Fotbalové áčko So Mochtín pokračovalo i o Mochtínské pouti v sérii nepovedených zápasů posledních kol. Tentokráte doma prohrálo vysoko 0:4 s FK Horažďovice, který se v soutěži zachraňuje. Hosté tak našim fotbalistům oplatili porážku z podzimu, kdy Mochtín vyhrál v Horažďovicích 2:0.

27.5.2018 - I.A třída mužů TJ Sokol Mochtín - FK Horažďovice   0 : 4  (0:1)
   Okresní derby I.A třídy přineslo vyrovnaný souboj dvou tradičních soupeřů, ve kterém však hosté dali našemu mužstvu lekci z produktivity. Mochtín začal skvěle, ve 3.minutě mohl vyhrávat 2:0, kdyby své tutovky proměnili v gol Jar. Cihlář a Jar. Pretzelmayer. To hostům stačil ke vstřelení úvodní branky zápasu jeden povedný průnik po levé straně a v 6.min. vedli 0:1 ! Našemu soupeři narostla křídla, bylo na jejich pohybu a důrazu znát, jak hodně chtějí z Mochtína získat body. V 15.min. střílí jen těsně vedle naší brány, o dvě min. později podržel svůj tým skvělým zákrokem náš golman Petr Kodeš. Naši hráči se však oklepali, bojovali, byli blizoučko k vyrovnání. To však do poločasu nepřišlo,  když další solo úniky Jar. Pretzelmayera 2x vychytal zkušený golman hostů Jiří Rybár, pak Zbyňa Smolík nastřelil ve 42.min. krásnou střelou břevno brány hostů a ve 45. min. po rohovém kopu Mochtína zblíska z dorážky J.Pretzelmayer přestřeluje ! Vyrovnaný souboj se šancemi na obou stranách pokračuje i po přestávce. Goly však střílí jen hosté - pro Mochtín je branka hostů zakletá. Čistým hatrickem se prezentuje hostující Michal Forman, goly ze 65., 67. a v 89. minuty podtrhuje účet pro Mochtín nevydařeného utkání. Rozhodčí Ruda Daniel, AR Liškutin Antonín, Marek Pavel, DS Svoboda Alois, ŽK 1:3, 110 diváků.  Sestava Mochtína : Kodeš Petr , Žiak Jan, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Dolejš Tomáš, Velek Tomáš, Pretzelmayer Viliam, Čeleda Jiří (73. Novák Zdeněk), Cihlář Jaroslav, Smolík Zbyněk (62.Šafránek Jan), Pretzelmayer Jaroslav.
    V tabulce Mochtín klesnul již na 7.místo, body má nahrané, ale k jistotě potřebuje uhrát z posledních třech zápasů alespoň ještě tři. První šanci bude mít hned příští neděli ve Svéradicích, pak hraje doma s Bolevcem a k poslednímu zápasu bude zajíždět do Zruče - takže nic lehkého naše fotbalisty nečeká.