V sobotu dopoledne odehrála mladší přípravka turnaj na hřišti v Železné Rudě nakonec za účasti 3 družstev (Železná Ruda, Luby B a Mochtín, Janovice se omluvily) a starší přípravka ve stejný čas sehrála turnaj v Horažďovicích (Horažďovice, Luby, Sušice a Mochtín).


Mladší přípravka

V sobotu dopoledne jsme se sešli na Železné Rudě v maximálním počtu, jaký naše mladší přípravka může nabídnout. 13 fotbalistů nám trenérům umožnilo postavit tři vyrovnaně hrající čtveřice. Z turnaje se odhlásil tým z Janovic nad Úhlavou, tak nás čekalo odehrát jen dva zápasy. Protože bylo velmi teplé a slunné počasí, domluvilo se, že si navýšíme délku zápasu na 30 minut.

První zápas proti domácí Železné Rudě jsme nastoupili odhodláni vyhrát, ale domácí nás zaskočili. Hned z kraje zápasu byli běhavější a vyvíjeli intenzivní tlak na našeho brankáře. Zaslouženě jsme inkasovali první gól. Jako trenéři jsme doufali, že naše svěřence inkasovaná branka vyhecuje k odvetě, ale opak byl pravdou. Chvílemi to vypadalo, že nás fotbal nebaví, a tak jsme byli potrestáni další brankou v naší síti. Až pak tlak soupeře polevil a začali jsme konečně vystrkovat růžky. Povedlo se nám snížit a vrátit se do zápasu. Najednou jsme měli míč pod kontrolou a na polovině soupeře a vyrovnali na 2:2. Pak už se hrál pěkný bojovný fotbal na obou stranách. Skóre navyšovaly oba týmy vždy po jednom gólu, za stavu 5:5 před koncem hrací doby to bylo o tom, kdo dokáže vstřelit vítězný gól. Doufali jsme, že bychom to mohli být my, ale nestalo se. Železná Ruda se nakonec radovala z vítězné branky na 6:5 a zřejmě zaslouženě vyhrála hlavně díky našemu ospalému vstupu do začátku zápasu. 

Po krátké pauze jsme ještě rozpálení vlítli do druhého zápasu proti Lubům B. Luby poměrně dlouhou dobu na tento zápas museli čekat a nezachytili naše tempo. Takřka od samého začátku jsme jim nepůjčili míč a čekalo se, kdy a kdo se jako první z našeho týmu zapíše mezi střelce. Vedli jsme už 3:0, když Luby potrestali naší nepozornost rychle rozehraným autem a snížili. Obraz zápasu to ale nezměnilo. Naši fotbalisté a jedna fotbalistka byli hladoví po gólech. Neustále jsme se drali do brány, zakončovali z různých pozic, nastřelovali tyče a hlavně dávali góly. Na jednu chvíli jsme ztratili koncentraci a dovolili Lubům dát dvě slepené branky. Pokračovali jsme v aktivní hře a náš gólostroj se zastavil na skóre 9:3.

Po skončení turnaji jsme si ještě proti oběma zúčastněným týmům zakopali penalty. Z turnaje odjížděli naši svěřenci usměvaví a plní pozitivní nálady, a tak to má být. 


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Železná Ruda            5:7, Toman 3, Vais, Kraus K.

Mochtín – Luby B                      9:3, Král 3, Toman 2, Höfler 2, Podráský, Truska


Ostatní výsledky:

Železná Ruda – Luby B           10:2


Sestava:

brankář: Truska Jan

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina, Král Tomáš, Vlk Dominik, Vais Filip, Kraus Kryštof,

útok: Toman Matyáš, Doležal Martin, Kubalík Jan, Příbek Matěj, Höfler Tomáš, Kraus Tadeáš

Trenéři: Podráský Jiří, Kraus Roman


- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky


Starší přípravka

V sobotu dopoledne hrála straší přípravka svůj předposlední turnaj podzimní části sezóny. Opět jsme zavítali do Horažďovic. Turnaje se dále kromě nás ještě zúčastnila mužstva z Lub a ze Sušice. Odehráli jsme tedy celkem tři utkání. Ve všech utkáních nás trápila koncentrovanost, protože jsme měli části zápasu, kde jsme byli lepší než soupeř, ale potom nás zase soupeř přehrával. To se týká i bojovnosti, kdy jsme měli slabší a silnější chvilky. I když jsme všechny zápasy prohráli, tak nemusíme věšet hlavy a musíme dál pracovat a zlepšovat se.


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Horažďovice             2:4

Mochtín – Luby                         0:6

Mochtín – Sušice                      2:5


Sestava:
Smolař Matěj – Troch Radim, Ulrich Jakub, Kubaň David, Toman Vojtěch, Plášek Radek, Zítek Jan, Smolík Janek, Bauerová Zuzana


Trenér: Toman Petr


- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky



Tréninky mini přípravky stále pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin, tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.


Další turnaje budou: 

Mini přípravka – neděle 29. 10. 2023 od 10:00 hodin v Nýrsku

MP – neděle 29. 10. 2023 od 10:00 hodin v Sušici

SP – sobota 28. 10. 2023 od 10:00 hodin v Lubech