V sobotu 10.08.2024 odehrálo naše áčko své třetí přípravné utkání na půdě Střelských Hoštic, účastníka jihočeské I.B. třídy. Naše mužstvo předvedlo v prvním poločase kvalitní výkon korunovaný třemi vstřelenými brankami, na druhé straně ale také dvěma obdrženými po zbytečných chybách v defenzivě. Po změně stran však polevilo v aktivitě, domácí hru vyrovnali, nicméně přihlížející diváci již další branky neviděli.

TJ Sokol Střelské Hoštice – TJ Sokol Mochtín 2:3 (2:3)

Naše áčko odehrálo první poločas velice aktivně, když se dařil zejména rychlý přechod do útoku a bylo tak lepším týmem. Škoda ale dvou zbytečných chyb v obranné fázi. Do vedení mohli jít naši hráči hned v úvodu utkání, kdy měli několik dobrých střeleckých příležitostí, v jedné vyložené selhal Honza Žiak. Do vedení tak šli domácí hráči, když udeřili ze své první útočné akce a sice po chybě v naší defensivě, kdy se Kuba Lysek snažil kontrolovat balón za brankovou čáru, byl však přetlačen a obrán o balón domácím útočníkem, který následně nedal šanci našemu brankáři. Vyrovnání se naši hráči dočkali vzápětí, když Zbyněk Smolík vyslal hezkou průnikovou přihrávkou do vápna Jirku Dolejše, který z pravé strany umístěnou střelou na zadní tyč prostřel domácího brankáře. Do vedení 2:1 poslal náš tým následně Zbyněk Smolík, když dokázal ve vápně ve skluzu prostřelit domácího brankáře po další průnikové přihrávce středem hřiště od našeho stopera Petra Blažka. Náš tým měl následně další slibné šance na nevýšení vedení, bohužel zakončení přesné nebylo. A tak přišel opět trest na druhé straně, kdy se po vhozeném autu do vápna přes dva naše hráče snadno obtočil domácí útočník a opět nedal našemu brankáři žádnou šanci a vyrovnal na 2:2. Naše áčko si však vzalo vedení opět na svou stranu, když na útočné polovině vybojoval míč Zbyněk Smolík, narazil si do vápna s Jirkou Dolejšem a s přehledem prostřelil domácího gólmana.

Ve druhém poločase náš celek ubral hodně ze své aktivní hry a zejména pohybu, a tak domácí zcela vyrovnali hru. Oba celky si vypracovaly pár zajímavých střeleckých příležitostí a několik standartních situací, které však nedokázaly proměnit. Na naší straně volala po brance zejména velká šance po odraženém balónu po rohovém kopu, ve které však Jirka Dolejš poslal balón nad břevno domácí branky.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Gajdušek David, Blažek Petr, Lysek Jakub, Mareš Daniel, Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Bejvl Jakub, Sedláček Ondřej, Dolejš Jiří, Rašek Josef

Střídali hokejově: Kovařík Pavel, Osvald Jaromír, Horský Michal, Pretzlmayer Jaroslav, Höfler David. Do brány byl připraven Hromada Vlastimil.

K poslednímu přípravnému utkání nastoupí naši hráči v pátek 16.08.2024 od 18:00 na půdě Klečí pod Čerchovem, účastníka domažlické I.B třídy.