V neděli 02.06.2024 přivítalo naše áčko v posledním utkání na domácí půdě v tomto ročníku I.B třídy vedoucí celek tabulky z Měcholup, který mohl v případě výhry oslavit s předstihem postup do I.A třídy. Vzhledem k vytrvalým a silným dešťům z posledních dnů a zejména polední nedělní bouřce nebylo do poslední chvíle jasné, zda se utkání na mochtínském hřišti odehraje nebo bude operativně přesunuto na UMT do Klatov. I přes značně podmáčený terén se až těsně před utkáním po odsouhlasení všech stran, včetně rozhodčích, rozhodlo o sehrání tohoto utkání na mochtínské trávě. Početná divácká kulisa viděla, i přes těžký terén, pohledné utkání, a to zásluhou obou stran, když v prvním poločase měli více ze hry hosté a ve druhém zase naše hráči. O svém vítězství rozhodli hosté definitivně až v samotném závěru utkání, když předtím naše áčko ve snaze vyrovnat třikrát za sebou smolně orazítkovalo pouze břevno hostující branky. I přes prohru však všichni naši hráči zaslouží velké poděkování za předvedený výkon a zejména za bojovnost a touhu po vyrovnání ve druhém poločase.

TJ Sokol Mochtín – TJ Měcholupy 0:3 (0:1)

Utkání začalo zásluhou dvou sporných situací v úvodu utkání docela nervózně. Nejprve v byl 5. minutě v našem obraném vápně při odkopu podražen náš stoper a rozhodčí utkání nařídil pokutový kop ve prospěch hostů, který následně po intervenci pomezního rozhodčího odvolal a hned 8. minutě přišla situace na opačném konci hřiště, když hostující brankář na mokrém terénu vyjel s míčem v náruči mimo pokutové území, za což dostal žlutou kartu. Po tomto nervózním úvodu se hra částečně zklidnila a hosté měli po celý první poločas míč častěji na svých kopačkách a více ze hry, nicméně do úplně vyložených šancí je naše dobře bránící áčko nespouštělo nebo jistými zákroky zasáhl náš gólman Vlasta Hromada. Bohužel ve 20. minutě naši hráči nepohlídali při rohovém kopu hostujícího stopera Karla Veselku a ten z malého vápna hlavou rozvlnil sít naší branky a poslal tak hosty do vedení 1:0. I náš tým se však na těžkém terénu pokoušel o kombinaci a útočné akce. Z jedné takové pramenila průniková přihrávka středem hřiště na Honzu Žiaka, který uplatnil svou rychlost, bohužel si však vyběhnuvšího hostujícího brankáře obhodil až příliš do strany a dobíhající hostující obránce dokázal míč odvrátit do bezpečí.  

Úvod druhého poločasu začal vyrovnanou partií s náznakem šancí na obou stranách. Postupem času se však hosté začali více soustředit na hájení svého těsného vedení, náš tým převzal inciativu a byl lepším týmem. Týmově a bojovně hrající naši hráči si začali vypracovávat slibné šance a nebezpečné standartní situace. Bohužel však při našem týmu v tomto utkání nestálo střelecké štěstí, když v rozmezí 20 minut třikrát orazítkovali břevno hostující branky. Nejprve Honza Žiak kousek za malým vápnem hlavou po odraženém balónu, následně také hlavou Kuba Bejvl po standartní situaci a do třetice Jirka Dolejš z přímého kopu z pravé strany. A tak se následně potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, když se v 79. minutě do ojedinělého brejku dostal hostující Krejčiřík, na hranici vápna byl ve snaze hrát balón faulován naším stoperem a rozhodčí utkání nařídil pokutový kop, který sám faulovaný hráč bezpečně proměnil. Náš celek se i poté snažil bezúspěšně o korekci nepříznivého stavu a do otevřené obrany inkasoval z brejku třetí branku, když si na hranici ofsajdu na centr z levé strany naběhl hostující Novák a z malého vápna pohodlně do prázdné branky uzavřel skóre utkání.

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil, Höfler David (46. Smolík Zbyněk), Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Gajdušek David, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek, Velek Tomáš, Horský Michal (59. Sedláček Ondřej), Pretzlmayer Jaroslav

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 08.06.2024 od 18:00 na půdě Hrádku u Sušice.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky

Naše áčko uzavře své působení v tomto ročníku I.B třídy následně opět na venkovním hřišti ve Švihově. Zde pouze s předstihem upozorňujeme na změnu v termínu konání tohoto duelu, který se po dohodě obou celků bude hrát již v pátek 14.06.2024 od 18:00 (místo původního termínu neděle 16.06.2024). V sobotu 15.06.2024 od 17:00 pak na domácícm hřišti uzavře své působení také naše béčko ve III. třídě a po skončení tohoto duelu bude následovat společná dopokná všech našich fotbalistů.