V sobotu 17.08.2024 odehrálo naše béčko své první mistrovské utkání v novém ročníku III. třídy na půdě nováčka této soutěže ze Žichovic. Náš tým posílený o několik hráčů širšího kádru A týmu, kterému bylo zrušeno jeho poslední přípravné utkání, nepodalo v tomto zápase příliš oslnivý výkon, i tak to však nakonec stačilo na velice důležité tři body do tabulky.

TJ Žichovice – TJ Sokol Mochtín B 1:2 (0:1)

Do utkání vstoupilo aktivněji naše béčko, mělo územní převahu, bohužel však na velice nerovném hřišti často chybovalo v rozehrávce, a tak se do úplně vyložených brankových šancí nedostávalo. Domácí spoléhali především na dlouhé nákopy na své dva útočníky. Do vedení se naše béčko přeci jen dostalo ve 20. minutě, kdy tečovaná střela Kuby Bejvla levou nohou ze třiceti metrů zapadla za zády bezmocného domácího brankáře. Domácí si následně vypracovali jednu vyloženou brankovou příležitost, když po centru z levé strany dorážel balón do branky domácí útočník, jeho střelu však dokázal na brankové čáře zastavit Michal Horský. Ostatní náznaky šancí na straně domácích dokázal bez problému likvidovat náš brankář Dan Prokop. Na druhé straně naši hráči své příležitosti řešili povětšinou velice nepřesně či zbrkle, a tak domácího brankáře téměř nedonutili k zákrokům. Navýšit vedení mohl náš celek těsně před přestávkou, kdy se do šance v malém vápně dostal Radek Smolík, bohužel mu však na nerovném terénu těsně před zakončením skočil balón na holeň a jeho nepřesná střela trefila pouze před ním stojícího domácího obránce a místo ve zcela odkryté brance domácích skočila pouze na rohu.

Do druhého poločasu vstoupilo naše béčko velice laksně, a tak ihned ve 47. minutě přišel trest, když náš stoper ve vápně fauloval a byla nařízena penalta, kterou bezpečně proměnil domácí Bláha a srovnal tak stav utkání na 1:1. I po této „facce“ pokračoval náš tým v matném výkonu, nadále se nedařila kombinace, a navíc se stále více přizpůsoboval chodícímu fotbalu ze strany domácích. Domácím postupně docházely síly, a tak si naše béčko s blížícím se koncem utkání začalo vytvářet územní převahu, stále ale vinou nepřesné kombinace ve finální fázi téměř bez ohrožení domácí branky. Vysvobození přišlo v 77. minutě, kdy konečně vyšla našemu celku jedna kombinační akce po pravé straně, na jejímž konci ve vápně předložil míč Matěj Kapusta do šance Pepovi Raškovi, který dokázal se štěstím usměrnit balón k pravé tyči a poslal náš tým opět do vedení. V samotném závěru stálo při našem béčku velké štěstí, když po rohovém kopu propadl míč na zadní tyč až ke zcela volnému domácímu hráči, který hlavou naštěstí netrefil zcela odkrytou branku a míč poslal pouze do boční sítě.

Pochvalu za předvedený výkon zaslouží trojce rozhodčích v čele v hlavním rozhodčím Javorským.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Höfler David, Švátora Petr, Mareš Daniel, Sedláček Ondřej, Bejvl Jakub, Horský Michal, Strejc Stanislav, Kapusta Matěj, Kovařík Pavel, Pretzlmayer Jaroslav, Rašek Josef, Smolík Radek, Bauer Adam

K dalšímu utkání nastoupí naše béčko opět na půdě soupeře a sice v sobotu 24.08.2024 od 17:00 proti Železné Rudě.

Zápis o utkání

Ostatní výsledky a tabulka soutěže