Netradičně opět ve středu, na státní svátek 8. 5. 2024 od 15:00 hodin, přivítalo naše béčko mužů v opakovaném zápase FK Svéradice B a zvítězilo přesvědčivě 9:0, přestože výsledek zápasu mohl být v náš prospěch daleko vyšší, opět jsme však nevyužili řadu příležitostí ke skórování. Hosté se prakticky celý zápas pouze bránili, na naši obrannou půlku se dostávali sporadicky a za celý zápas ani jednou neohrozili našeho brankáře Dan Prokopa, který se v naší brance musel doslova nudit. Získali jsme tak do tabulky další 3 důležité body, které nám bohužel za první zápas hraný v sobotu 13. 4. 2024 byly anulovány společně s celým zápasem.

8. 5. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Svéradice B 9:0 (5:0)

Na tento opakovaný domácí zápas se nás sešlo 15. Znovu jsme se mohli spolehnout na přítomnost Kuby Bejvla a Honzy Žiaka, v základní sestavě opět nastoupil Jarda Pretzelmayer, pomoci nám rovněž přišel Zbyněk Smolík, k dispozici jsme také měli všechny mladíky, kteří již pravidelně nastupují v mistrovských zápasech nejen za béčko, ale i za áčko.

Na domácím trávníku jsme se střetli se soupeřem, který v zápase hraném na našem hřišti v sobotu 13. 4. 2024 odmítl pokračovat v dohrání zápasu v 7 hráčích za stavu 5:0 pro nás ve 26. minutě utkání – viz článek. Po verdiktu řídícího orgánu o anulování tohoto zápasu z důvodu špatného zápisu hlavního rozhodčího, bylo nařízeno opakované odehrání zápasu. Hosté se tentokrát dostavili ve velmi podobné sestavě jako v anulovaném zápase, tentokrát však přijeli v celkovém počtu 12 hráčů, ačkoliv áčko Svéradic hrálo odložený zápas v Blovicích. My jsme nic nepodcenili a do zápasu jsme nastoupili s jasnou vidinou získání povinných 3 bodů, to se nám nakonec po výsledku 9:0 podařilo, což nám ovšem hostující tým svojí velmi pasivní hrou dovolil. Vedení v zápase jsme se ujali již ve 3. minutě zásluhou Kuby Bejvla, v 16. minutě zvyšoval na 2:0 Honza Žiak, o deset minut později se prosadil Ondra Sedláček, do konce poločasu ještě skórovali Jarda Pretzelmayer a Michal Horský. K poločasové přestávce jsme tak odcházeli za rozhodnutého stavu 5:0.

Do 2. poločasu jsme tak mohli přistoupit ke dvojímu střídání, své si odpracovali oba krajní záložníci Honza Žiak a Ondra Sedláček, na jejichž místa se tak na hřiště dostali Pavel Kovařík a Adam Bauer. V 54. minutě zápasu se podruhé prosadil Jarda Pretzelmayer a zvýšil tak na již 6:0. V průběhu 2. poločasu se pak dostal na hřiště na svoji pozici pravého beka Michal Kralubík, který vystřídal Davida Höflera, poté se na hřišti objevil také v anulovaném zápase třígólový Tomáš Král, který nahradil v útoku hrajícího Jardu Pretzelmayera. V celém utkání jsme kopali spoustu rohových kopů, které výborně rozehrával hlavně Zbyňďa Smolík, bohužel však bez patřičného gólového efektu. V 72. minutě zápasu však po jednom z našich rohových kopů míč propadl k jednomu z hostujících hráčů, který při snaze odkopnout míč trefil míčem našeho Jirku Podráského do hlavy a míč tak skončil v hostující brance, 7:0. V 80. minutě zápasu podruhé skóroval rovněž Kuba Bejvl a konečnou podobu výsledku dal svým gólem Tomáš Král. Neměli jsme daleko ke vstřelení 10. gólu, ale zřejmě nikdo nechtěl zaplatit „odměnu“ do „kasy“ za vstřelení 10. branky.

Během celého zápasu jsme byli jasně lepším mužstvem, soupeře jsme jednoznačně přehrávali a zaslouženě jsme zvítězili a získali tak povinné 3 body do tabulky. Výsledek zápasu měl být ovšem rozhodně o hodně vyšší, doplatili jsme opět na naši dlouhodobou slabinu, kterou je neustále zmiňované proměňování vyložených šancí, neboť jsme se zase doslova předháněli v zahazování vytvořených brankových příležitostí, v čemž bohužel vynikli naši nejzkušenější matadoři Jirka Podráský, který v 1. poločase pro nezištné přihrávce od Honzy Žiaka opět netrefil prázdnou branku z vyložené pozice, podobně jako ve venkovním zápase v Hrádku u Sušice, a také Petr Švátora, který hlavou neproměnil stoprocentní šanci po skvěle zahraném rohovém kopu Zbyňďou Smolíkem. Nevyužity však zůstali další jasné gólové šance našich ostatních hráčů.

Zápas s přehledem odřídil hlavní rozhodčí Šmrha Miroslav, na lajnách mu asistovali laici, za nás jako AR1 Pavlík Jaroslav. ŽK 0:4, ČK 0:1, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef (od 65. minuty Karlubík Michal), Bejvl Jakub, Švátora Petr, Smolík Radek – Podráský Jiří (K), Horský Michal – Sedláček Ondřej (2. poločas Kovařík Pavel), Smolík Zbyněk, Žiak Jan (2. poločas Bauer Adam) – Pretzelmayer Jaroslav (od 70. minuty Král Tomáš)

Branky: BEJVL Jakub 2, PRETZELMAYER Jaroslav 2, ŽIAK Jan, SEDLÁČEK Ondřej, HORSKÝ Michal, PODRÁSKÝ Jiří, KRÁL Tomáš

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 12. 5. 2024 od 17:00 hodin proti zatím velmi úspěšnému nováčkovi III. třídy SK Ježovy.