V neděli 12. 5. 2024 od 17:00 hodin odehrálo B mužstvo mužů opět na domácím hřišti další mistrovský zápas proti nováčkovi této soutěže z Ježov, kterým se zatím ve vyšší soutěži daří sbírat potřebné body k udržení této soutěže, stejně jako dalšímu nováčkovi z Milčic. K zápasu jsme tak přistoupili se vší vážností, nic jsme nechtěli podcenit, což se nám nakonec vrátilo v podobě zisku 3 důležitých bodů do tabulky III. třídy. Tým Ježov však v žádném případě nebyl lehkým soupeřem, na mochtínském trávníku se představil ve výborném světle, přestože nakonec odjel z Mochtína bez bodů, tak co se týče výkonu, tak odjel se „vztyčenou hlavou“. Jedinou kaňkou na návštěvě Ježov v Mochtíně byla zbytečná „konfrontace“ našich hráčů o poločasové přestávce, když hostující trenér zřejmě neunesl vývoj zápasu a požadoval od rozhodčích zmiňovanou „konfrontaci“. Za prvé neměl coby trenér rozhodčí vůbec navštívit, toto je v kompetenci vedoucího mužstva, nikoli trenéra, navíc se ježovský trenér choval v prostoru kabin rozhodčích dosti arogantně. Navíc mu musela stačit kontrola našich hráčů uvedených na soupisce pro tento zápas se soupiskou našeho A mužstva, když z této soupisky mohou nastoupit pouze 2 hráči do zápasu za B mužstvo, toto jsme si samozřejmě ohlídali a mohli jsme tak dále pokračovat ve 2. poločase.  

12. 5. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – SK Ježovy 6:2 (4:1)

Na tento zápas na domácím hřišti se přihlásilo 19 hráčů, tři naši hráči se tak bohužel nedostali do zápisu o utkání, neboť tam se může zapsat pouze 16 hráčů. „Na tribunu“ tak museli Jirka Švátora, Tomáš Král, oba byli na zápase přítomni ve žlutých vestách jako pořadatelé, dále se na soupisku nevešel Standa Strejc, který se dal „do kupy“ po zranění ruky z přípravného zápasu ze zimní přípravy za áčko, a byl na domácí lavičce jako asistent trenéra. Ani jeden z kluků se neurazil, za což jim patří poděkování. Opět jsme mohli do zápasu počítat s Kubou Bejvlem a Honzou Žiakem, také se Zbyňkem Smolíkem a tentokrát rovněž s Jirkou Čeledou. Nechyběli ani Jarda Pretzelmayer a Matěj Kapusta a také všichni mladíci, kteří sbírají potřebné zkušenosti v mužském fotbale v mochtínském dresu po boku zkušenějších spoluhráčů nejen v utkáních za béčko, ale také v zápasech za áčko.

Na domácím půdě jsme se střetli se soupeřem, se kterým se hráli 3. zápas v této sezóně, když jsme s tímto soupeřem hráli v Mochtíně přípravný zápas během letní přípravy a poté v podzimní části soutěže v Ježovech, kde jsme však utrpěli debakl 2:8. Soupeř v Mochtíně nastoupil v omlazené sestavě, s výjimkou nestárnoucího Luboše Volfa na levém kraji obrany (ročník 1962!). V útoku měli nadstandardního hráče na tuto soutěž, kterým byl Lukáš Cihelka, v obraně měli výborného stopera, ale také ostatní hostující hráči se v Mochtíně prezentovali velmi dobrým výkonem. Naše béčko se však již v 6. minutě utkání ujalo vedení gólem Zbyňka Smolíka, o pět minut později však soupeř srovnal na 1:1. Vzápětí mohlo být ještě hůře, neboť v našem pokutovém území byl našimi obránci faulován hostující agilní útočník a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, který nakonec s velkou dávkou štěstí zneškodnil Dan Prokop v naší bráně. V 16. minutě zápasu se na naší straně prosadil Honza Žiak, za dalších 6 minut skóroval také Jarda Pretzelmayer, který si gólový zápis připsal znovu za další 4 minuty, to běžela 26. minuta zápasu. Poté jsme bohužel trochu polevili v předváděném výkonu a velmi dobrý soupeř srovnal hru. Do konce 1. poločasu se už skóre nezměnilo, takže jsme k poločasové přestávce odcházeli za stavu 4:1 v náš prospěch.

V poločasové přestávce proběhla výše zmiňovaná „konfrontace“, kterou jsme samozřejmě přežili bez poskvrny. Do 2. poločasu nahradil na naší straně Zbyňka Smolíka Matěj Kapusta, další změny jsme zatím neučinili, neboť soupeř se stále jevil jako velmi nebezpečný. V průběhu 2. poločasu se však na hřiště dostali také všichni náhradníci, Petr Švátora nejdříve na levého beka a potom na levého stopera, Michal Karlubík na pozici levého beka, Adam Bauer na levého záložníka a také Pavel Kovařík na pravou zálohu. Ve druhém poločase jsme se prosadili dvakrát hned v jeho úvodu, když svoji druhou branku přidal Honza Žiak a po něm Matěj Kapusta, obě branky od sebe dělily 2 minuty. Od této chvíle, běžela 55. minuta zápasu, jsme již mohli udělat zmiňované změny na hřišti a zápas se už víceméně dohrával, neboť o výsledku tohoto utkání už bylo rozhodnuto.

Během celého zápasu jsme sice tzv. tahali za delší konec, zápas to ovšem nebyl vůbec snadný, zjistili jsme, že v každém zápase je třeba, aby všichni naši hráči hráli naplno po celý zápas i proti papírově slabšímu soupeři, který však podal, jak již bylo uvedeno výše, velmi kvalitní výkon. Získali jsme tak další povinné 3 body do tabulky, což je pro nás nejdůležitější.

Zápas odřídil hlavní rozhodčí Jirotka Jan, jako AR1 Klištinec František a jako AR2 Müllerová Michaela, delegát Havlík Václav. ŽK 2:1, 50 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Smolík Radek – Podráský Jiří (K), Horský Michal – Sedláček Ondřej, Smolík Zbyněk (2. poločas Kapusta Matěj), Žiak Jan – Pretzelmayer Jaroslav

Branky: ŽIAK Jan 2, PRETZELMAYER Jaroslav 2, SMOLÍK Zbyněk, KAPUSTA Matěj


Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024



Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů opět na domácím hřišti v Mochtíně, a to v sobotu 18. 5. 2024 od 17:00 hodin proti tradičnímu soupeři z Velkých Hydčic.