodčí pokutový kop proti nám a hostující kapitán se nemýlil a snížil na konečných 6:1 v náš prospěch.

Během celého zápasu jsme byli lepší svého soupeře, což bylo dáno naší posílenou sestavou a také tím, že soupeř dorazil na naše hřiště oslaben o svoje důležité hráče. Na to se ale tzv. historie neptá, pro nás jsou důležité 3 získané body, které budeme chtít potvrdit příští sobotu na Železné Rudě, kde se postavíme domácímu lídru celé III. třídy.

Zápas odřídil hlavní rozhodčí Klištinec František, jako AR1 Růta Pavel a jako AR2 Růtová Eva. ŽK 2:1, 50 diváků.

Sestava Mochtína: Opl Václav (K) – Höfler David Josef, Bejvl Jakub, Švátora Petr, Smolík Radek – Podráský Jiří, Horský Michal – Kovařík Pavel (2. poločas Sedláček Ondřej), Smolík Zbyněk, Žiak Jan – Pretzelmayer Jaroslav

Dále střídali: Strejc Stanislav, Bauer Adam a Prokop Daniel

Branky: PRETZELMAYER Jaroslav, KOVAŘÍK Pavel, HORSKÝ Michal, SMOLÍK Zbyněk, STREJC Stanislav, OPL Václav (PK) – Prokopec Zdeněk (PK)

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 25. 5. 2024 od 17:00 hodin na Železné Rudě proti domácímu lídru tabulky III. třídy.

Odjezd z Mochtína v 15:10, odjezd z Klatov od pošty v 15:20.