O uplynulém víkendu odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v neděli od 14:00 hodin v Nýrsku svůj 1. jarní turnaj, mladší přípravka se zúčastnila 2. jarního turnaje od 10:00 hodin rovněž na hřišti v Nýrsku za účasti 4 družstev (Nýrsko B, Luby B, Železná Ruda a Mochtín), v sobotu od 10:00 hodin sehrála svůj 2. jarní turnaj v Horažďovicích starší přípravka (Horažďovice A a B, Bolešiny, Luby B, Švihov a Mochtín).

Mini přípravka

Dne 14. 4. 2024 se zúčastnila mini přípravka prvního jarního turnaje v Nýrsku od 14:00 hodin. Turnaj se hrál za nádherného počasí, bylo slunečno a teplo. Na tento turnaj odjela mini přípravka se dvěma týmy. Jeden hrál v mladší skupině a druhý ve starší skupině. Turnaje se zúčastnilo 14 týmů.

Mladší skupina: Železná Ruda, Sušice, Mochtín a Kolinec. V mladší skupině byly pouze 4 týmy, a proto se hrálo systémem každý s každým třikrát.
Mochtínské děti v mladší skupině předvedly krásný turnaj. Většinu zápasů odvedly skvělý fotbalový výkon a vstřelily velké množství gólů. Góly dávaly i nejmenší (3 roky) děti.

Sestava mladší:

Vítek Švátora, Matyáš Švátora, David Sádlík, Richard Troch, Arsentij Genov, Alexej Genov

Trenérka: Petra Doležalová

Starší skupina: Železná Ruda, Sušice, Mochtín, Luby, Nýrsko, Hrádek, Klatovy 1, Klatovy 2, Nalžovské Hory a Strážov. Hrálo se každý s každým. Mochtínu se v této skupině dařilo vyhrávat a hrát pěkný fotbal hlavně na začátku a na konci turnaje. Bohužel však byla vidět nízká fyzická připravenost hráčů na turnaj. Na dalších trénincích bude na fyzičku kladen velký důraz.

Sestava starší:

Petr Rajtmajer, Jaroslav Truska, Tereza Zítková, Martin Doležal, Dominik Blažek

Trenér: Milan Žiak ml.

- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky

 

Mladší přípravka

   Na druhé kolo fotbalového turnaje mladších přípravek jsme zavítali do Nýrska. Přijeli jsme v téměř kompletní sestavě, a tak jsme mohli postavit dvě sehrané čtveřice, plus jsme měli jednoho útočníka navíc na střídaní. Čekaly nás celkem tři zápasy, které se hrály na 30 minut.

   Nejprve jsme nastoupili proti týmu ze Železné Rudy. Tohoto soupeře není radno podcenit, a tak jsme začali hrát opatrně. Propracovali jsme se k vedoucí brance, ale hned z protiútoku jsme inkasovali. Naši hráči si trpělivou hrou našli slabiny v soupeřově hře a do těchto míst přenesli intenzitu hry. Neměli jsme drtivý tlak, přesto jsme dávali jeden gól za druhým. Ke konci zápasu jsme hodně polevili a dopřáli soupeři snížení. Tento zápas jsme zaslouženě vyhráli 10:4.

   Druhý zápas s týmem Luby B jsme hrubě podcenili. Namlsaní vítězstvím z předešlého utkání a také myšlenka, že hrajeme proti béčku Lub, nás nakonec hodně mrzela. Od začátku zápasu jsme byli pod velikým tlakem soupeře. Za nepříznivého stavu 0:2 jsme intenzivně burcovali hráče k větší zodpovědnosti a pohybu. Hra se začala vyrovnávat, ale hráči Lub stále přidávali branky. Až za stavu 0:4 pro Luby, kdy už nikdo nevěřil a vypadalo to, že dostaneme ostudný debakl, jsme dokázali snížit. Na to jsme ihned přidali druhý i třetí gól. V tento moment bylo vidět, proč ten fotbal všichni děláme. Naši hráči emotivně oslavovali každý gól, s radostí a s úsměvem se objímali na hřišti i na střídačce. Bojovali jsme jako tým a měli jsme chuť tento zápas vyhrát. Hra se vyrovnala a každý souboj o míč byl klíčový. Naši obránci jistě plnili svoje úkoly, a navíc úspěšně podporovali útok. Naši útočníci se drali ke každému odraženému míči a opravdu se nám povedl obrat. Dokázali jsme jít v tomto zápase do vedení. Pak branky padaly na obou stranách, ale stále jsme drželi jednogólový náskok. Bohužel nám nebylo přáno. Před koncem zápasu jsme udělali dvě individuální chyby, které byly potrestany, a tak pohledný zápas skončil naší těsnou prohrou 8:9.

   Před třetím zápasem proti domácímu Nýrsku B jsme si řekli, že vyhrajeme. Nebylo to ovšem tak jednoduché. Hráči Nýrska se prezentovali jinou hrou než předešlí soupeři. Celá čtyřka soupeře byla neustále v pohybu a hráli hodně těsnou silovou hru, navíc využívali brankáře jako pátého hráče v poli. V podstatě jsme byli pod tlakem. Naše hra po krajích byla důkladně střežena, a když už jsme si nějakou příležitost vytvořili, vše končilo v náručích brankáře Nýrska. Bohužel jsme inkasovali jako první dvě branky. Museli jsme tak „přeřadit na vyšší stupeň“, museli jsme přidat v pohybu, na síle i v chytrosti. Kupodivu cesta vedla přes střed hřiště s rychlou střelou na brankáře. Vyrovnali jsme hru, dali jsme kontaktní gól, zahrávali jsme hodně rohových kopů, ale hra z naší strany bohužel negradovala, některým našim hráčům už zřejmě docházely síly. Chvíli jsme zabrali a dali gól, ale pak jsme opět nepochopitelně polevili a také inkasovali. Zápas jsme znovu těsně prohráli 5:6.     

   Naši kluci a jedno děvče ukazují poslední dobou velkou bojovnost a sílu týmu. Dokážeme otáčet zápasy, které by už pro jiné týmy byly ztracené. Před dobrým brankářem máme dvě vyrovnané čtyřky, v zápasech se stále více dostávají do hry a do nadějných šancí útočníci, zejména pak Honzík Kubalík, který je za svojí aktivní hru a ochotu podstupovat osobní souboje po zásluze odměňován vstřelenými brankami. U všech je však stále co zlepšovat, a protože chceme být lepší, tak musíme poctivě trénovat a natrénované pak přenést do dalších jarních turnajů a v nich do jednotlivých zápasů. Všem patří pochvala za reprezentaci TJ Sokol Mochtín.


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Železná Ruda          10:4, Toman 3, Kraus K. 2, Král 2, Podráský 2, Kubalík

Mochtín – Luby B                     8:9, Kraus K. 4, Toman 2, Král, Kubalík

Mochtín – Nýrsko B                  5:6, Kraus K. 2, Podráský, Král, Kubalík

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina – Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Toman Matyáš, Kubalík Jan – Kraus Tadeáš, Kraus Kryštof – Příbek Matěj

omluven: Doležal Martin


Trenéři:
 Podráský Jiří, Kraus Roman

- autoři článku Roman Kraus, Jiří Podráský, trenéři ml. přípravky


Starší přípravka

V sobotu odehrála starší přípravka svůj druhý jarní turnaj. Tentokrát se hrálo na hřišti v Horažďovicích, které daly dohromady dvě mužstva. Dalšími soupeři byly týmy z Bolešin, Švihova a Lub. Celkově jsme odehrály pět zápasů a musím všechny pochválit za předvedené výkony a bojovnost. Kromě jednoho zápasu proti domácímu A týmu, kdy nás trochu zklamal týmový duch, bylo k vidění spousta pěkných akcí a šancí.


Výsledky:

Mochtín – Bolešiny                    7:4

Mochtín – Švihov                       9:2

Mochtín – Horažďovice B          3:5

Mochtín – Horažďovice A          0:8

Mochtín – Luby B                      5:3


Sestava:
Truska Jan – Ulrich Jakub, Troch Radim, Bauerová Zuzana – Kubaň David – Plášek Radek, Zítek Jan, Dresler Nicolas


Trenér:
 Toman Petr


- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky


Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin, starší přípravka má navíc tréninky společně s klatovskou SP v úterý a v pátek od 16:30 na hřišti Na Rozvoji.

Další turnaje následující víkend: 

Mini přípravka – turnaj v Železné Rudě zrušen – nový termín 28. 4. 2024 od 10:00 hodin

MP – sobota 20. 4. 2024 od 10:00 hodin v Kolinci

SP – sobota 20. 4. 2024 od 10:00 hodin v Bolešinech