Řada hráčů So Mochtín "A" již ví od posledního mistrovského zápasu (19.11.2011) doma se Žichovicemi, že trenér Vladimír Kudláček již mochtínské muže trenovat nebude. Oznámil to hráčům po utkání a vedení odd. již den před tím. Důvody jsou prosté : nelepšící se zdravotní stav, který mu neumožňuje plně se věnovat za každého počasí trenérské práci.

      S oficielním oznámením jsem čekal až do dnešního dne, protože jsme mezi tím usilovně hledali náhradu a našli jsme ji. Novým hlavním trenérem mužů So Mochtín bude Jaroslav Cihlář starší, který v ročníku 2007/2008 dotáhl naše áčko až na 2.místo tabulky I.B třídy a tím i do baráže o postup do I.A třídy. Postup přes Žichovice nevyšel, J.Cihlář pak následně s trenérskou prací musel z rodinných důvodů skončit. Nyní se na místo činu vrací, asistovat by mu měli - osvědčený Jiří Dolejš st. a novic Jaroslav Cihlář mladší, který právě v Plzni dokončuje trenérské studium licence "B". 

 Věřím, že nová trenérská trojice naváže na úspěšnou práci trenéra Vládi Kudláčka, kterému bych chtěl upřímně poděkovat za jeho kvalitní práci ve prospěch mochtínského fotbalu. Zároveň mu přeji brzké vyzdravení a návrat zpět k fotbalu !

 Malé ohlédnutí za mistrovským fotbalovým podzimem 2011 :

mini přípravka - se seznamovala na trenincích s fotbalovými základy pod vedením Jardy Mareše, který to s kluky umí a může je lecos naučit. Chodí k němu hoši ve věku od 4,5 do 6 let a věřím, že z nich vyrostou šikovní fotbalisté. Po dovršení 6 roků budou postupně zařazováni již do mladší přípravky a začnou jezdit i po turnajích. V zimním období nyní trenují 1x týdně (ve čtvrtek od 17,00 hod.) v tělocvičně ZŠ v Mochtíně - rádi mezi s sebou přivítají i další zájemce, včetně šikovných děvčat !

mladší přípravka - startovala v okresních turnajích, vypsaných OFS Klatovy a jeden také na podzim absolvovala i doma v Mochtíně. Kluci trenují pod vedením trenéra Kamila Rajtmajera, který se jim maximálně věnuje a i my s ním máme radost, jak se jejich výkonnost zvyšuje. Jsou zde kluci ve věku 6-8 let, někteří již mají i výkonnost na starší přípravku, kde několikráte pomohli (např. Ouřada, Rajtmajer a další). V zimním období nyní naši kluci trenují v tělocvičně Gymnázia Klatovy a to každé úterý od 17,00 hodin společně se st. přípravkou.

starší přípravka hrála na podzim 2011 okresní přebor, kde je velká konkurence. Náš tým trenérsky vede Miroslav Bauer, který má bohužel smůlu, že jeho tým není zrovna početný (slabší ročník) a tak někdy musí zaskakovat kluci z mladší přípravky. Tabulku přeboru vede suveréně SK Klatovy 1898 s 24 body a skorem 188:14, náš tým So Mochtín má za tři výhry 9 bodů a skore 29:59, když nejlepším střelcem je Radek Mužík (ten však v řadě zápasů chyběl a to byla škoda) s 8 goly, Marek Toman jich dal 5, Filip Ouřada - 4. V tomto zimním období chodí st. přípravka trenovat do tělocvičny Gymnázia Klatovy každé úterý od 17,00 hod. společně s ml. přípravkou a přivítá mezi s sebou ráda každého nového zájemce o fotbal a to ve věku od 8 do 10 let !!!

mladší žáci trenují pod vedením zkušeného trenéra Tomáše Kapusty, kterého trápila v podzimní části soutěže Okresního přeboru nevyrovnaná výkonnost svých svěřenců. Někdy odehrají skvělý zápas, pak zase zápas doslova vypustí a to je škoda. Mohli být v tabulce daleko výše. Zatím jsou po podzimu na 7. místě (vedou Luby "B" s 23 body a skorem 54:8) se ziskem 13 bodů ( 5 výher, 2 remisy, 5 proher) a vysoce aktivním skorem 62:26 !  Nejlepším střelcem je Jan Šafránek s 27 goly (druhý nejlepší v okrese), Matěj Kapusta jich dal 17, Tomáš Truchlý 6. Důležité ale je, že tým hraje technický, kolektivní fotbal a někteří hráči již stabilně mohou hrát (a hrají) i za starší žáky So Mochtín, rostou z nich dobří fotbalisté. Nyní v zimním období trenují každý pátek v hale ZŠ Čapkova v Klatovech od 16,00 hod., i tento tým rád mezi s sebou přivítá nové zájemce o fotbal (věk 10 - 12 let) - přihlašte se !!!

starší žáci Sokola Mochtín získali v červnu l.r. 2011 titul "Přeborníka okresu Klatovy" a tím i právo postupu do Krajské soutěže, kam jsme je také přihlásili. PKFS ale nakonec z avizovaných dvou skupin po 12 družstvech vytvořil jen jednu 14 člennou skupinu s cestováním po celém Plzeňském kraji a tak jsme po zralé úvaze s trenérem Stanislavem Bejvlem rpozhodli, že přihlášku stahneme a kluci budou hrát opět Okresní přebor. Ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí. Nový tým, ve kterém chyběli již Zb. Smolík, J.Bejvl a M.Zajíc, hlavní opory vítězného mužstva, hraje sice pěkný kombinační fotbal, ale na družstva s fyzicky vyspělejšími hráči nemá. Dokumentuje to i tabulka Okresního přeboru po podzimu 2011, kterou vede Železná Ruda s 31 body a skorem 49:23, Mochtín je nečekaně až na 8.místě (z 13 účastníků) se skorem 27:26 a 18 body. I zde jsou šikovní fotbalisté, bohužel, v řadě zápasů nebylo mužstvo kompletní, navíc, v řadě vyrovnaných utkáních chybělo lepší zakončení, které by vyjádřilo herní převahu Mochtína. Poděkování patří trenéru Stanislavu Bejvlovi, který ač v týmu již nemá svého syna Jakuba, tak i nadále se uvolil trenovat tento kolektiv mladých mochtínských fotbalistů. A navíc je z Klatov !  I zde platí, že do mužstva přibereme každého nového zájemce ve věku od 13 do 14 roků, nyní tým v zimním období trenuje každý pátek od 16,00 hodin v hale ZŠ Čapkova v Klatovech společně s ml.žáky.

 dorostenci dělají našemu oddílu velkou radost. Po delší době je zde záruka, že řada z nich bude v brzké budoucnosti hrát  za týmy dospělých Sokola Mochtín a to je moc dobře. Balo tomu tak již i nyní na podzim, kdy nejméně 8 kluků pravidelně, či nárazově již startovalo za "B", či dokonce za "A" tým mužů ! V sezoně 2010/11 "ukopal" náš dorost 2.místo v okresním přeboru ! Zůstal pouhý 1 bod za vítězným Kolincem, který postoupil do Krajské soutěže. Náš tým byl také přihlášen, ale nakonec z 2.místa nebyl PKFS Plzeň do soutěže vzat - škoda, Mochtín by tentokráte na krajskou soutěž 100% měl. Má vyzrálý tým, který v 1.polovině roku trenovala dvojice Jaroslav Pavlík, Jiří Flodr, v té druhé pak u dorostu zůstal již jen Jarda Pavlík, kterému musím moc poděkovat za jeho velkou obětavost a výdrž, protože u mládeže v Mochtíně trenérsky pracuje dlouhou řadu let a to s výbornými výsledky. Navíc své svěřence pravidelně zařazuje i do "B" týmu mužů, kde se jich stále více a více zabydluje, někteří již pravidelně na podzim byli nominováni i do áčka mužů ! Po podzimu 2011 jsou naši dorostenci na 2.místě Okresního přeboru s 25 body a skorem 32:4, vedou Chanovice s 27 body a skorem 49:7, rozhodovat se ale bude na jaře 2012 v nově vytvořené finalové skupině OP. Nejlepšími střelci jsou Milan Matoušek a Jan More se 6 goly, Radovan Madera dal 4.  V zimním období nyní trenuje náš dorost 1x týdně v tělocvičně Gymnázia Klatovy a to každý pátek od 17,00 do 18,30 hod., někdy si klucí připlácí a chodí do klatovských tělocvičen ještě v sobotu, popř. v neděli. Přeji si, aby řada z nich se nyní v zimním období ještě zapojila i do přípravy mužů !!!

Muži "B" Sokola Mochtín měli úspěšnou sezonu 2010/2011, ve které uhráli s 36 body a skorem 41:39 velmi dobré 7.místo (z 1. příčky postoupily do I.B třídy Žichovice, naopak do III.třídy sestoupily H.M.Boží, Bezděkov a Měcholupy).  Mužstvo "B", které již několik sezon vede trenérská dvojice Jan Kolárik a Jaroslav Pavlík, zahájilo dobře i podzimní část sezony 2011, kdy po třech úvodních zápasech mělo 3 výhry a 9 bodů ! Jenže, pak přišly problémy s brankářem (zranění), v mnoha případech zase chyběla koncovka i někteří hráči a tak z toho je po podzimu v tabulce Okresního přeboru "jen" 11. místo se ziskem 15 bodů a skorem 18:29 (vede Vrhaveč s 34 body !). Nejlepšími střelci byli Zdeněk Novák se 6 goly, Josef Křivánek přidal 4 a Jan Voráč 3. Pozitivem  je, že v týmu začali hrát pravidelně někteří šikovní dorostenci, kteří v mnoha případech dokázali, že budou v budoucnosti platnými hráči týmů dospělých (s dodatkem), budou-li ale na sobě stále pracovat. Na jaře 2012 čeká mužstvo i trenéry velký boj o záchranu, věříme ale, že ho zvládne !  Po krátké přestávce zahájí muži "B" i "A" společnou zimní přípravu, která bude zahájena 1.treninkem v Mochtíně v sobotu 14.1.2012 od 10,00 hod. - další, podrobnější plán přípravy bude k dispozici již v sobotu 31.12.2011 na našem tradičním "Rozlučkovém turnaji v halové kopané" v hale ZŠ Čapkova v KT  (od 8,00 do 11,00 hod.), nebo zde na našich webových stránkách.

Muži "A" So Mochtín obsadili v sezoně 2010/2011 v krajské I.B třídě, sk.B výborné 5.místo se ziskem 45 bodů (!) a skorem 39:28, když z této skupiny postoupila do I.A třídy z 1.místa Žákava a ze 2. pak i Okula Nýrsko. Naopak sestoupil nováček  Svatobor Hrádek, ale také Sokol Žinkovy a Tatran Dlouhá Ves. V rámci oslav 100.výročí TJ Sokol Mochtín a 40.výročí založení fotbalu v Mochtíně to byl pěkný úspěch. Trenérsky vedl mužstvo Vladimír Kudláček, asistoval mu Jiří Dolejš starší, stejná dvojice vyrazila s týmem i do bojů v novém ročníku 2011/12. Mužstvo bylo doplněno o několik mladíků (Potužník, Schejbal, Smolík), největší posilou ale byl Jaroslav Cihlář, který se v průběhu podzimu 2011 vrátil z Německa a výrazně svými výkony, ale hlavně goly pomohl Mochtínu dosáhnout v naprosto vyrovnané soutěži k zatím průběžnému 7.místu se ziskem 21 bodů a skorem 24:22 (tabulku vede Sp.Poříčí s 27 body a skorem 30:18). Tým hrál pohledný fotbal, v řadě zápasech však postrádal své stabilní hráče a to z různých důvodů (služební povinnosti, zranění, vyloučení a pod.). Trenér tak musel často inprovizovat v sestavě, v závěru podzimu byl Mochtín dokonce bez golmanů (Blumentritt zlomená noha v Měčíně, Rajtmajer poraněná třísla) a tak do branky musel zaskakovat hráč z pole ! Nejlepším střelcem podzimu byl Jar. Cihlář se 6 goly, Tomáš Babka dal 3, po 2 pak Luboš Kašpar a Jiří Dolejš, dalších 11 hráčů dalo po 1 brance a to je rarita!  Na jaře 2012 to bude ještě honička, tabulka je naprosto vyrovnaná a nikomu se nebude chtít sestoupit, věřím, že to ale Mochtín zvládne.  I zde platí, že po krátké přestávce se začne s 1.treninkem "Zimní přípravy" v sobotu 14.ledna 2012 v Mochtíně od 10,00 hod., treninky pak budou v Mochtíně pokračovat v úterý, pátek a sobotu a to až do 27.1., pak hned v neděli 29.ledna Mochtín odstartuje prvním zápasem svoji účast na Zimním turnaji v Sušici "O pohár starosty Sušice" na umělce, který se bude hrát na umělé trávě až do 25.února 2012.  

V závěru tohoto stručného hodnocení chci poděkovat všem hráčům Sokola Mochtín za vzornou reprezentaci Mochtínského sportu v jubilejním roce 2011, stejně tak i jejich trenérům, vedoucím mužstev, zdravotníkům, pořadatelům, doprovodu, rodičům, manželkám i přítelkyním (jim hlavně za pochopení), ale i našim fanouškům a všem sponzorům za přízeň a podporu!

Přeji všem krásné Vánoční svátky, veselého Silvestra a hodně zdravíčka, zdaru a úspěchů v novém roce 2012 !

Jen ještě připomínám termíny našich tradičních akcí od prosince 2011 do konce února 2012 , na které Vás co nejsrdečněji zvu :

..pá 23.12.2011 "O Vánočního kapra" - turnaj ve st. tenisu amatérů (žáci, dorost, dospělí), otevřená soutěž, tělocvična v ZŠ Mochtín. Žáci již od 15,00, dor. a dospělí od 16,00 hod. - viz plakátek na našem webu TJ !

..so 31.12.2011 - Rozloučení s r.2011 - turnaj v halové kopané mužů a dorostu, hala ZŠ Čapkova v Klatovech od 7,30 - 11,00 hod. (jen pro členy TJ Mochtín a jejich kamarády)

.. pá 3.2.2012 - halový fotbal ml. a st. žáků SPV - otevřený turnaj v tělocvičně Masarykovy ZŠ v Klatovech od 9,00 hod.

..ne 12.2.2012 - turnaj seniórů nad 45 let v halové kopané - otevřený turnaj v hale ZŠ Čapkova v Klatovech od 9,00 hiod. - maximálně 9 družstev !

..ne 19.2.2012 - halový turnaj v kopané ml. a st. žáků  - otevřený turnaj v hale ZŠ Čapkova v Klatovech od 9,00 hod. - maximálně 10 družstev (5+5)

..ne 26.2.2012 - halový turnaj v kopané st. přípravek - otevřený turnaj v hale ZŠ Čapkova v Klatovech od 9,00 hod. - maximálně 9 družstev

Přípané dotazy, bližší informace, přihlášky : K.Šot - 605 357370, nebo e-mail:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.