O uplynulém víkendu odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v neděli od 10:00 hodin odložený turnaj na hřišti v Železné Rudě, mladší přípravka se zúčastnila dalšího jarního turnaje v sobotu 27. 4. 2024 od 10:00 hodin na hřišti ve Strážově za účasti 4 družstev (Strážov, Nýrsko B, Janovice a Mochtín), v sobotu od 10:00 hodin rovněž sehrála svůj další jarní turnaj opět na hřišti v Horažďovicích starší přípravka (Horažďovice bílí a modří, Bolešiny, Sušice, Luby a Mochtín).

Mini přípravka

V neděli 28. 4.2024 odehrála mini přípravka turnaj na Železné Rudě od 10:00, turnaj byl přesunut z předešlého týdne. Hrálo se za krásného fotbalového počasí. Turnaje se zúčastnilo 14 týmů. Z toho bylo 11 týmů ve starší skupině a 3 týmy v mladší skupině. Mochtín přijel tentokrát pouze se starším týmem. Nejmladší hráči Mochtína odehráli skvělý turnaj, ve kterém dali velké množství gólů a vyhráli většinu zápasů. Velká pochvala patří všem hráčům od trenéra za bojovnost. Za zmínku stojí také skvělý výkon Dominika Blažka, který přesto, že byl nejmladším hráčem v našem týmu, dal nejvíce gólů ze všech v našem týmu a předvedl obrovskou bojovnost a skvělý přístup.


Mladší skupina:
Železná Ruda, Sušice, Kolinec

Starší skupina: Železná Ruda, Horažďovice, Nalžovské Hory, Sušice A, Sušice B, Klatovy A, Klatovy B, Nýrsko, Mochtín, Hrádek, Strážov

Sestava:

Tadeáš Kraus, Richard Troch, Petr Rajtmajer, Jaroslav Truska, Dominik Blažek

Trenér: Milan Žiak ml., Kraus Roman

- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky

Mladší přípravka

    Po odloženém 3. kole (přesunuto na sobotu 15. 6. 2024 od 10:00 hodin v Kolinci) jsme se sešli opět v hojném počtu ve Strážově. Přivítalo nás krásné slunné počasí a naši hráči a hráčka měli o motivaci postaráno, protože jsme navlékli zbrusu nové krásné dresy v klubové modré barvě. Tuto krásnou kolekci dresů jsme chtěli vítězně vnést do paměti soupeřů. Jako vždy jsme mohli postavit dvě osvědčené čtveřice s dvěma útočníky navíc na střídaní. Čekali nás tři zápasy po 25 minutách.  

    Hned na začátek turnaje jsme nastoupili proti silnému soupeři, kterým byli mladšíci Nýrska B. S tímto soupeřem máme zápornou bilanci, a tak bylo na čase Nýrsko konečně porazit. Ze začátku zápasu se hrál oboustranně opatrný fotbal, hrálo se převážně ve středu hřiště, s postupujícím časem nás však soupeř začal přehrávat a také vstřelil úvodní gól zápasu. Po této brance jsme se navíc dostali ještě pod větší tlak soupeře. V podstatě nás zachránilo střídaní, kdy nastoupila svěží a po gólech hladová čtveřice, obraz hry se rychle změnil a Mochtínští byli v tu chvíli lepším týmem. Otočili jsme stav zápasu v náš prospěch, a to se soupeři samozřejmě nelíbilo. Od této doby se hrál velmi rychlý, běhavý, soubojový a pohledný zápas. Góly padaly na obou stranách, ale hráči Mochtína si udržovali dvoubrankový náskok až do konce zápasu. Konečný výsledek byl 6:4 pro naši mladší přípravku.

    Začátek 2. zápasu proti Janovicím mochtínští mladšíci ovšem podcenili a brzy jsme tak prohrávali už o dva góly. Naši hráči a hráčka však předvedli v tomto zápase velkou bojovnost, nasazení a touhu po vítezství, manko dvou gólů je neděsilo, rychle se vzpamatovali, začali hrát více s míčem a ohrožovat bránu Janovic. Soupeř ovšem hrál velmi dobře, takže našim mladšíkům hodně dlouho trvalo, než jsme vyrovnali. Měli jsme převahu, stříleli jsme na brankáře, zahrávali rohové kopy, ale vedoucí gól se nám nedařilo vstřelit. Zároveň jsme museli důsledně bránit rychlé protiútoky a nebezpečné akce soupeře. Zápas byl až do samotného konce velmi napínavý, musel se líbit i přítomným divákům převážně z řad rodičů. Bylo jasné, že komu se povede dát gól, tak zlomí odpor soupeře a vyhraje. Za svoji píli byl odměněn náš tým, kterému se nakonec podařilo vsítit vedoucí gól, následně jsme přidali ještě jednu branku, a tak jsme vybojovali druhé vítězství v tomto turnaji po konečném výsledku 4:2.

    Do třetího zápasu proti domácímu Strážovu jsme nastupovali s cílem zvítězit a být jediným neporaženým týmem v turnaji. Vše se dařilo, naši hráči byli lepší, vypracovávali jsme si šance, některé byly stoprocentní, ale nedokázali jsme je proměnit. Náš brankář práce příliš neměl, ovšem z první útočné akce se domácímu Strážovu povedlo dát gól. Naši mladšíci však i nadále bojovali a chtěli vyhrát. Soupeř zahustil střed hřiště a naši hráči nenašli recept, jak se přes tento blok dostat. Míče se rychle vracely před naši bránu, kde jsme začali dělat chyby a dostávali zbytečné branky. Dokázali jsme snížit na 1:3. Naši hráči chtěli vyhrát, ale tato přemotivovanost spíše škodila. Obránci přestali poctivě plnit svoje úkoly a inkasovali jsme další góly. Když už jsme se dostali do šance, tak jsme ji nedokázali využít a přišla frustrace, vztek a ztráta koncentrace. I když jsme ještě dva góly dali, nebylo to nic platné, protože tým Strážova si udržoval bezpečný náskok a nakonec zvítězil 7:3.

    Hráčům je třeba opět poděkovat za dobrou reprezentaci TJ Sokol Mochtín. Většina našich hráčů včetně jedné hráčky jsou bojovníky, fotbalově jsme se posunuli o kus dál, přínos pro tým mají všichni hráči, i ti nejmenší. Bohužel v posledním zápase už některým mochtínským mladšíkům docházely fyzické síly. Jedna čtveřice, která excelovala v prvním zápase, naopak v posledním herně ztrácela a neplnila pokyny trenérů. Je třeba na tréninku některé věci doladit, potrénovat hlavně rozehru od brány a nahrávky. Příští týden nás čeká silně obsazený turnaj v Horažďovicích, a to v neděli od 15:00 hodin.   

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Nýrsko B                  6:4, Kraus K. 3, Král, Vlk, Doležal

Mochtín – Janovice                  4:2, Vlk, Král, Kubalík, Podráský

Mochtín – Strážov                    3:7, Podráský 2, Král

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina – Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Kubalík Jan, Příbek Matěj, Bauer Tomáš – Kraus Tadeáš, Kraus Kryštof, Doležal Martin

omluven: Toman Matyáš


Trenéři:
 Podráský Jiří, Kraus Roman


- autoři článku Roman Kraus (Jiří Podráský), trenéři ml. přípravky


Starší přípravka

V sobotu 27. 4. 2024 od 10:00 hodin odehrála starší přípravka další jarní turnaj. Opět se hrálo na hřišti v Horažďovicích, které daly dohromady dvě mužstva. Dalšími soupeři byly týmy z Bolešin, Sušice a Lub. Celkově jsme odehráli pět zápasů a je potřeba všechny hráče pochválit za předvedené výkony. Proti silnějším soupeřům však musíme ještě ubrat na respektu a přidat na bojovnosti, ale jinak byla k vidění spousta pěkných akcí a šancí.

Výsledky:

Mochtín – Horažďovice bílí        3:4

Mochtín – Bolešiny                    2:2

Mochtín – Horažďovice modří   4:5

Mochtín – Sušice                       0:4

Mochtín – Luby                          4:1

Sestava: Truska Jan – Ulrich Jakub, Troch Radim, Bauerová Zuzana – Kubaň David – Plášek Radek, Kubaňová Kateřina, Dresler Nicolas, Pořický Štěpán

Trenér: Toman Petr


autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky


Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.


Další turnaje následující víkend: 

Mini přípravka –

MP – neděle 5. 5. 2024 od 15:00 hodin v Horažďovicích

SP – neděle 5. 5. 2024 od 13:00 hodin na domácím hřišti v Mochtíně