V neděli 26.05.2024 přivítalo naše áčko na domácí půdě po dvou venkovních utkáních souseda v tabulce z Blovic. K vidění bylo celkem vyrovnané a útočné utkání zásluhou obou celků, které nakonec skončilo zřejmě zaslouženou remízou a dělbou bodů.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Blovice 2:2(1:1)

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně a postupně si vypracovávaly několik nadějných šancí ke vstřelení branky. Skóre utkání otevřeli hosté ve 27. minutě, kdy se po chybné rozehrávce od našeho stopera dostal do samostatného úniku hostující kanonýr Krásný a s přehledem prostřelil našeho brankáře Vaška Opla. Vyrovnání měl ihned poté na své kopačce náš kanonýr Jarda Pretlzmayer, který ale v jasné pozici po nahrávce z pravé strany od Honzy Žiaka netrefil zcela odkrytou hostující branku. Gólu se však Jarda dočkal nedlouho poté ve 34. minutě, kdy naši hráči zahráli nádherně signál při rozhrání přímého kopu a hezkou kombinaci zakončili vyrovnáním na 1:1. Do kabin pak mohli jít s vedením hosté, naštěstí však jejich střela z poza vápna z poslední minuty jen těsně minula levou tyč naší branky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, když se hned ve 47. minutě ujali vedení po zaváhání naší obrany na levé straně, kde hostující Břicháček přetlačil naše dva hráče a z úhlu se štěstím o pravou tyč prostřelil našeho gólmana. Následně se nadále hrál celkem ofensivní fotbal se šancemi na obou stranách. Větší šance si však vytvořili hosté, ale minimálně tři vyložené dokázal výbornými zákroky zneškodnit náš brankář Venca Opl a držel tak naděje našeho celku na bodový zisk. Vyrovnání se náš celek dočkal v 77. minutě, kdy se do úniku z pravé strany dostal Jarda Pretzlmayer a lobem z 25 metrů překonal hostujícího brankáře. Všechny tři body si nakonec mohli odvést hosté, náš celek však zachránila tyč po zablokované střele hostujícího kapitána.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Höfler David (68. Smolík Radek), Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Gajdušek David, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek (46. Strejc Stanislav, 68. Osvald Jaromír), Velek Tomáš, Kapusta Matěj (29. Horský Michal), Pretzlmayer Jaroslav

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko opět na domácí půdě v neděli 02.06.2024 od 18:00 proti vedoucímu celku tabulky z Měcholup.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky