V sobotu 03.08.2024 odehrálo naše áčko své druhé přípravné utkání na půdě Merklína, účastníka domažlické I.B. třídy. Náš celek, i přes početné absence, byl v tomto zápase lepším týmem a zaslouženě zvítězil.

TJ Sokol Merklín – TJ Sokol Mochtín 0:3 (0:1)

Naše áčko vstoupilo do utkání aktivně, lépe kombinovalo a v prvním poločase bylo zejména směrem dopředu lepším týmem. V první půlhodině si vypracovalo několik slibných brankových příležitostí, nicméně doplácelo na chabou produktivitu a nepřesné a slabé zakončení. Když už náš tým dvakrát překonal domácího brankáře, tak mu gólovou radost zhatil praporek domácího pomezního rozhodčího. Za zmínku stojí také nastřelené břevno od Zbyňka Smolíka. Naši hráči šli do poločasové přestávky nakonec přeci jen s vedením 1:0, když po hezké kombinační akci si narazil Honza Žiak míč ve vápně s Matějem Kapustou, obešel domácího brankáře a z úhlu z levé strany dokázal usměrnit balón do sítě. Domácí se moc na dostřel naší branky nedostávali, snad jen s výjimkou jedné nebezpečné hlavičky od vysokého domácího útočníka.

Ve druhém poločase domácímu týmu evidentně docházel dech, na naši útočnou polovinu se dostával jen sporadicky, a tak byl náš brankář v podstatě bez práce. Hrálo se tak převážně na polovině domácích, tempo hry částečně opadlo, ale i tak se našim hráčům podařilo vstřelit další dvě branky. Obě padly po hezkých kombinačních akcích na jejíž koncích byl nejprve Zbyněk Smolík, který se do černého trefil křižnou střelou k pravé tyči z hranice vápna a následně opět Honza Žiak, který gólově zakončil akci z levé strany.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Mareš Daniel, Žiak Jan,  Smolík Zbyněk, Bejvl Jakub, Horský Michal, Strejc Stanislav, Kapusta Matěj  

Střídali hokejově: Kovařík Pavel, Osvald Jaromír

K dalšímu přípravnému utkání nastoupí naši hráči v sobotu 10.08.2024 od 17:00 na půdě Střelských Hoštic, účastníka jihočeské I.B třídy.