V sobotu 13. 4. 2024 zvítězilo béčko mužů TJ Sokol Mochtín nad FK Svéradice B 5:0 po odehraných 26. minutách zápasu, když hlavní rozhodčí musel zápas v tomto čase předčasně ukončit z důvodu toho, že hostující hráči po svojí neustálé kritice hlavního rozhodčího a rovněž kritice AR2, z čehož pramenily dvě červené karty pro hostující hráče, nechtěli dále v zápase pokračovat. Tuto situaci v Mochtíně snad nepamatujeme. Přesto jsme získali další 3 velmi cenné body do tabulky III. třídy. 

13. 4. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Svéradice B 5:0 předčasně ukončeno

Na tento 2. domácí zápas jarní části soutěžního ročníku 2023/2024 se nás sešlo 16. Do branky se opět postavil Dan Prokop, na lavičce náhradníků ho jistil Vlasta Hromada. Pomoci nám znovu také přišli Kuba Bejvl s Honzou Žiakem, kteří však tentokrát byli pouze připraveni na střídačce, v základní sestavě opět nastoupil Jarda Pretzelmayer a také další hráči, kteří již pravidelně nastupují za béčko i za áčko.

Na domácím trávníku jsme se střetli s tradičním soupeřem, který se však k tomuto zápasu dostavil pouze v počtu osmi hráčů v poli a brankářem, v průběhu zápasu potom naskočil do hry další hostující hráč. Hosté však k tomuto zápasu již po příjezdu do Mochtína přistoupili velice svérázně, když prohlašovali, že zápas nechtějí dohrát, což se bohužel k našemu velkému údivu nakonec opravdu stalo. Naše béčko si chtělo zahrát i proti oslabenému soupeři, neboť jsme několikrát rovněž vyráželi k venkovnímu zápasu v menším počtu hráčů, než je 11, přesto jsme vždy zápas důstojně odehráli, přestože jsme prohráli. Takže jsme se snažili hrát od začátku zápasu svoji hru a vstřelit branky. To se povedlo již ve 2. minutě zápasu po faulu na pronikajícího Matěje Kapustu z VPK Jardovi Pretzelmayerovi, který nekompromisní ranou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. V 10. minutě zápasu zvýšil na 2:0 sám Matěj. Poté nesmyslně chytil míč vyražený hostujícím brankářem oběma rukama ve vlastním pokutovém území mladý hostující obránce a kopal se tak pokutový kop. K penaltě se postavil náš brankář Dan Prokop, ale bohužel trefil jen hostujícího brankáře. Po 15. minutách hry došlo na naší straně k vystřídání Jardy Pretzelmayera, za kterého přišel na hřiště Tomáš Král, který v rozmezí 7 minut dokázal rozvlnit hostující síť 3 brankami, čímž dosáhl hattricku.

Po tomto obdrženém gólu hostující hráči neunesli vývoj utkání, vulgaritami zasypali jak asistenta rozhodčího AR2, tak hlavně hlavního rozhodčího tohoto zápasu, ke kterému hostující kapitán nakonec pronesl, že jeho mužstvo již nebude pokračovat v tomto zápase, hostující hráči začali odcházet ze hřiště a hlavní rozhodčí tak zápas ukončil. Naši hráči, nejen mladíci, nechápali, co se vlastně děje, neboť aby mužstvo samo odstoupilo z rozehraného zápasu, snad ještě nikdy neviděli. Tomuto odchodu předcházelo až nedůstojné chování většiny hostujících hráčů, kteří neustále zasypávali rozhodčí stížnostmi, nadávkami a vulgaritami, po obdržených brankách při rozehrání pouze nakopávali míče na naši polovinu, zakopávali míče do autu a dělali tak vše proto, aby se zápas nedohrál, což se jim nakonec povedlo.

Pro nás jsou však nejdůležitější 3 získané body do tabulky, bohužel v nás ovšem přetrvává výrazná pachuť z hlediska přístupu hostujícího mužstva k odehrání tohoto zápasu.


Zápas řídila trojice rozhodčích ve složení Ulrich David jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Růta Pavel a jako AR2 Bílek Dominik. ŽK 0:0, ČK 0:2, 30 diváků.


Sestava Mochtína
: Prokop Daniel – Höfler David Josef, Peleška Jiří, Švátora Petr (K), Smolík Radek – Podráský Jiří, Horský Michal – Sedláček Ondřej, Kapusta Matěj, Bauer Adam – Pretzelmayer Jaroslav (od 15. minuty Král Tomáš)

na lavičce připraveni: Hromada Vlastimil, Bejvl Jakub, Jarabica Stanislav, Žiak Jan


Branky
: KRÁL Tomáš 3 (1 z PK), PRETZELMAYER Jaroslav 1 (VPK), KAPUSTA Matěj


Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024

Hodnocení zápasu - fotbalunas.cz

 

Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 20. 4. 2024 od 17:00 hodin na hřišti zatím úspěšného nováčka III. třídy v Milčicích.

Odjezd z Mochtína v 15:30.